City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    Google kapitány!

Ha te azt mnondod, értesz angolul, akkor nem értem, mi a gond, mert én úgy játszom, hogy azt állítom magamról, nem tudok - még csak tanulom. Mégis megtalálom. Nincs előttem a játék, de emlékezetből: először a felkínált mondatokból a Beszéljünk a pénzügyekről változatot választod. Na, innen már nem emlékszem, lévén, hogy nem bízom a bankárokban, így nem sokat kommunikálok velük, de biztos vagyok benne, hogy próbálkozással megtalálod: egy általa elmondott szöveg ablakban kurzor villog azért, hogy beírhasd a berakni kívánt összeget. A kivételnél azt hiszem ő mondja, mennyit tud adni összegszerűen, amit keveselni is lehet. Ez esetben elvileg mond egy nagyobb összeget. Pl.: a kb. 3-4000 felkínálását keveseltem, így felkínált kb. 12000-et. Tehát nem lehet összekeverni. A kivétel lehetőségét is így találtam meg. Meg az alapján az egy két mondatrészből, szóbol, amit felfogtam. Annyira azért nem komlikált az a beszélgetés, sok fordulatot nem hordoz magában.
    A bankárok egyébként szemét, álnok kígyók - csak nincs valami párhuzam? - szóval küldetésként pénzbehajtást kértek, konkrét személynévvel és a tartozás összegével. Nem volt más dolgom, mint szaladgálni a házak között és a megfelelő személynél lehetett mondani, hogy "Ide a tartozással, öcsi!". Egyszer még több pénzt is kaptam, mint amennyivel tartozott - a karakterem többet mondott :-) - és így a bankártól kapott 600 Piaszter már kiegészült kissé. Na, egyszer egy ilyen "Öcsi" nekem támadt, hogy ő már megadta a tartozását és menjek a fenébe felkiáltással kardot rántott. Persze, az egész helyőrség is nekem támadt -> reload. Szóval, ha szeretnéd a kapcsolatot ápolni a bankárokkal, rajtad áll, de én nem javaslom. Meg, mint tudjuk, a berakott pénzen kicsi a kamat, míg a kölcsönön meg nagy. Így az a 450 000 Pezeta, amim van, folyamatosan ott dekkol a zsebemben. Elhangzottak ötletek, hogy a hajó parancsnoki kabinjában lévő ládában is lehet tartani, de kényelmi - azaz kényelmetlen - szempontok miatt ezt nem erőltettem. És a bankárnál lévő pénzed el is veszhet, úgyhogy...