City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    Igen, érdekes esetek ezek! Hasonló történt éppen a minap is velem. Hajóm korlátja mellett vitroláztam szép kényelmesen, élveztem, ahogy az új hajóm kecses masszivitással fogja a szelet és szeli az enyhe ívű napsugaras hullámokat. Néztem a mellettem igen közel elhúzódó tagolt, hol sziklás, hol homokos, buja növényzettel körülvett partot vagy a másik oldalon a nyílt kékséget, amelyet a pár pamacs felhő valamint a nap ragyogó és szemhunyorogtató koronája tett teljessé. No ez után térképnézetre váltottam. Ez valahol a déli földrész melett volt Caracastól nyugat felé tartva. Talán éppen Maraciabo öblébe akartam lehorgonyozni. Mentem így egy darabig, és mielőtt odaértem volna, a hajóm fedélzetéről akartam kilépni a szárazföldre. Tengernézet vált, de olyan messze, hogy a "gyorhajózás szempillanat alatt" opció nem ajánlotta fel sem az erődöt, sem a falut, viszont ami Caracas melett van öböl, amit rég elhagytam, aaazt igen. Szóval bal kéz felé, Délnek kellett tartanom, ott várt rám a zsivajos kocsm...Ööö...bolt. Mondjuk, mikor még csak közeledtem, de szemmel még nem lehetett kivenni, kiálltam a hajóm elejébe és távcsövemmel kémleltem a messzeséget. egyszer csak a távoli tengersós, párás levegőben felderengett az erőd monstrum alakja. Furcsa volt ugyan, hogy nem írta ki alulra az adatait, gondoltam, távol van még. De többször, ahogy közeledtünk, ránéztem a távcsővel, de egyszer sem írta ki. Benavigáltam. Szinte úgy hajóztam be Maraciabo-ba, mintha az itáliai nemesekhez mentem volna látogatóba Velencébe. De még akkor sem akartak megjelenni az adatok a távcső mellett. És ekkor ez már nem is volt akkora gond, mert nem jelent meg a vasmacska ikon. Pfúú! Te! Majdnem felőrlődtem a sziklákon. És most jön - végre - a csattanó. Nem volt mit tenni, mer' ügye őrhajó sem volt, akivel elszórakozhatnék kicsit és ami valószínűleg a vesztemet hozta volna, Térképnézet vált. A hajóm kint volt a dimbes-dombos, dzsungeles szárazföldön. Na, ez szép. Paff, az idillnek egy pofon. Várjál, mést a másik oldalról: Tudtam közlekedni! Vissza akartam menni a tengerre. A tenger és a part határvonalán nem tuftam átmenni, csakúgy, mint normális esetben fordított irányba. Csapdába estem -> reload.
    Ja, belegondoltam, mi lett volna, ha újra tengernézetre váltok. Mi?...