City of Abandoned Ships
  • pelajgosz
    Ahoy!
    Épp egy kellemes reggeli séta közepén voltam, mikor egy járókelő megszólított és megkért, találkozzak vele a város alatt fekvő labirintusban, pontban éjfélkor. A megadott időpontban le is másztam a két ház között található csapóajtón, és az első dolog, ami eszembe jutott, hogy egy ilyen helyen nem szívesen vesznék el, van valami hátborzongató a kies járatokban, ígyhát kivont karddal vágtam neki megkeresni a pasast, sűrűn hátratekintgetve, nem látok-e meg valami rémet utánam lopakodni a fáklyák fényétől imbolygó árnyak között. Egy vén tengeri rókától hallottam még annak idején, hogy "ha bármikor eltévednél egy labirintusban, csak tarts mindig jobbra, így előbb-utóbb megleled a kijáratot". Ezt megfogadva körbejártam az egészet, mígnem visszatértem a kiindulóponthoz. Hevesen dobogó szívvel (és őszintén szólva enyhén remegő kézzel, csak a cimborák a kocsmában meg ne tudják) kimásztam a csapóajtón át, ahol egyből találkoztam a testőrömmel (a gyáva féreg nem mert utánam jönni): "Nem jött el a fickó, és most tűnjünk el innen amilyen gyorsan csak lehet!"
    A kérdésem tehát, hogy tudom megtalálni az úriembert a járatban, egyáltalán jó helyen keresem-e (bár gondolom igen, hisz csak ez az egy járat van a város alatt)?