1748
City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    És te miyen nyelvre szeretnéd, ha fordtanák a játékot? Csak mert te is jól töröd a magyart... :-)
  • ferou
    Ahoy kalauzok , remek ez a játék , csak a nyelvi gondok még mindig fel állnak , nem elég hagy angol ! rasszul is van megfogalmazva , más szóval mondva az első queszt az angolaknál (vagy spanyol), hagy el kel süllyeszteni pár kalauz bárkát , lehet hagy pocsék kalauz vak de nem sikerül ez a queszt vagy én értelmezem rasszul (bár vagy 2-szer el raktam a játékot is meg esküdtem hagy rágják le a cápák a lábam) ha még elő veszem a míg nincs HUN szöveg , de nem bírtam ki .
    Is hagy a Játékot is fel dobijuk (a CptXekutar Nak koszónhatóén) a szépséges Izabella a feleségem a míg fizetem a 10.000 ess rezsit . is hajlandó velem dugni , ha viszek neki valami szép ajándékot . De ha be teszem a lábon a bordélyba akkor el lehet felejteni a hászos életet .
    Mindent ősze rakva szép ez a játék , csak jő lenne ha nálam okosabb fickó le fordítaná is aszt nekünk is elmondaná .
    Vagy mégsem
  • CptXecutor
    Miután Morgan-nal közösen megtörtént Panama kifosztása, az egyik kalóz közli, hogy Morgan egy Galleonnal elhúzott. Én utána eredtem, és mivel a nyílt tengeren nem láttam sehol, gondoltam haza ment Port Royale-ba, ha jól emlékszem ott van a rezidenciája. Mikor oda értem nem volt ott, megkérdeztem a titkárát, hogy hol van, és ő azt mondta elutazott, majd egy év múlva tér visza, és tényleg vissza is tért. Beszéltem vele 1 év után és magyarázott valamit az 50 millió piaszterről, meg az angolokról, hogy abból a pénzből meg tudja vásárolni a karib tenger kalózainak szabadságát, és hogy csatlakozzak hozzá, legyünk földművesek! :D De én nemet mondtam neki (nem mintha lett volna választási lehetőség) és ezzel ér véget a Morgan quest, és azt hiszem ez után lehet saját részre városokat foglalni.

A korábbi írásom nem tudom helytálló-e mert kétes infókat olvastam az angol fórumokon....az egyik srác azt mondja ő tudja módosítani a saját városa adóját, és tudja fejleszteni is, a másik ember azt mondja ez nem lehetséges, mert nincs benne a játékban....nem tudom, hogy mi van, de az biztos hogy az első részben benne volt, ez a második rész olyan mint egy nagy mod, és ha a fejlesztők ezt kivették volna belőle, hát nagy hülyeséget csináltak....
  • gizdapista
    1 gond van csak. A morgan quest vége elvileg az, hogy panamát kifosztod az öreggel, viszont ő csúnyán átver és eltűnik a retekbe és nem jutsz a quest végére. Viszont ha nem érsz a végére, hogy tudsz magadnak várost foglalni? vagy esetleg melyik quest után tudsz?
  • CptXecutor
    Még annyi megjegyzés az előbbi írásomhoz, hogy a nyakamat teszem rá, hogy ez a két opció is valamilyen quest függvénye... kinézem ebből a szemét de élvezetes játékból :)
  • CptXecutor
    Ahoy!
    Sok mindenre rájöttem, az utóbbi pár napban. Megcsináltam a Morgan quest-sorozatot, és jártam COAS-on is... A város foglalás rendszere viszonylag kezelhető, de bonyolultabb mint a Caribeen Tales-ben. Ha még nincs kész a Morgan quest, és nincs privateer license-m, és a város elfoglalása után beszélek a kormányzóval, csak 1 lehetőséget ajánl fel, a város kifosztását. Ha van privateer license-m, akkor a license-nek megfelelő náció számára elfoglalhatom a várost (Angol license esetén értelem szerűen az angolok számára). Ezután ezt jelenthetem a főkormányzónak, aki megjutalmaz érte. A 3. lehetőségre pedig a Morgan quest után kapunk hozzáférést, mégpedig, hogy saját részünkre foglaljuk el a várost, ami ezután kalóz város lesz, kalóz lobogóval. Rájöttem, hogy ha az elfoglalt városon belül sétálok, és van mellettem egy "Fighter" emberem, és beszélek vele, akkor ki tudom nevezni a város kormányzójává, és szépen be is áll a rezidenciában található asztal mellé. A gondom most az, hogy angol fórumokon olvastam, hogy itt is lehetőség van arra, hogy fejlesszük a városokat, mégpedig úgy, hogy a kinevezett Governorral beszélünk, és állítólag lesz ott egy ilyen opció, de nálam nincs...csak a beszedett adót tudom elkérni tőle. Állítólag egy külön panel jelenik meg, amikor a város fejlesztését kérem tőlem, hasonló, mint a C.T. -ben, sőt még az adót is tudjuk szabályozni, de nálam ilyen lehetőséget nem ajánl fel, és nem tudom miért. Sok mindent próbáltam...priveteer license-el foglaltam el a várost, aztán anélkül...próbáltam úgy, hogy kalóz zászló alatt foglaltam el, próbáltam azt, hogy kifizettem egy diplomatának a kb. 3 millió piaszteres "váltságdíjat" a városomért, ami azért jó, mert ez után az eredeti tulajdonos nem próbálja meg visszafoglalni...próbáltam mások embert kinevezni kormányzónak, bementem a hátsó rezidenciába, hátha oda teszi, és ott lehet vele ezekről beszélni, próbáltam heteket várni, és hetek után visszamenni hozzá, és gondoltam arra is, hátha bugos a város, ezért másik várost is elfoglaltam, de ott is csak az adót tudom elkérni tőle...a másik két opciót nem ajálja fel. Ha esetleg valaki tudja miért, és leírja nekem, azt megköszönném! jó szelet!
  • gizdapista
    Hi! újra itt.
    Annak aki a soleil royalt akarja elfoglalni: ne várj tőle sokat. Jobb mint egy man'o'war, de nagyon lassú és manőverezhetetlen. A legénység az 1500 fölött van, az ágyúkkal sincs baj, de nem érsz vele semmit ha nem tudod a célra irányítani az ágyút, vagy a másik hajó mellé hogy megcsáklyázd. A hollandival többre mész mint azzal a nagy batárral
  • CptXecutor
    Ahoy!
    Miután Morgan cimborám közölte, hogy a kardot kapára cseréli, a "Campaign to Panama" quest befejeződött, de még nem értem a "piracy" quest vonal végére, és sajnos nem tudom, hogyan tovább... városokat csak akkor tudok majd elfoglalni, legalábbis az angol fórumokon olvasottak alapján, ha teljesítem a "national" vagy a "piracy" quest-line-t. Rengeteg küldetést csináltam már az angoloknak, a reputation szintem "Exellent", de a fő kormányzó még mindíg nem áll szóba velem.....nincs license-em, és nem is tudom honnan lehetne szerezni, a legutóbbi kalóz küldetés után pedig gőzöm sincs, hogy az a vonal hol folytatódik....túl sok a sötét folt még mindíg...nagyon el lett rontva ezzel. Én tettem volna a játékba egy olyan "Informer" NPC-t, ami minden kocsmába begenerálódik, és mindig ott ül, és le lehet ülni vele beszélgetni, és választ adna ezekre az égető fontosságú kérdésekre. Nem értem, hogy ha a fejlesztőknek miért nem jutott ez eszükbe, pedig maguk a questek briliánsak, és életszerűek. Na mindegy, marad a sötétben tapogatózás....
  • CptXecutor
    Elég tetemes szövegmennyiséggel rendelkezik. Annyit tudok, hogy egy csapat elkezdte magyarosítani, de én nem találtam hozzá teljes magyarosítást. Marad az angol szótár. :)
  • wolfaud
    Sziasztok van ehhez a progihoz magyarosditás?? mert elkezdtem vele játszani milyen jó kis hajós kalózos progi lesz de 2 ora maszkalas utan kicsit kezdek kiábrándulni!
  • CptXecutor
    Ahoy!
    Egy másik oldalon ezt találtam az Izabellás quest-el kapcsolatban. Szerintem ez egy teljes leírás egészen a végéig, igaz Angolul van, de ha igénylitek lefordítom:

Isabella
    1.after you talk to her in her bedroom go to the store,you will have to pay her debt to the store-clerk
    2.after that go to the church she will ask you to go to Cumana to find a captain who was supposed to bring her brother
    3.go to cumana and talk to te shipyard keeper,then to the tavern keeper he will tell you that the captain is not there at the moment so,just go outside and ask any random citizen about the captain and they'll tell you to look at the tavern,when you ask the barkeeper again he'll point you to te captain.
    4.Agree to take Isabella's brother back to San Juan. when you get to San Juan there is a short family reunioin and her brother ask you to come visit later
    5.wait till evening and go to her house.outside you'll see Salvatore killing her brother and two tugs will attack you.after you kill them remember to PICK UP THE PROMISORY NOTES FROM THE CORPSE of her brother. IF YOU DONT GET THEM YOU CANT COMPLETE THE GUEST!!!!!!!!!!!!
    6.go back into the house and confront Salvatore,3 guards will appear and you'll have to kill them,then get out of San Juan, SPAIN DOES NOT BECOME HOSTILE TO YOU!!!! You can revisit San Juan anytime you want so dont,worry.
    7.go back to Atilla in Bermuda,ask the bar keeper and he'll tell you that Atilla bought a house there.Atilla will ask you to come back in two months.
    8.go back in two months to Atilla but MAKE SURE you have a fast ship,full crew and food for at least 15 days.Atilla will tell you that a ship left for Portobelle with Isabella on board.Now here's the trick - try different routes to get to portobelle in 15 days,but you dont actually need to reach the city when you are in sea close to Portobele just enter sea mode and the pirate brig will be there.DONT SINK IT!!!!.You have to board it and rescue Isabella.IF you didn't take the promisory notes then she wont go with you and the guest is over.IF you did then she'll become your passanger.
    9.enter Portobelle and start entering every house.In one of the houses two tugs will confront you. but Salvatore is not there...
    10.go to San Juan to Isabellas old house and kill a couple more tugs but Salvatore is not there....
    11. take Isabella to Belize to her cousin
    12 go back to Bermudas and talk to Atilla. It turns out Salvatore was in Belize so hurry back
    13.talk to Isabellas cousni and she'll tell you that Isabella is missing.
    14.go outside to the jungle and you'll find a body of dead girl.it's Isabellas servent.Isabella is actualy in a cave nearby rescue her and kill salvatore the get her back to her cousin.talk to her and she'll agree to marry you and tell's you to meet her in San Juan in a month
    15 when you get to San Juan go to her house she'll tell you to meet her at church the next morning.
    16 go to the church the next morning and get married(you will have to kill two tugs).
    17 go to the governor to get approval and go back to your new house.
    18 congratulations you are now married to Isabella. it will cost you 10 000 every month HAHA............
    19 quest log doesnt' go away perhaps there is something more to do but haven't got to there yet......
  • Bohusek
    Lambert Kapitány!

Amit tehetek, megteszem, azaz elmesélem, én meddig és hogyan jutottam Izabellával kapcsolatban:
    Tehát a déli területen fekvő egyik városból - már nem emlékszem, melyikből - a Négy Jézus, vagymiaszösz nevű hajó szállította volna el Izabella fiútestvérét San Juanba. No, e hajó helyett én vittem el a fickót. San Juanban, mikor kikötöttem, ott állt a mólón. Beszélgettünk keveset, majd mint aki megkergült, elkezdett rohanni Izabella házához. Követtem, be az ajtón. Ott volt Izabella és a férje is. Beszélgetés, vacsorára várnak, majd elszéledtek. Mikor újra megszólítottam valamelyiküket, mondták, hogy este várnak. A kocsmában szobát kértem estig. Mentem vissza az ominózus házhoz, mikor láttam, hogy az ajtó előtt az utcán beszélget a bátyj és a férj, a háttérben két verőlegény ácsingózik. Majd egyszer csak megölik Izabella testvérét, a férj berohan a házba, a két legény pedig nekemrontott. Csetepaté után be a házba, ahol a férj megrágalmazott, hogy én voltam a gyilkos, megjelenik a helyi milícia és pedig elmenekültem a hajómhoz és ki a tengerre. Szerencsémre az erőd nem vett tűz alá, sőt semmi más atrocitás nem ért a nyílt vízig. A naplóba pedig az került bejegyzésre, hogy nem maradt más lehetőség, mint megkeresni Atilát - akivel az egész sztori indult - a kicsének a megtalálása céljából. És ha jól emlékszem, a fent felvázolt sztori alatt mintha elhangzott volna, hogy Izabellát is megölte a férj - és még az apát is ő tette el láb alól, ezen információ miatt kellett meghalnia a fiútestvérnek - és a vagyonukat megkaparintotta.
    Nos, eddig jutottam. Ha tudja valaki a folytatást, nyugodtan közölheti...

Hejj-Hooóó
  • pelajgosz
    Ahoy!
    Amennyiben ezen sorokat olvasod, az azt jelenti, hogy te találtad meg a palackot, melyet az Elhagyott Hajók Városának egyik rozoga bárkájáról hajítottam a vízbe, benne ezzel a levéllel. Még csak pár napja kerültem erre az elátkozott helyre, de már sokat megtudtam róla. Összeismerkedtem a helybéliekkel (milyen depressziós egy népség ez!), segítettem nekik ügyes-bajos dolgaikkal, közben megtudtam, hogy egy bizonyos ex-kalózt, Layton Dexter-t (vagy valami hasonló nevűt) meggyilkolta az Admirális Chad Capper a börtönhajó fedélzetén, miután viszont beszéltem Chaddel, azt mondta, hogy a fickóval nézeteltérése támadt anyagi dolgokban, így hát most Layton büntetésből az Admirális földi javaira vigyáz, habár nekem ez különös históriának hangzik. Körülnéztem az Admirális hajóján, találtam is pár ládát értékes vackokkal, de Laytonnak nyoma sincs. Megkérnélek, írd le a válaszod egy papírra, ha tudod hol van és helyezd a palackba, aztán engedd útjára, habár egy a nagyon sokhoz az esélye, hogy visszatalál (17. század ide vagy oda, de egy faxgép jól jönne).
  • Lambert0028
    Üdv mindenki!

Bohusek kapitány köszönöm tpedet ki is próbáltam rögtön oda mentem este de mindössze annyi változás volt hogy Salvatoretől kértem audenciát a nejéhez az meg nem momdot semmi újat tovább is próbálkoztam de semmi valmit kihagyhattam?
  • Bohusek
    Tisztelt Lambert Kapitány!

Egyesek azt mondják, Isabella Asszony nagyon vendégváró - és kacér - hölgy hírében áll, aki szívesen lát vacsorára deli, hajóskapitányokat. ;-)
    Javaslom hát megvárni az estét - valószínűleg elkerülte a figyelmedet a beszélgetés során elhangzó, estére vonatkozó invitáció -, a kocsmában pihenhetsz is egyet estig. De mivel a San Juan-i közbiztonság nem a legjobb, célszerű vinned magaddal legalább két meglett legényt, akik a kardforgatásban is jártasak. Ki tudja...
  • CptXecutor
    Ahoy!
    Éppen ma botlottam bele én is egy ilyen questbe. Ez majdnem ugyan az, mint a kincskeresés, csak éppen itt a fickó rejti a "kincseket" :) Én rögtön a beszélgetésünk után mentem a közeli "cave"-be, ahol megtaláltam a fickót, nem messze a bejárattól. Aranyosan közölte velem, hogy nem én vagyok az első balek akit ide hozott, és hogy meg akar ölni, és ki akar rabolni (ugyebár itt senki sem látja), csakhogy én erősebb voltam nála, és miután ledöftem, én raboltam ki őt. :) Ha tudsz választ a kérdéseimre pelajgosz, kérlek homályosíts fel. :)
  • pelajgosz
    Ahoy!
    Épp egy kellemes reggeli séta közepén voltam, mikor egy járókelő megszólított és megkért, találkozzak vele a város alatt fekvő labirintusban, pontban éjfélkor. A megadott időpontban le is másztam a két ház között található csapóajtón, és az első dolog, ami eszembe jutott, hogy egy ilyen helyen nem szívesen vesznék el, van valami hátborzongató a kies járatokban, ígyhát kivont karddal vágtam neki megkeresni a pasast, sűrűn hátratekintgetve, nem látok-e meg valami rémet utánam lopakodni a fáklyák fényétől imbolygó árnyak között. Egy vén tengeri rókától hallottam még annak idején, hogy "ha bármikor eltévednél egy labirintusban, csak tarts mindig jobbra, így előbb-utóbb megleled a kijáratot". Ezt megfogadva körbejártam az egészet, mígnem visszatértem a kiindulóponthoz. Hevesen dobogó szívvel (és őszintén szólva enyhén remegő kézzel, csak a cimborák a kocsmában meg ne tudják) kimásztam a csapóajtón át, ahol egyből találkoztam a testőrömmel (a gyáva féreg nem mert utánam jönni): "Nem jött el a fickó, és most tűnjünk el innen amilyen gyorsan csak lehet!"
    A kérdésem tehát, hogy tudom megtalálni az úriembert a járatban, egyáltalán jó helyen keresem-e (bár gondolom igen, hisz csak ez az egy járat van a város alatt)?
  • CptXecutor
    Sziasztok!
    Nemrég kezdtem el játszani a játékkal, és nagyon megtetszett. Az első részhez képest sokat fejlődött, még annak ellenére is, hogy pár régi bug, és játékhiba néha visszaköszön. :) Rengeteg csalási lehetőséget sikerült kiküszöbölni a készítőknek, de továbbra is zavar, hogy a játék nagyon ködös. Főleg a questek...gyakran csak nagyon árnyaltan írja le, hogy konkrétan mit is kell tennem, és ez idegesítő. Megértem, biztos az volt ezzel a készítők célja, hogy tornáztassuk az agyunkat, és hogy a játék ettől tűnjön "végtelennek", ami sikerült is valamilyen szinten. Tetszenek a semmiből felbukkanó questet adó emberkék, és a dinamizmus, de lenne pár dolog, amit jó lenne tudnom. Először is, hogyan lehet más nemzetek szolgálatába állni? Jelenleg az Angolokat szolgálom, a karakter feje mellett a kis ikon ezt jelzi is. Továbbá mikor lehet kalóz? Feltételezem a Morgan quest végén leszek majd igazi kalóz, és akkor a karakter feje mellett is megjelenik a kis kalóz logó, de ebben nem vagyok biztos...Hallottam arról is, hogy a játékban vannak az alaphajókon kívül speciális hajók is, mint pl. a Bolygó Hollandi, a Solei Royal, tudom, hogy mindkettőnek külön küldetése van, és hogy a Solei a Francia questsorozat végén szerezhető meg. Szeretném tudni mi vár rám a Spanyol, Holland, és az Angol questek végén. Érdemes-e őket megcsinálni, továbbá, hogy mikor lehet városokat elfoglalni. Úgy olvastam csak akkor lehet ténylegesen elfoglalni a városokat, amikor már kalózok vagyunk, vagy teljesítettük valamelyik nemzet küldetéssorozatát. Továbbá a városokat ugyanúgy lehet menedzselni majd mint az első részben?
    Ha eszembe jut még valami, akkor idezúdítom. :D A válaszokat előre is köszönöm.
  • pelajgosz
    Ahoy ismét!
    Nemrégiben tettem egy "udvariassági látogatást" régi kalózcimborámnál, Morgannél, aki csak most tért vissza Angliából. Berontottam az ajtón, eredetileg azzal a szándékkal, hogy visszaszerezzem a pénzem, Morgannek pedig szervezzek egy találkát a cápákkal... De az Admirális mondanivalója különös volt. Elmesélte Londonba tett látogatását, beszélt a kalózok Aranykorának végéről, végül bejelentette, hogy többé nem tölti be az Admirális pozícióját, mert a Testvériség feloszlásával megszűnik ez is. Én persze a képébe vágtam, hogy nem vagyok hajlandó feladni az eddigi életmódomat és holmi ültetvényesként tengetni a hátralévő napjaimat, mint ahogy azt ő teszi most már. De amint kiléptem az ajtón és elhaladtam a kikötő mellett, megpillantva fennkölt, büszke hajómat, átfutott a fejemen a gondolat, vajon ez valóban a kalózok idejének lejártát jelzi-e? A nemzetek lassan kibékülnek egymással, és a Karib-tenger többé nem lesz biztonságos egy régivágású zsivány számára. Röviden tehát, ezzel valóban vége a Morgan küldetéssorozatnak, vagy vannak még hátra kalózkodós feladatok? Próbáltam valami Walkthrough-t keresni, de a teljes küldetéssorozatot sehol nem írják le, ezért nem tudom, mikor van vége, vagy mit kell csinálni, hogy továbbjussak. Előre is kösz a választ. Jó szelet, cimborák!
  • Lambert0028
    Üdv mindenki!

Nemrég kezdtem el újra játszani ezt a játékot és sajnos sok minden kiesett de már csinálom a küldiket és szépen fejlődöm .Lenne egy kérdésem a story of the beautifull isabella küldetésnél mit kell csinálni mert be mentem a lakásba beszéltem a férjel és isabellával de az után nem volt semmi.valaki segítsen!
  • erebosz
    Pelajgosz Capitaine!
    A Soleil Royal a francia nemzet büszkesége. Valaki írta a fórumban, hogy az utosó francia főkormányzós üldetés után lehet egy kis csellel megszereni, de nem részletzte én meg már nem nagyon játszok, csak a fórumot böngészem.
  • pelajgosz
    Még egy mellékes kérdés: kíváncsiságból megnéztem egy honlapon az összes különböző hajótípust, és a különlegesek között találtam egy halálhozó csodabárkát: a Soleil Royal-t. Ez a hajó KELL nekem: valaki tud arról valamit, hogy most éppen hol úszkál, vagy hogy tudnék jogot formálni rá?
  • pelajgosz
    Ahoy cimborák!
    Újabb problémám támadt: Morgan "barátommal" kifosztottuk Panamát, habár a többesszám kicsit túlzás, inkább csak Morgan volt az, míg én ugyanis a dzsungelben hajkurásztam nemlétező kincseket, ő megpattant egy spanyol hajóval Londonba. A rakomány: cirka 50 milkó, de sebaj, ki is hiányolna ilyen potom kis összeget, örülök, hogy boldoggá tehettem vele (hogyaza #*@£ðÐ]³;íí£äÐ&ragyázná ki azta #&{]í[@|ä pofikáját nekije, átkozott kalóz!!!).A titkára szerint legfeljebb egy év múlva tér vissza (ekkor elfogott a kísértés, hogy a négylövetűmmel "kiszellőztessem" a fickó fejét, de hát mit tehet ő róla, csak egy beosztott!), de kíváncsi vagyok rá, vajon most hogy folytatódik a kalóztörténet, várjak a fickóra, vagy valami mást kell tennem, hogy továbbjuthassak? (folytatódnia kell, mert az aktív questekben van még mindig) Örülnék, ha valaki útbaigazítana! (ja, amúgy kösz a segítségért a ransommal kapcsolatban, időközben én is rájöttem, hogy egyszerűen csak el kell adni őket a saját nemzetük kormányzóinak, már amennyiben bejutsz hozzájuk)
  • Bohusek
    Drága, Régijó Ivócimbora, Erebosz Kapitány!

Köszönöm nagylelkű tanácsodat, megmondom neki, ha találkozom vele, megmondom. Ha addig élek is.

No, akkor vitorladagasztó szél és jószerencse kísérje utadat!
  • erebosz
    Bohusek Capitaine!
    Ha ne adj' Isten, megint látod a pipáját szipákoló kapitányt, ki egy "csendes" sarkában űl az utadba eső becsület sülyesztők valamelyikében, mond meg neki kérlek, hogy a puskát melyet fellelt annál a gazfickónál, legyen már kedves visszavinni a trinidadi vöröskabátosnak. Ha úgy tartja kedve és felbérelné testőrnek, hát vigyen magával egy "kevés" piasztert is, nehogy kútbaessen az üzlet ott a kikötővel szemben lévő ház kis fölső szobályában.
  • Bohusek
    A kocsma sötétjében egy árnyba burkolózó alak ült, előtte egy érintetlen pint sör, pipájából füstfelhő kavargott elő. A zsivalyban szinte észre sem lehetett venni, amint halkan elkezdte mesélni történetét. a közelben iszogató, hahotázó, rikoltozó keménykötésű kapitányok amint ráeszméltek, hogy az ismeretlen alak beszél valamit, elkezdtek lecsendesedni és odafigyelni rá:

"...És az Arrow kalózhajó főárbóca nagy reccsenéssel a tengerbe fordult, a lángok elől a bitangok a vízbe ugráltak. A falkavezérük, aki magát kapitánynak nevezi, Egy darabig a patkányok között csücsült a hajóm fedélzetközében. He - krákogott egyet rumtól reszelős, ironiával telt hangján. A kocsma egyik sarkában kisebbfajta dulakodás, hangoskodás vonta el a figyelmet. Mikor elhalkultak lehetett hallani, hogy emberünk tovább mondta a magáét: ...még nem állt módomban kipróbálni, hogy egy fogoly kalózkapitányt, ha visszaadok a kalózoknak, akkor emelkedik-e személyem fénye a szemükben. Visszaveszik-e egyáltalán. Nem tudom, minden esetre érdekes kérdés.
    Isabella kisasszony történetét nem tudom, ki ismeri, elég bűnnel teli egy história. Szegény hölgyemény bátyját a saját férje ölte meg - persze rám kenve az ügyet a hatóság előtt, így San Juanban nemkívánatos személy lettem és menekülnöm kellett a bitófa elől -, a vagyonát elszedte és elmenekült. Úgy néz ki, Atilát kellene megtalálnom, aki a történet elején említésre került. De a nyomozáshoz már nincs több információ, merre, hogyan tovább. Bárcsak lenne valaki, akinek valamiféle pletyka lenne a birtokában.
    Van egy muskétám is. Már nem emlékszem, melyik városban csücsülő angol katonának kellene odaadnom. Elfelejtettem beírni a naplómba - morgott maga elé.
    Az Arrow kalózhajó kapitányának, mint foglyomnak felajánlottam, hogy legyen a tisztem, de szembeköpött. Lehet, hogy a képességeimnek megfelelő számú tisztem van már, és azért utasított el a marha? Minden esetre bánhatja, mert azóta egy spanyol tömlöcben csücsül. Ugyan zsebpénz volt, amit kaptam érte, de egy kocsmában a kétharmadát iszogatás közben el is lopta egy szerencsétlen részeg. Kár, hogy nem volt lehetőségem kardélre hányni a gazfickót, de ennyi pénzért nem láttam értelmét, legyen vele boldog és igyon belőle vakulásig.
    Ha! Elég érdekes volt, hogy két utonálló a dzsungelben kb. 1,5 millió pezeta fejében akart elengedni. Ketten voltak. Mondom Voltak - emelte meg a hangját az utolsó szó elején. Majd újra kromatikus nyugalommal folytatva, nem érdekelte az, hogy bárki hallja-e, amit mond:
    Aztán szintén ugyanebben a rengetegben odarohant hozzám éjnek évadján egy nőszemély, hogy segítsek, mert a barátnője - vagy kije - eltévedt és hajaj. Mondtam, menjen haza, majd megkeresem. Miután elszaladt, bejártam az egész szigetet, de nem volt rajtam kívül senki sehol, így elhajóztam. Szegény pára, remélem, azóta haza talált...
    A gyertyák lángjai ekkor megrebbentek a kivágódó kocsmaajtón beömlő párás éjszakai levegőtől. Egy újabb innivágyó csőcselék masírozott be nahgoskodva a helyiségbe, elkapva az utukba eső fehérnépeket. A viháncolásra mindenki felfigyelt és odakapta a fejét. Mire visszanéztek volna a sötétben magányosan ülő, ismeretlen fura figurára, már csak a sötét sarkot látták, mintha csak egy szellemet láttak volna. Elkomorult tekintettel fordultak vissza söröskupáik felé.
  • JethroHUN
    Pedig úgy kell, hozzá kell menni. De a saját nemzeted kormányzója is fizet némi pénzt, persze ha nem kalóz vagy. Amúgy ha pénz kell, csempéssz, legjobb.

Nem lehet tudni vajon lesz 3 rész? Elő állhatnának már vmi kornak megfelelő szintűvel.
  • erebosz
    Pelajgosz Capitaine!
    A kikötő elfoglalása az más lapra tartozik, mint a váltságdíj. Ha elfoglalsz egy kolóniát (lerombolod az erődöt, megölöd a helyőrséget az erődben és a város utcáin, vagy éjfélkor a város hársó kapujánál rajtaütsz a kolónián és legyőzöd a helyőrséget), akkor a kormányzóval beszélhetsz a kolónia pénzkészletéről, majd az elvihető aranyról és miegymásról. De azt hogy egy ellenséges nemzet kapitányáért miképp lehet az ő nemzetétől pénzt kérni... Azt nem tudom. Hacsak a kalóz kolóniákon taláható diplomata nem tud segíteni ez ügyben. Mert egy ellenséges kolónia kormányzójához ugye bajosan lehet bejutni.
  • Bambuszfejű
    A városban van a feleség,a kormányzó épületének az emeletén.
  • landor00
    én elakadtam már az elején! valami Governor Steed-nek meg kell találni a feleségét és azt hiszem utánna elenged bennünket a fogság alól. A kérdés pofon egyszerű: hol van a felesége? ha egyáltalán ez a feladat-e.
  • Bambuszfejű
    Köszi én is a segítséget erebosz Capitaine!
  • pelajgosz
    Kösz a segítséget, de ezek szerint te se tudod, hogy a foglyok saját nemzetétől hogyan lehet váltságdíjat kicsikarni. Kár, mert állítólag a kolóniák kormányzóiért rengeteget lehet kasszírozni (gondolom a kikötők elfoglalásakor lehet foglyul ejteni őket), na mindegy, ez van! Jó szerencse kísérjen utadon!
  • erebosz
    Pelajgosz Capitaine!
    Csak annyit tudok ehez hozzászolni, hogy nem nagyon tudom mi határozza meg a kapitányok árfolyamát. Én is csak azt tudom, hogy a fogoly kapitány számára ellenséges nemzet ad értük pénzt. De szerintem nem érdemes velük foglalkozni, mivel az ellensédes nemzet személyes megitélése romlik, ha eladogatod a megmentett,vagy elfogott kapitányait. Hamarabb lessz vérdíj kitűzve a fejedre, és a csomó fejvadász igencsak meg tudja keseríteni a mindennapjaidat. (Mindez nem érvényes a kalóz kapitányokra.) Ha tengernézetre váltasz egy öbölben, vagy kikötőben és a kabinodba mész, majd onnan az ütegfedélzetre (az kabinajtón keresztül), akkor be tudsz menni a raktérbe. Ott fognak mászkálni a fogjok. Itt személyesen tudsz velük beszélni. A nemzetek kapitányait én el szoktam engedni, a kalózokat meg fel lehet fogadni tiszti minőségben, vagy azokat is el lehet engedni. Esetleg le lehet őket mészárolni, ami nem nehéz mivel nincs fegyverük.
  • pelajgosz
    Ahoy cimborák!
    Egy problémával fordulok hozzátok: a rakterem kezd megtelni kóválygó kapitányokkal (már legalább 7-8 van belőlük), akikért állítólag váltságdíjat ("ransom") kaphatok, ám az egyetlen hely, ahol eddig kezdeni tudtam velük valamit az a baráti nemzetek kormányzói, akiknél bűnözőkként eladhatom őket. A váltságdíj viszont gondolom nagyobb lenne, úgyhogy meg tudnátok mondani, hogyan postázhatom őket vissza a saját nemzetükhöz?
    "És vedd el ami kell! És vissza ne add!"
  • erebosz
    Bambuszfejű Capitaine!
    Jó a kérdés. Én ezeddig még nem sikerült kideítenem a fő küdetésszálat, de erős a gyanum, hogy a nemzeti küdetéseken kívül nem nagyon létezik ilyen. Hacsak azt a pár küldetést nem tekintjük annak ami Tenocitlanba visz és totem gyüjtögetéses hosszú folyamat, vagy amiben CoAS-ba jutunk el. De én nem tudom elhinni, hogy a game címét adó küldetés egy "könnyed" játék hét alatt megoldható, és lényegében annyi eredménnyel zárul, hogy megszerezhető a játék leggyosabb corvet-je a Háború Kutyája.
    A hajójavításhoz, lényegében a megfelelő képességek, vagy egy megfelelő hajóács szükséges, és némi hajódeszka, meg vitorlavászon. Ja, és sok idő, lényegében csak a kissebb "karcolásokat" lehet javítani, nagy felújításokat már érdemesebb a kikötői hajóácsra bízni, nehogy egy félig leharcolt hajóval a tengeren belefuss egy meglepetésbe. A vitorlázat a legfontosabb szerintem, mivel a zsákmányt csak így lehet utolérni, vagy az erősebb elől elmenekülni. A letört árbócokat is csak a kikötőkben lehet orvosolni, a tengeren nem. A tengeri javítás leginkább "esztétikai", de a megfelelő képességekkel akár az elsülyedést is meg lehet akadályozni, illetve gyorsjavításra is van hehetőség, ami kihúzhat szorult helyzetekből. De fontos a vitorlavászon, és a hajódeszka is. Én egy fregatton 100 egység vitorlavászonnal, és 50 egység hajódeszkával szoktam kifutni.
  • Bambuszfejű
    Mármint a tengeren...
  • Bambuszfejű
    És még egy plusz kérdés.Miképp lehet hajót javítani?A képesség megvan...
  • Bambuszfejű
    Köszi a segítséget.Pedig párszor már visszatöltöttem,hátha megjavul,de semmi...Na sebaj,akkor ott marad ahol volt.Nem viszem sehova.Mégvalami!Én eddig gyűjtögettem pénzt,és tapasztalatot,milyen csapásirányba induljak el?Mi a fő szál?Hol kell kezdeni?
  • erebosz
    Peterfighter Capitaine!
    Egy Man-o-War-t kellene megmenteni? Hát az tényleg lassú. :(
    A helyedben azt próbálnám meg, hogy meg lehet-e változtatni a flottában elfoglalt helyét, még a parton és kicserélni egy kevésbé értékes hajóra, vagy egy gyorsabbra. Így az a hajó rekedne a francia öbölben és vagy elmenekül, vagy nem olyan nagy kár érte. Azt még érdemes lenne megpróbálni, hogy a legénységet full-ig tölteni azon a hajón, a rakteret, meg kiüríteni, így lehet nyerni pár csomó sebességet. A kapitány szintje megfelelő egy elsőosztályú hajó irányításához? Mert elvezeti ha jól gondolom, csak levonásokat kap, így ezért is lassabb. Ha meg jóban vagy a franciákkal, és nem spanyol, vagy kalóz lobogó alatt hajózól, akkor végképp nem értem, hogy miért támad az erőd. Hacsak nem ostromolják a spanyolok Le Francois erődjét, mert akkor a te hajód is tűz alá kerül. Ebben az esetben próbálj várakozni akár egy hetet is, és a kocsmárostól, meg a részegektől beszerezni a híreket. Majd ha azok azt mondják, hogy vége az ostromnak, akkor próbálj elindulni. Remélem érthetően fogalmaztam, nem volt egyszerű. :)

Bambuszfejű Capitaine!
    Nem csináltam ezt a feladatot. De a francia küldetésekben volt, hogy bezártak a börtönbe, de gond nélül kijutottam. (Igaz, hogy a pénzem felétől megszabadítottak. )
  • Bambuszfejű
    Üdv Kapitányok!

Nekem annál a résznél lenne problémám,amikor Puerto Principe-ről el kell vinni egy csókát Port Royal-ba,és amikor Morgen házának közelébe megyek,egyből letartóztatnak az őrök.Bevágnak a börtönbe,ahol jön személyesen Morgen,mond nekem két mondatot,majd vége a beszélgetésnek.Utána nem tudok vele szóba állni,és ki sem tudok jönni a cellából...Valaki tudna segíteni,hogy ott mit kell csinálni?Előre is köszi!
    Jó szelet!