City of Abandoned Ships
-
erebosz #1090 Fregattos Capitaine!
A legénység fizetése attól is függ, hogy milyen a képességük tüzelés, vitorla kezelés és csákjázás. minél tapasztaltabb a legénység annál többet kér. Még a leadership képességeddel is összefüggésben lehet szerintem. Ha alcsony=magas bér.
A térképen feléd tartó ellenséges nemzetű hajók hadi-, ill. fejvadász flották. Ezek ha "megszorítanak", akkor nincs lehetőség elmenekülni, tehát csak tenger nézetben lehet őket lerázni. Amely hajók elfelé fordulnak, azok kereskedelmi konvolyok, vagy magányos hajók. Ezeket a "pop-up" ablakban kiválasztott opciók értelmében, vagy megtámadod, vagy tovább hajózol. (Ebben az ablakban van rólluk az infó is. Hány hajó, milyen nemzetiségű, mennyi kereskedő-, és hadi hajó. Ha csak a megtámadásuk lehetséges, akkor a karaktered megitélésével lehet a probléma. (Shark, vagy ilyesmi.) Egyébb ötletem nincs.) Ha a kereskedelmi konvolyra találsz, egy ágyúlövés nélkül csákjázd meg a legkisebbet, mert ilyenkor (ha nem lősz) csak egy általános irányváltoztatást csinálnak, és nem kezdenek el manőverezgetni, meg csak akkor lőnek rád, ha az ágyúik elé kerülsz. Ha elég legénységed maradt, akkor a következő hajót is meg lehet csákjázni. (Én úgy csináltam, hogy az első áldozatra kineveztem az egyik hűséges tisztemet kapitánynak legénység nélkül, az árut meg azon a hajón hagytam. Miután kiléptem a hajók rakományainak elosztása ablakból, a tenger nézeten egyből menekülési parancsot adtam neki, majd irány a következő hajó. (Leginkább hoszú üldözés után szétszórodott konvolynál hatásos, mivel a frissen kinevezett kapitányom nem tud autómatikusan a konvoly megmaradt egységeire tüzelni. Mivel amint te vagy az egyik társad/kapitányod rálőttök, egyből visszafordul minden konvoly-hajó és megpróbál elsűlyeszteni.) Ezt a szisztémát lehet követni, mindaddig amíg birod legénységgel, ill. a hajód épségének szemelőtt tartásával.)
Az F2-es képernyőn a trade fül alatt tételesen fel van sorolva az összes kereskedő (ahol már jártál) legutóbbi árucikk árfolyamai. Ezt bogarászva van némi esélyed haszonra szert tenni kereskedelemből. Ha alacsony a kereskedelmi képességed akkor nem valószínű, hogy komolyan vesznek a kereskedők, igy le leszel "húzva". Érdemes ebben az esetben egy raktáros tiszt felvétele. (A Peter Bloom kezdés elején (0 kereskedelmi képességgel) az egyedi fregattért pl. 4000 piasztert akart adni a hajóács. Holott 10-15x többet ér.)
Jó szelet.