City of Abandoned Ships
  • erebosz
    Sqk Capitaine!

"Ezután én Port Royal-ba mentem és a kocsmai részegekkel való beszélgetéssel előcsalogattam a Hollandit. ("Tuningolt" fregattom volt.) A kikötőben váltottam tenger nézetre, és az öbölben bevártam, hogy megtámadjon (pop-up ablak). Itt erős az erőd (110 ágyú az öböl, és az erőddel szemben is van), és szűk a hely, ha van az öbölbe hajó, és a szél is neked kedvez az külön jó. Itt a Hollandi mindenkire lő, és viszont. Az előre betöltött kartáccsal manőverezve úgy 60-ig vittem le a legénysége létszámát (az enyémnek kb a fele lett oda), majd csákja,"

Amikor még nem voltak meg a gyöngyök, akkor ugyanez volt az eljárás, csak a legénységének leírtása után bombára váltottam és úgy manővereztem, hogy ne tudjon célbavenni, vagy csak a tat ágyúkkal lőhessen. Elsüllyeszted, és utánna mész a White Boy-hoz. Ha ígysem, akkor passz.

A játék 12x es időgyorsítást tud, a numerikus billentyűzet +; illetve lassítást is a - billentyűkkel. Az R billentyűvel gyorsan meg lehet szüntetni a gyorsítást vagy lassítást, ill. gyorsan kétszeres gyorsítás érhető el általa. (Térkép nézetben is működik.)