City of Abandoned Ships
  • erebosz
    Ha kinyirtad a fedélzeten az ellent és elkezded kifosztani a halotakat, rekeszeket eltünik a nyitott lakat. (Jobban mondva csata után kardot elrakva megjelenik. De eltünik ha fosztogatsz.) De semmi baj mert csak egy bal kattintás (a fedélzeten akárhol tartózkodsz) és lám a kapitány kabinjában vagy. (Ha meg nem adja magát a maradék legénységgel, mert akkor egyböl a két hajó rakterében lévő felsorolást látod a két kép közötti opciókkal.) Ha a kapitány meghalt átkutatod, majd körbenézel a falak melletti ládákba, szekrényekbe. Az egyikben bizos ott a hajókassza. Ezután mégegy bal katt és a hajós rakteres oldal jön be. Itt nevezhetsz ki saját tisztet az ellen hajójára, távolíthatod el a ellenséges kapitányt (megadta magát), cserélheted el a hajót, vagy egy kattintással átvehetsz minden árut. (Vigyázat! A játék fentről lefele halad, igy ha nem neveztél ki kapitányt és elsűlyeszted a hajót lehet, hogy lessz 4000 ágyúgolyód, de az 1000 egység ezüst hulámsírba vész a hajóval. Én mindíg válogatom hogy mi kell és mi nem.)

A nemzeti színű vitorlák egyértelműek gondolom.
    A sárga az aranyflotta. Egyszer támadtam meg egyedül. Eredmény: -1 árbóc, sülyedőre lőtt hajó, -2/3 legénység, +raktér teli arany; ezüst. Ha jól emlékszem 8-10 hajó, a kiséret elsőosztály, a kereskedő heavy wargalleon. (Ha sülyedőre lövik a hajód (Koponya jelenik meg a szél meg a golyótipus alatt), de még ki tudsz jutni térképmódba (Messze kerülsz töllük, vagy elsűlyeszted az utolsót) simán eljuthatsz egy kikötőbe és kiköthetsz mielőtt elsülyednél. És voalá, már csak meg kell javítatni a hajód.) Így úsztam meg az aranyflotta kifosztását.
    A zöld vitorla olyan feadat ahol beszélni kell a másik hajó kapitányával valamiről.
    A piros ellopott hajó, kiszabadítandó túsz, vagy csak legyilkolandó kapitány, ilyesmi. Amikor megközelíted és hajó nézetre váltassz jön egy kis ablak amiben jelenti az örszem milyen hajó, mi a neve. Ezalapjá a Logbook -ban be tudod azonosítani hogy mi a teendő vele.
    A lila valamilyen főküldetés célpontja. Én kettőt keresek jelenleg. Az eggyik az a Saarp gyerek aki a 7 napos határidővel adta meg a gyöngyvásár helyét, a másik aki egy angol muskétás duplacsövű muskétályát lopta el.