City of Abandoned Ships
-
erebosz #599 Igen én a bolygó hollandival nyomulok. 
Nem csak Port Royal-ba fut be. Bárhol rálelhetsz ha beszélgetsz a kocsmában a részegekkel. kérdezed tud-e a szellemhejóról mire azt válaszolja, hogy hallotta a heji csempészektől hogy a mai nap a "sziget név" partjaihoz érkezik. Térképnézeten fel fog tünni egy nagy kalózhajó ami rád lessz "állva". Ha ledtad a 666 fekete gyöngyöt Pearl Drive északi falujába a csávónak akkor meg tudod csákjázni. Részletesen: 526.
A nállad lévő pénz mennyisége semmit nem befolyásol, mivel nincs "súlya". A bankot azért nem javaslom mert ha egy ellenséges flotta beveszi a várost, a bankot is kitakarítja és ugrik a lé. Egyébként a bankár párbeszéd ablakában kell lennie olyan mondatnak, hogy a pénzedre van szökséged mire ő átadja a teljes nálla lévő összeget.
Hajófejlestést Bermudán tudsz intézni a hajóácsnál. Én is kerestem egy darabig mire rájöttem, hogy (mint a Sea Dogs-ba) a hajóroncsba van az "irodája". A roncs oldalán lóg egy kötéllétra. Ha belekezdessz egy fejlestésbe akkor nem lehet a hajóácsnál semmi mást csinálni mert mindíg csak azt kérdezi meghoztad-e az alapanyagot. Részletekben is lehet bevinni, mivel némely fejlesztés olyan sok alpanyagot (teszem azt mahagónit) igényel, hogy be sem fér a raktérbe. Fejleszthetö a sebesség, a manőverezhetőség, a hajótest, raktér kapacitás és a legénység száma, nameg a max ágyú kaliber. Pl.: adott egy korvett de csak 24 font-os ágyúkat lehet rárakni. Ezt lehet fejleszteni 32 font-osrra, ami a hajóosztály maximuma, de 42 font-os ra már csak a ManoWar-t lehet. Legalábbis jelen tudásom alapján.
Az hogy szinthez lenne kötve azt nem tudom, mert lehettem úgy 15 mire megtaláltam a hajóácsot.
A feltétele az szerintem, hogy el legyél engedve pénzel, mivel nem olcsón dolgozik a fickó, de ez a hajód tipusától függ.
Én a hollandit (igaz megvettem az alapanyagokat) 2,5 millából fejlesztettem full-ra, de az első osztályú hajó, és az értékei is jók mint lentebb írtam.
Kerberosz. Nem kell legorombítani Lambertet. "Úgy tanul a gyerek ha kérdez."