City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    Üdv, Fregattos Kapitány!

A nagytérképen javaslom közelhajózni az egy hajóként megjelenített flottához, ha megjelenik a megtámadási ikon, rányomsz. Ekkor feljön egy pop-up ablak, ahol rákérdez, megtámadod vagy elhajózól. No itt kiírja, hány hajóról is van szó. Ha sok, elhajózást választasz és mindenki megy tovább a maga útján.
    A kereskedőknél javaslom megkérdezni a portékájukat, akkor aktualizálódik illetve feltöltődik az adott város árukészlete, soronként megjelölve melyik a hiány (importigény) és melyik a sok (export). Ezek elvileg az árakat is jelzik, azaz, amiből igényük van, hajlandóak többet adni, amelyikből sok van, olcsón adják. Ez a gazdasági elv. Néha azért találkoztam kivételekkel. Lényeg, hogy a felvásárlás előtt célszerűnek tartom átböngészni, mi az olcsó, ahol éppen vagy és hol veszik meg drágán (lehetőleg a közelben). Nyilván, ha túl sokat szállítasz egy termékből egy városba, idő után nem adnak már annyit érte, mert sok lesz belőle nekik is. szóval csak ügyesen. Annyit tudok mondani, hogy a délvidéken egy városban olcsó az ezüst vagy arany és szintén azon a környéken jól fel is vásárolják. No, azon elég nagy a nyereség, én három hajóval szállítottam, kiürítve a készletét az eladó városnak. Szintlépést is hozott hirtelen.

A fizetésekről nem tudok nyilatkozni, de nem lehetetlen, hogy elnéztél valamit, ugyanis a tisztek fizetése egyben jelenik meg a matrózokéval. az már lehet 30 ezer.

További kalandra fel!