City of Abandoned Ships
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    Két féle viszony van egy nemzetthez: a tied, és a saját nemzetedé (illetve, amilyen zászló alatt hajózol); elég, ha az egyik viszony ellenséges, és meg fognak támadni.
    A nemzeti identitásodat elfedheted, ha más zászlót húzol fel, de a megtévesztés sikere attól függ, milyen szinten van a stealth skilled. Ráadásul, ha egy nemzet vérdíjat tűzött ki a fejedre, akkor biztos nem sikerül átvágni őket. Plussz: én még a jelenlegi 54+30 stealth-tal sem tudtam megtéveszteni a havannai erődöt.

Úgyhogy nem marad más, mint egy, a városhoz közeli parton kikötsz, azért persze megfelelő színű lobogó alatt (ez még jól jön a városban), és szárazon közelíted meg a várost. Bent az őröknek mindig azt mondod pl. (a Te esetedben) "angol zászló van a hajómon". (A kapu elött mentsél, mert nappal őrök állnak belülről, és tuti, hogy leszólítanak.) Ha nem veszik be (azaz alacsony a stealth vagy vérdíj van kitűzve rád), még mindig nincs minden veszve: kabinban alszol estig, és megpróbálsz beosonni elkerülve az őröket. Ha nem buksz le alhatsz a kocsmában. Reggel úgyszintén osonva intézd el a dolgod, majd irány a kapu. Ekkor már nem számít, ha lebuksz, csak a kapunál tedd el a fegyvered, mert csak úgy enged ki (NE állj neki küzdeni, mert nem fogynak el).
    Ha egy nemzet a Te ellenséged (nem a hollandoké), akkor bármely kalóz város kocsmájában találsz diplomatát, aki elsimítja az ellentéteket (ennek ára az esetleges vérdíj függvényében egyre magasabb). Ne lepődj meg, a hatás nem azonnali, nem tudom pontosan, de két héten belül intézkedik a diplomata.

Illetve úgyszintén a diplomatától vehetsz kereskedelmi engedélyt. Ekkor be is hajózhatsz (ellenséges zászlóval továbbra sem) a kikötőbe. De arra figyelj, hogy ez csak 60 napig érvényes! Valamint a kötözködő őröknél erre hivatkozz, ne a zászlóra.
    Sok sikert, és jó szelet!