City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    Most már világos, hogy a program az a kategória, amely vizuálisan nincs túlspirázva, de nem is kell, ugyanis annak hiányosságait a fantáziával kell kiegészíteni. És azt gondolom, hogy aki ilyen játékkal játszik, rendelkezik elég fantáziával.

A lemezhez kaptam egy A4-es terjedelmű magyar leírást, ami nem tartalmaz mást, mint a kezdésnél beállítandó tulajdonságok úgyahogy részletezését és kész. Elegánsan úgy fejezi be, hogy ennyi elég a kezdéshez, a többit fedezd fel te magad. És tényleg. Nekem kell rájönnöm, mi miért, hogyan, stb. De ez benne a szép, ez tetszik. Például a korábbi változatokban nem kellett az ágyúkhoz nem kellett lőpor, pedig, ha belegondolok, elengedhetetlen. Ennek a fajta játékosalultájékoztatásnak van még egy tulajdonsága: amellett, hogy a fantáziát erősíti, ha mégis kérdés merül fel, a fórumokon összehozza a közös érdeklődésű gamereket - mint itt is. És ez is tetszik.

Tegnap beadtam a derekamat a Hollandinak. A kuldetéseket, amit tudtam, lezártam, és a pénzemet betettem egy bankárhoz, mivel nem tudtam, mi fog elveszni. A Hollandi felbukkant és 750-800 yard/méter/akármi távolságból úgy szórta az áldást, mintha a közvetlen szomszédságomban lett volna. Szerintetek mekkora esélyem volt a 350 y/m/a távolságú ágyúimmal? Szóval annak rendje és módja szerint elsüllyedtem. Érdekes, hogy a felszerelési dolgaim megmaradtak, csak a nálam lévő cash veszett el. Még jó, hogy a felhalmozott pénzem nagy része ott várt a bankárnál - persze, arra odafigyeltem, hogy annál a szigetnél érjen a vég, ahol a pénzem is van. Így csak besétáltam a városba és lett 15000 piaszterem... :-)