1748
City of Abandoned Ships
  • Raven018
    Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatosan.Olvastam korábbi fórumbeírásokban hogy Coasba elhajózni,és valami sziget neve ez.
    Hol,merre található? Egy srác azt írta,hogy havannától nyugatra.De sehol sem találom.Betudna valaki linkelni egy térképet és megjelölni a kb helyét?
  • Raven018
    Nos két féleképpen oldható meg.
    Van egy hivatalos út,ami nagyon nagyon hosszú,az tulajdonképpen az,hogy az alkormányzóknak csinálsz küldetéseket,és növeled a bizalmukat,úgy lehet észrevenni ezt,hogy először még nem akarják elárulni a főkormányzó nevét,később pedig már megfogják mondani hol találod és hogy hívják.
    Majd picivel később kapsz megbízó levelet.
    A félhivatalos mód.Bemész egy kalóz városba,egy diplomatához ami a kocsmában van,majd ott lehetőséged van trade licenet vásárolni,illetve ha valamelyik nemzettel problémád van pénzért elsímítják az ügyet,nah meg persze megbízó levelet vásárolhatsz,nem drága 100 valahány ezer. 2 hajó ára. Azt meg ha kalózkodsz 5 perc alatt megszerzed,ha nem akarsz gonosz lenni,akkor kalóz hajókra menj,a kapitányokat ejtsd fogjul,majd menj le a raktérbe és ereszd őket szabadon amikor partot érsz valahol.
  • hunjana
    sziasztok,én azt kérdezném,hogy mikor ad az adott nemzet főkormányzója küldiket? mindég elküld a kormányzóhoz küldikért...
    mit kell ahhoz csinálni,hogy szóba álljon velem?
    a hollnadoknál vagyok
  • Raven018
    Igen és van egy rejtett kincses térképem is ami azt mondja hogy hispanolán van a kincs a francia város közelében,egy barlangban,de seholsem találom azt a barlangot,sajnos hispanolához még nincs térképem,megmondanátok hogy kb merre kell elindulni?:$
  • Raven018
    Sziasztok!
    Köszönöm a segítséget:)
    Még annyit szeretnék kérdezni,hogy a foglyul ejtett kalózkapitányokat börtöbe lehet juttatni? A kormányzónál csak az van hogy pénzért szabadon engedik őket,jártam már a börtönben is ott meg kilehet szabadítani embereket,illetve tudom hogy a raktérben fellehet venni őket tisztnek,vagy elengedni őket. Én most a becsületes kalózkapitányt játszom:P és Hero vagy néha Man of Honor vagyok,nem szeretném levinni a repemet:P Ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot.
  • Fregattos
    Még csak annyit hogy azt gondolom, hogy az előzőekből is látszik, hogy milyen jó játékot kreált az Akela!!!! Nagyon figyelt a részletekre.

10/9 sztem.
  • Fregattos
    Sziasztok!

Leírom az eddigi leg nagyobb tapasztalatomat, hátha segít valakinek. A taktika alapja, az ellenfél lőporának kifogyasztása....

Nos a bárkámat lecseréltem nagy nehezel a lent említett fluytra, ami4. osztájó hajó. Sebessége nagyobb, több ágyú, 160 ember fél er rajta a bárka 90 emberével szembe. Nem csoda, hogy 1 hétig, 5 óráig csatáztunk... Ki tudja hányszor töltöttem be, hogy le tudjam gyapni. Azonban fontos, hogy egyik taktika sem jött be, se a bombűzűs, se a vitorlalekapás, se a gyalogság leszedése. Az összes esetben a nagy probléma nyoilván az ágyúink ürmélet beli különbbsége, és száma, emellett a hajó sebessége... Kitaláltam, hogy ha ez egy valóban jó játék, akkor beleteszik, hogy elfogyhat az ő lőszere is, vagy puskapora, nem csak az enyém. Így leszedtem az összes vitorláját, 2 árbóc ledőlt a 2-ből:.) Már csak forogni tudott, igaz azt helyben, így még mindíg nem támadhattam. Szóval elmentem olyan messze, hogy véletlenül se találjon el, de azért lőjön. Kimentem, ittam egyet, telefonáltram, és mire visszamegyek, már nem lő. Elfogyott a puskapor, amit természetesen az elfoglalás után tapasztaltam, ami annak volt köszönhető, hogy közel tudtam menni, és egy lövést sem tudott leadni puskapor hiányában... Innentől könnyű már a játék, csak kalózkodni fogok...

Üdv,
    Fregattos.
  • erebosz
    Raven Capitaine!

1. Én úgy emlékszem, hogy nem a városba kell vinni, hanem az egyik tengerpartra. (Hogy konkrétan melyikre, azt nem tudom.) Ha jól emlékszem ez az első küldetése a főkormányzónak. Vigyázz, mert amint horgonyt vetsz, a parton egyből rátok támad a helyi katonaság, nem kis létszámban. A fickó pedig jó messzi van a parton tőlled, de jó lenne ha nem nyírnák ki.
    2. Valamelyik képességeddel függ össze a tisztek létszáma. (Talán a leadership?) Úgy juthatsz extra tisztekhez, (Igaz, hogy kicsit költséges.) ha a meglévőknek veszel hajót, majd ha felvettél még egy tisztet, akkor pedig eladod. Ekkor a hajókapitány ismét besorolható tiszt lesz. (Nekem mondjuk olyan tisztjeim is voltak, aki mint fedélzetmester-hajóács, doktor-harcos, ect. A tisztnek is csak addig van értelme amíg nem rendelkezel azokkal a tulajdonságokkal, mint ő.)
    3. A bolygó hollandihoz szerintem olvass vissza a fórumba, mivel már rengetegszer írtak, írtam rólla. És amúgy sem volt kérdésed.
    +1 Ha a fickó az utcán szólított le, akkor nem nagyon kell vele törődni. Majd egyszer a tengeren össze futsz egy piros vitorlájú hajóval, megnézed a nevét, majd megnézed a logbookba mit kell a hajóval tenni (visszavinni a kikötömesternek, fickót-, feleséget kiszabadítani, tenger fenekére küldeni), már ha több küldetésed is van párhuzamosan.
  • Raven018
    ui: egy tipp a gyors pénzszerzésre,a legjobb ha kalóz vagy:P ha nem akarsz gonosz lenni,akkor kalózokat támadj,és mindig legyen lekötve pénzed.:P
  • Raven018
    Sziasztok !
    Lenne a játékkal kapcsolatban 3 kérdésem.
    1.Van egy küldetés amelyet, a francia főkormányzótól kapok,mely szerint elkell vinnem egy emberkét martiniquebe margiot városába,igen ám,de margiot városa st martinban van,már mind a két helyen jártam ,de nem kaptam a loogbookba semmi bejegyzést,kérlek segítsetek megoldani.
    2. kérdésem,hmm valamiért nem enged felvenni több tisztet pedig még van 2 helyem fedélzetmesternek és hajóácsnak,tudom,hogy egy játékos több helyre is jó lehet,de ezekre a helyekre alapból nem dob semmit,mert más két másik helyre beraktam,illetve még van 2 harcos helyem is.mitől függ a tisztlétszám? egy fregattom van abból is a legjobb legdrágább típus 125 ezret és 308 emberes ,a másik amit korábban foglaltam csak 40 ezret ért lassabb is volt stb:P
    3. a Flying Dutchman hajóval már találkoztam és legyőzött ,szerencsére volt letétben több városban is pénzem így gyorsan tudtam hajót vásárolni,de ha újra találkozom vele,megint elvesztem a hajóim mivel nem tudtam se felszállni rá se szétlőni elsőre.
    a +1 kérdésem pedig,egy pasitól elrabolták a feleségét,követtem a nyomot santiago városába de onnantól nincs tovább info mit lehet tenni?
    egyébként ezt a küldit francia adta.
    kérlek segítsetek,a válaszokat előlre is köszönöm
  • MarkBlade
    Ráadásul nem tudom ismered e de számít a hajó osztály is.. Ami meg a navigációd szerint adja. Ha nem megfelelő hajót vezetsz tetü lassú lesz.. Érdemes inkább egy fordulékony kis hajóval kevesebb ágyúval és sok emberrel nyomulni mint egy nagy lomhával..
  • Fregattos
    Köszi,

Akkor marha jó, hogy abárkát lecserélem erre. Nem jutok egyről a 2 re 1 hét alatt.
  • MarkBlade
    A hajó amiről beszéltek szerintem a holland Fluyt. Kereskedő hajó és elég lomha bár nagy a rakrere és visszonylag sok ágyú van rajta de szerintem nem jó ha kalózkodni akar az ember vagy csatázni.
  • erebosz
    Fregattos Capitaine!

Konkrétan nem emlékszem a Flyuth tipus jellemzőire. De közelítő adatokat meg tudsz nézni a hajóácsnál. A fő jellemzését ki tudod szürni az adataiból. (Pl.: Egyik hajótipus mennyivel lassabb a másiknál, mennyivel nagyobb a raktér. Tulságosan nem térnek el az egyes hajók tulajdonságai tipuson belül.) A fregattokra, korvetekre emlékszem, hogy pár csomó sebesség különbség volt a barna, vörös, fekete színű hajótesttel rendelkezők között. Általában az a jó, ha az ágyúk max ürmérete a konkrét hajón egy lépcsővel kissebb, mint a hajótipus max ürmérete. Mert ebben az esetben gyorsabb, és nagyobb rakterű mint a többi, és az ürméreten lehet egy lépcsőt fejlrszteni Bermudán, a hajóácsnál.
    A pecsekkel én nem foglalkoztam.

Ratgab Capitaine!

Én még a Sea Dogs-szal kezdtem, és annak is ez volt a szisztémája, leszámítva a fedélzeti harcokat.
    Gyakorlással elsajátítható szerintem.
  • ratgab
    Egész jónak tűnik ez a játék (lehet, hogy érdemes lenne vele egy próbát tennem), de ez a harcrendszer valahogy nagyon rossznak tűnik.

Ti hogy tudtátok ezt így megszokni, vagy kinek mennyire tetszik?
  • Fregattos
    ezt nem nagyon tudom értelmezni. :)
  • ratgab
    skidrow crack jó hozzá!
  • Fregattos
    Sziasztok!

Köszi a segítségeket:) Egy kérdésem még van, még mindíg a bárkám van, komoly csata révén próbálok egy Flyuth? típusú hajót megszerezni, lassú, kenmény csata, 20-ad szorra próbálom, de nem adom fel.... Mennyivel jobb hajó? Mert mintha egy fregattal küzdenék... :D

illetve a patcheket tudnátok jellemezni nekem? Mert 1.3 alapból, és nem tom feltegyek e mást.

köszi előre is, Zsolt
  • erebosz
    Fregattos Capitaine!

A legénység fizetése attól is függ, hogy milyen a képességük tüzelés, vitorla kezelés és csákjázás. minél tapasztaltabb a legénység annál többet kér. Még a leadership képességeddel is összefüggésben lehet szerintem. Ha alcsony=magas bér.
    A térképen feléd tartó ellenséges nemzetű hajók hadi-, ill. fejvadász flották. Ezek ha "megszorítanak", akkor nincs lehetőség elmenekülni, tehát csak tenger nézetben lehet őket lerázni. Amely hajók elfelé fordulnak, azok kereskedelmi konvolyok, vagy magányos hajók. Ezeket a "pop-up" ablakban kiválasztott opciók értelmében, vagy megtámadod, vagy tovább hajózol. (Ebben az ablakban van rólluk az infó is. Hány hajó, milyen nemzetiségű, mennyi kereskedő-, és hadi hajó. Ha csak a megtámadásuk lehetséges, akkor a karaktered megitélésével lehet a probléma. (Shark, vagy ilyesmi.) Egyébb ötletem nincs.) Ha a kereskedelmi konvolyra találsz, egy ágyúlövés nélkül csákjázd meg a legkisebbet, mert ilyenkor (ha nem lősz) csak egy általános irányváltoztatást csinálnak, és nem kezdenek el manőverezgetni, meg csak akkor lőnek rád, ha az ágyúik elé kerülsz. Ha elég legénységed maradt, akkor a következő hajót is meg lehet csákjázni. (Én úgy csináltam, hogy az első áldozatra kineveztem az egyik hűséges tisztemet kapitánynak legénység nélkül, az árut meg azon a hajón hagytam. Miután kiléptem a hajók rakományainak elosztása ablakból, a tenger nézeten egyből menekülési parancsot adtam neki, majd irány a következő hajó. (Leginkább hoszú üldözés után szétszórodott konvolynál hatásos, mivel a frissen kinevezett kapitányom nem tud autómatikusan a konvoly megmaradt egységeire tüzelni. Mivel amint te vagy az egyik társad/kapitányod rálőttök, egyből visszafordul minden konvoly-hajó és megpróbál elsűlyeszteni.) Ezt a szisztémát lehet követni, mindaddig amíg birod legénységgel, ill. a hajód épségének szemelőtt tartásával.)
    Az F2-es képernyőn a trade fül alatt tételesen fel van sorolva az összes kereskedő (ahol már jártál) legutóbbi árucikk árfolyamai. Ezt bogarászva van némi esélyed haszonra szert tenni kereskedelemből. Ha alacsony a kereskedelmi képességed akkor nem valószínű, hogy komolyan vesznek a kereskedők, igy le leszel "húzva". Érdemes ebben az esetben egy raktáros tiszt felvétele. (A Peter Bloom kezdés elején (0 kereskedelmi képességgel) az egyedi fregattért pl. 4000 piasztert akart adni a hajóács. Holott 10-15x többet ér.)
    Jó szelet.
  • Fregattos
    Szia!

Köszi a választ, de ezek megvoltak:) A fizetést nem néztem el, tényleg 65K a fizetése 2 tisztnek, és 90 matróznak. Eszméletlen. Ha megnézem a hajókat közelről, sokszor nincs lehetőségem elhajózni. Csakis a harcot választhatom sajnos. Ami egyértelmően load gamet jelent, hizsen egy bárkával nem tudok 5 hajóból álló konvojjal se harcolni, se elszökni...... :( Kereskedést megnézem délen, de továbbra is az a bajom, hogy az exportáló városban sokszor drágábban tudom beszerezni a cikket, mint eladni egy importálóban.- Ezzel tudok vmit kezxdeni?

üdv,
    Fregattos.
  • Bohusek
    Üdv, Fregattos Kapitány!

A nagytérképen javaslom közelhajózni az egy hajóként megjelenített flottához, ha megjelenik a megtámadási ikon, rányomsz. Ekkor feljön egy pop-up ablak, ahol rákérdez, megtámadod vagy elhajózól. No itt kiírja, hány hajóról is van szó. Ha sok, elhajózást választasz és mindenki megy tovább a maga útján.
    A kereskedőknél javaslom megkérdezni a portékájukat, akkor aktualizálódik illetve feltöltődik az adott város árukészlete, soronként megjelölve melyik a hiány (importigény) és melyik a sok (export). Ezek elvileg az árakat is jelzik, azaz, amiből igényük van, hajlandóak többet adni, amelyikből sok van, olcsón adják. Ez a gazdasági elv. Néha azért találkoztam kivételekkel. Lényeg, hogy a felvásárlás előtt célszerűnek tartom átböngészni, mi az olcsó, ahol éppen vagy és hol veszik meg drágán (lehetőleg a közelben). Nyilván, ha túl sokat szállítasz egy termékből egy városba, idő után nem adnak már annyit érte, mert sok lesz belőle nekik is. szóval csak ügyesen. Annyit tudok mondani, hogy a délvidéken egy városban olcsó az ezüst vagy arany és szintén azon a környéken jól fel is vásárolják. No, azon elég nagy a nyereség, én három hajóval szállítottam, kiürítve a készletét az eladó városnak. Szintlépést is hozott hirtelen.

A fizetésekről nem tudok nyilatkozni, de nem lehetetlen, hogy elnéztél valamit, ugyanis a tisztek fizetése egyben jelenik meg a matrózokéval. az már lehet 30 ezer.

További kalandra fel!
  • schumimodells
    Fregattos üzeni:

Kicsit alakadtam, hogyan tudom megnézni a nagytérképen, hogy egy flottában hány hajó van? Anélkül, hogy oda hajóznék. A kis hajók alatt is van, hogy 5 hajóból álló konvoly halad támadáskor, és a kis bárkámmal nem biztos, hogy ilyeneket kéne támadnom. Illetve a kereskedelmnél mit érdemes honnan hova szállítani? Mert a kereskedőhajók megállítása kicsit lassú, és fárasztó feladat. A felvett tisztek pedig felvételkor 5000 et kérnek, mi lehet a oka, hogy később 30.000 et?
  • sztipán45
    Köszönöm. Viszont lenne egy ide nem illő kérdésem, előre is elnézést miatta. Szóval, nem tud valaki egy jó kis crack-et az Assassin's Creed 2-höz, mert ezt az új hülye ubisoftos védelmi pajzsot nem tudom megoldani, gondolom már hallottatok róla.
  • hunjana
    igen,valószínű ez miatt van a különbség..
  • sztipán45
    Oké hunjana, de én letöltöttem egy 4,5 gigás verziót is. Mindegyik ugyanúgy kezdődik. Lehet, hogy a rövidebb az csak singler player? Vagy itt nincsen multiplayer? Age.of.Pirates.2.City.of.Abandoned.Ships-RELOADED, ez a címe a 2,8gigás letöltésnek, míg a 4,5 gigás letöltésnek pedig Age_of_Pirates_2_MULTI5_CLONEDVD-PLATiN.
  • hunjana
    nekem is 3 gigás,szerintem ez teljes verzió,nem rövidített...
    játssz vele nyugodtan..
  • sztipán45
    Srácok. Én most egy darabig nem játszottam a game-mel. Valami hiba volt. Ma letöltöttem újra, és ez csak olyan 2,8 giga volt, míg az előző mérete 4-5 giga volt. Ez most akkor egy rövidített játék, vagy mi? Ugyanúgy kezdődik Peter Blooddal, nem látok különbséget.
  • hunjana
    köszönöm,kedves erebosz,keresni foglak,ha valami nem tiszta....
  • erebosz
    -A francia főküldetés szerintem egyértelmű.
    -A tenocitlanos küldetésné elősször össze kell gyüjteni a 12-13 totemet, majd elmenni Santa Catalinátol északra található Mosquitoes Shore partjára, és irány a dzsungel.
    -A Bolygó Hollandiról (miután találkoztál vele), az északi Pearl Coaste nevű faluban adnak további felvilágosítást egy White Boy nevű fickó.
    -A CoAS küldetés Port Royalban kezdődik azzal, hogy egy fickó felajál 1 milliót, ha megölöd az összes koldust a szigeteken. De te nem ölöd meg, hanem beszélgetsz velük.
    -A Blue Bird is Port Royalban kezdődik (azt hiszem). A kereskedő megbíz, hogy kapd el neki. A vége az biztos Bermudán van.
    -Az angol muskétás Trinidadon vár az egyik ház emeleti szobájában. Ha visszaszerzed neki a muskétáját, akkor csatlakozik a leénységedhez.
    -A vérfarkasos küldetés Caracasban a kocsmánál kezdődik. A végén egy női tisztet lehet beszerezni.
    -Sharp megtalálását valamelyik Pearl Coaste faluban adja az ott élő spanyol tiszt.
    Remélem így jó lessz. :) Ha valamelyikben elakadtál kérdezz.
    Jó szelet.
  • hunjana
    na mindegy,azt hittem,kicsit részletesebb leszel,hogy el tudjak rajta indulni...
  • erebosz
    Felsorolás szinten, mivel szerintem mindről volt már szó:
    -A francia főküldetésben a Király Man-O-War-ját kellett elkisérni Domnica mellé, és szétlőni a spanyol hajhadat.
    -Tenocitlan, a shot gun-nal együtt
    -A Bolygó Hollandit elfoglaltam
    -Túl vagyok CoAS-on, ergó megvan a gyors Covette, és a lovassági tiszt
    -A Blue Bird is a kikötőben pihen
    -Megvan az angol muskétásom Trinidad-ról
    Félben lévő küldik:
    -A vérfarkas
    -Sharp megtalálása
    Nagyából ennyi.
  • hunjana
    az érdekelne kedves erebosz,hogy milyen főbb kalandokat tudtál megcsinálni?
    és le tudnád ide,de tényleg csak dióhéjban,írni őket?
  • erebosz
    Kérdezzetek, és ha tudok válaszolok. De ha nem, akkor nem...
  • hunjana
    talán még játszik vele valaki,és jelentkezik...
    én itt vagyok
  • hunjana
    hmm,teljesen meghalt az oldal,kár érte...
  • hunjana
    köszi erebosz a tippet,elő fogom kotorni azt a file-ot
    érdekel a dolog
  • erebosz
    A helyzet a következő:
    Bridgetown; Willemstad; Port-au-Prince; Cumana; Port Royal; Santiago kikötőiben maszkál egy-egy pasas, aki a találós kérdéseket felteszi az egész játék során egyetlen egyszer. A helyes válasznál, nekem mindíg tárgy volt a jutalom. Az összes ilyen irányú párbeszéd megtalálható: "Játék főmappa/Program/Text/caracters/LSC_Q2Utilite.h" nevű file-ban. (Total commander-> F3 bill. megnézheted, majd nyomtatható.) Ebből már csak a megfelelő kérdést kell kikeresni, majd a helyes választ beírni.

Amúgy nem fejeztem be a játékot, csak szüneteltetem, mert nem látom a végét. (És picit még reménykedem, hogy egyszer csak lessz majd végre magyarosítás.)
  • hunjana
    sziasztok,köszönöm a válaszokat,na most sikerült egy találós kérdést eltalálnom,rögtön kaptam is egy helyet az egyik barlangban,ahol egy jó kis fegyvert sikerült felvennem:)
    lehet,a többi is,ha megfejted extra dolgokat ad...
  • The HeadHunter
    A játék elején engem is többször megállítottak találós kérdésekkel, de nekem sem sikerült jó választ adnom, így én sem tudom, hogy mi történik akkor.
  • Bohusek
    Üdv!

Valóban vannak olyan elvetemültek, akik az utcán, a tikkasztó hőségben idétlen kérdésekkel kínálnak meg, példáil hogyan nevezik a hajó valamelyik árbócát, stb. Persze angolul. A mondandójuk elején - ha jól emlékszem - kecsektetnek valami pénzjutalommal vagy tárgynyereménnyel, de nekem még sosem sikerült megválaszolnom egy ilyen kérdést sem. Sok sikert hozzájuk...

Búcsúzóul: Az a cápa, amelyik a kezedből eszik, valószínűleg a lábadból is fog.