City of Abandoned Ships
-
Bohusek #977 Lambert Kapitány!
Amit tehetek, megteszem, azaz elmesélem, én meddig és hogyan jutottam Izabellával kapcsolatban:
Tehát a déli területen fekvő egyik városból - már nem emlékszem, melyikből - a Négy Jézus, vagymiaszösz nevű hajó szállította volna el Izabella fiútestvérét San Juanba. No, e hajó helyett én vittem el a fickót. San Juanban, mikor kikötöttem, ott állt a mólón. Beszélgettünk keveset, majd mint aki megkergült, elkezdett rohanni Izabella házához. Követtem, be az ajtón. Ott volt Izabella és a férje is. Beszélgetés, vacsorára várnak, majd elszéledtek. Mikor újra megszólítottam valamelyiküket, mondták, hogy este várnak. A kocsmában szobát kértem estig. Mentem vissza az ominózus házhoz, mikor láttam, hogy az ajtó előtt az utcán beszélget a bátyj és a férj, a háttérben két verőlegény ácsingózik. Majd egyszer csak megölik Izabella testvérét, a férj berohan a házba, a két legény pedig nekemrontott. Csetepaté után be a házba, ahol a férj megrágalmazott, hogy én voltam a gyilkos, megjelenik a helyi milícia és pedig elmenekültem a hajómhoz és ki a tengerre. Szerencsémre az erőd nem vett tűz alá, sőt semmi más atrocitás nem ért a nyílt vízig. A naplóba pedig az került bejegyzésre, hogy nem maradt más lehetőség, mint megkeresni Atilát - akivel az egész sztori indult - a kicsének a megtalálása céljából. És ha jól emlékszem, a fent felvázolt sztori alatt mintha elhangzott volna, hogy Izabellát is megölte a férj - és még az apát is ő tette el láb alól, ezen információ miatt kellett meghalnia a fiútestvérnek - és a vagyonukat megkaparintotta.
Nos, eddig jutottam. Ha tudja valaki a folytatást, nyugodtan közölheti...
Hejj-Hooóó