1748
City of Abandoned Ships
  • ferou
    Ahoy
    Jana kapitány , ha civilek állítanak meg akkor valószínűleg küldetést akarnak adni , általában meg kel keresni férjt , feleséget vagy bosszút kel állni valami hisztis nőnek , bizonyos varasokba férfi polgárok meg állítanak valami életbe vágó ügyel kérnek találkozót a hely pincébe az valami küldetéshez kapcsolódik is általában ki akarnak nyírni így a kardod a pisztoly lőszer még potion legyen mindig kéznél .
  • hunjana
    helló,van még itt valaki? na nem baj,akkor mondom magamban:)
    már akartam kérdezni,hogy néha a városban megállítanak és találós kérdéseket tesznek fel... még nem sikerült eltalálni a válaszokat a kérdésekre..
    nem tudom,ennek mi értelme van..ha valaki tud ezzel kapcsolatban valamit mondani,megköszönném..
    üdv,jana kapitány
  • hunjana
    hehe..jó trükk ki fogom próbálni...te végeztél már mindennel erebosz kapitány? végigmentél minden küldetésen?
    mert,ahogy olvasgattam már az elejétől itt vagy...
  • erebosz
    Ahoj!
    Én jutottam már úgy is be ellenséges városba, hogy a lobogót barátira változtattam, majd térkép nézetben a város közvetlen közelébe hajóztam, úgy, hogy nekimentem a partnak. Amikor tenger nézetre váltottam az erődnek kell egy pár pillanat, hogy felismerjen. Ezt a pár pllanatot kihasználva, már horgonyt is vetettem. A móló végén állva, pedig mentés, mert az őrök lehet, hogy nem veszik be a "lobogós" dumát. Ilyenkor visszatöltés, mert véletlenszerű a lebukás. (Kereskedői árfolyamokat gyüjtöttem be, ahoz pedig kell a hajó a kikötőben.) Kifelé menet, pedig vagy gyors tengernézetre, vagy ha nem sikerül, akkor vitorlát szélbe és iszkiri. :D
  • hunjana
    köszi szépen kedves barátom,az értékes infót!
    már honest captain vagyok:)
    a szellemhajóval kapcsolatban valami gyöngyöket kell összeszedni? igaz ez?
    hol lehet ezeket és mennyit? szépen haladok,mindjárt tudok warshippet is irányítani levonások nélkül,94 a navigációm...addig meg egy fregattot nyúzok,de szerintem,a corvett jobb...
    a kereskedőket már az őrületbe kergetem a múmia kérdéseimmel:)
    nem baj,hagy edződjönek:)
  • The HeadHunter
    Meg kell keresni a főkormányzót vagy mit ("Govenor-General" angolul), és vele kell beszélned, de elötte szerintem meg kell csinálni néhány kormányzós küldetést. Én amikor először találkoztam a francia főkormányzóval, rögtön felvett, de korábban, mikor kérdezősködtem utána a kormányzóknál, azok vonakodtak kiadni a székhelyét (egy darabig).
    De lehet, hogy népszerűségi követelménye van, mivel akkoriban még én is le-lecsúsztam még scoundrel szintre is.
    A főkormányzó helyéről minden kormányzó tud felvilágosítást adni, de leírom:
    Francia: Tortuga, Tortuga;
    Angol: Port Royal, Jamaica;
    Spanyol: Havana, Cuba;
    Holland: Willemstad, Curacao.
    Ezekben a városokban a városházán két ember van. Az álló a már megszokott kormányzó, az asztalnál ülő pedig a főkormányzó.
    Még annyi, hogy nem kapsz más nemzetnél feladatot amíg ez előzőt be nem fejezed.
  • hunjana
    értem,és hogy lehet más nép szolgálatába állni?
    mert pl. a franciák elég szimpik...
  • The HeadHunter
    Még annyi, figyeld a portréd melletti fenségjelzést! Az a saját nemzeted, és változik, ha más nép szolgálatába állsz (akkor már attól függ, melyik "patent" pl.: "French patent" az aktív).
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    Két féle viszony van egy nemzetthez: a tied, és a saját nemzetedé (illetve, amilyen zászló alatt hajózol); elég, ha az egyik viszony ellenséges, és meg fognak támadni.
    A nemzeti identitásodat elfedheted, ha más zászlót húzol fel, de a megtévesztés sikere attól függ, milyen szinten van a stealth skilled. Ráadásul, ha egy nemzet vérdíjat tűzött ki a fejedre, akkor biztos nem sikerül átvágni őket. Plussz: én még a jelenlegi 54+30 stealth-tal sem tudtam megtéveszteni a havannai erődöt.

Úgyhogy nem marad más, mint egy, a városhoz közeli parton kikötsz, azért persze megfelelő színű lobogó alatt (ez még jól jön a városban), és szárazon közelíted meg a várost. Bent az őröknek mindig azt mondod pl. (a Te esetedben) "angol zászló van a hajómon". (A kapu elött mentsél, mert nappal őrök állnak belülről, és tuti, hogy leszólítanak.) Ha nem veszik be (azaz alacsony a stealth vagy vérdíj van kitűzve rád), még mindig nincs minden veszve: kabinban alszol estig, és megpróbálsz beosonni elkerülve az őröket. Ha nem buksz le alhatsz a kocsmában. Reggel úgyszintén osonva intézd el a dolgod, majd irány a kapu. Ekkor már nem számít, ha lebuksz, csak a kapunál tedd el a fegyvered, mert csak úgy enged ki (NE állj neki küzdeni, mert nem fogynak el).
    Ha egy nemzet a Te ellenséged (nem a hollandoké), akkor bármely kalóz város kocsmájában találsz diplomatát, aki elsimítja az ellentéteket (ennek ára az esetleges vérdíj függvényében egyre magasabb). Ne lepődj meg, a hatás nem azonnali, nem tudom pontosan, de két héten belül intézkedik a diplomata.

Illetve úgyszintén a diplomatától vehetsz kereskedelmi engedélyt. Ekkor be is hajózhatsz (ellenséges zászlóval továbbra sem) a kikötőbe. De arra figyelj, hogy ez csak 60 napig érvényes! Valamint a kötözködő őröknél erre hivatkozz, ne a zászlóra.
    Sok sikert, és jó szelet!
  • hunjana
    ez jó hír,hogy még maradsz egy darabig...lent vagyok a déli részen a spanyol városokat járom...most éppen Caratagenában iszogatom:)
    tényleg,te hogy tudsz ellenséges városokba bejutni?
    én,mivel holland vagyok,az angolokkal össze vagyunk veszve,de be kéne már menni,lenn ott egy kis dolgom,de hiába van meg az angol zászlóm és semleges a titulusom,mégis meleg ágyútűzzel fogadnak,mikor próbálkozom... van valami ötleted?
    esetleg a diplomata bermudán megoldás lenne?
    nem tudom,ha tudsz erre orvosságot,kérlek tudasd velem..
    jó szelet,jános kapitány
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    Én még egy jó darabig biztos itt leszek.
    Vár rám még jónéhány kaland a tengeren és szárazföldön egyaránt.
    Mivel nem szeretnék lemaradni a nemzeti feladatokról, így a kalózkalapot szögre akasztottam és a városhódításokat elhalasztottam.
    Most a francia küldetéseket fogom befejezni, aztán jön a többi...
    Tényleg, Te merre hajózol mostanában?
  • hunjana
    Üdv Headhunter kapitány!
    Látom,sokat tapasztalt tengeri medve vagy,jó sok hasznos infókkal...
    viszont,az gond,hogy ez a fórum már nagyon le van pukkanva,tényleg csak kettőnk levelezésére szűkült a dolog..
    már nem játszanak sokan a játékkal,már lecsenget a dolog,nem friss a játék,és ezért nincs érdeklődés már iránta..azért te még maradsz ugye egy darabig? nem szeretnék végképp magamra maradni....
    jó szelet,kívánok,jana kapitány
  • The HeadHunter
    Azt olvastam, hogy, ha Morgan utolsó feladatát megcsinálom (Panama), akkor többé nem lesznek elérhetőek a Nemzeti Küldetések. Kérném, aki már eljutott odáig, erősítse vagy cáfolja meg! Köszönöm.
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    Gratulálok az erkölcsi fejlődésedhez! :) Csak így tovább!
    A "repülő dunci" maga az ördög, <= ha falra fested, megjelenik. (Ha a kocsmában kérdezősködsz róla, akkor megjelenik a kikötő közelében.) Én csak azóta találkozom vele, mióta rájöttem az #1044 írt 2. (kocsmai párbaj) módszerre, gyakran használom, így sokszor belefutok a szellemhajó utáni kérdésbe. De könnyen felismerhető térkép nézeten, mert ekkora kalózhajó talán nincs is másik.
    Mummy Powder-ről az utcai árusoknál érdeklődhetsz. Én sem találtam még meg. Egy angol nyelvű fórumon valaki azt állította, hogy a hivatalos FAQ-ban ezt írják: véletlenszerű utcai kereskedőnél van; ötször rá kell kérdezni, mire végül vagy szóba se áll veled (nem nála van), vagy ötödjére eladja neked.

Anyagi problémáid már neked sem nagyon lehetnek, de pár tipp, hogy egy garas se menjen kárba:
    -Egy gyors 2-3-as szintű hajó, jó fedélzetmesterrel és tüzérrel, teljes legénységgel és elég sok kartáccsal. Ezzel a felállással könnyedén megcsákjázhatsz akár Man-of-War hajókat is (akár 5-7 százezer arany/db kereskedési szinttől és hajótól függően). Persze nem árt, ha nem vagy teljessen amatőr vívó.
    -Ha lehetne jobb a kereskedésed vegyél fel kincstárnokot, akár kerekedni akarsz, akár hajót eladni. Hajó eladásakor előre add el az ágyúit és a rakományát <- nem kapsz érte többet, ha van rajta bármi is (akár 50-60 ezer plussz az ágyúkért).
    -Ha kereskedsz, akkor legyenek nagy rakterű kereskedőhajóid is, amikre nem kell se ágyú, se legénység (a még nagyobb raktér, és kisebb költség érdekében). Megérheti hajókat venned akár csak egy útra is, mert ha el tudod vinni egyszerre a teljes készletet, akkor azt eladhatod az eredeti magas áron (ugyanis minél több van egy városban egy termékből, annál olcsóbban fog venni -> a második körön már kisebb a haszon, ha egyáltalán van).
    -Próbálj rövid kereskedelmi utakat választani -> csökken a rakomány vesztesége (pl. patkányok miatt), kisebb az esélye, hogy út közben megtámadnak (a legénység nélküli hajóidat könnyen megcsáklyázzák), és kevesebbszer kell a legénységnek fizetni.
    -Nekem a csempészkedés nem jött be, és mivel nem akartam sok nemzettel háborúskodni, ezért ritkán kaptam használható infót (nálam: spanyol) Arany Flottákról; de ez ízlés kérdése, mert ezekkel lehet a legjobban keresni.
    Jó szelet, dagadt vitorlákat, és kevés "repülő duncit"!
  • hunjana
    na,ez szép:) gratulálok!!...én még csak 3 millával vergődök a sors karmaiban:)de már cápa a titulusom,hála neked..nagyon jó fiú vagyok mostanában:)
    most lenne egy kis nyugtom,de most meg a szellemhajó üldöz állandóan,egyszer már ki tett a szigetre,de nem hagyom magam:)
    mit lehet tenni ezzel a repülő duncival,hogy lekopjon rólam?
    a múmia poros küldire is van ötleted?
    üdv,vendégem vagy egy pofa rumra,ha találkozunk valamelyik kikötőben:)
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!

De, sajnos ezek a dolgok a kalózokra is ugyaúga érvényesek.

A kapitányaidat úgy tudod elküldeni, hogy egy másik emberedet teszed meg a hajó kapitányának, vagy eladod a hajót aminek ő a kapitánya, majd már utasként simán elküldheted.

Az én történetem: Angol orvosként tengetem nemesi életem, mikor egy ellenséges katona ápolásáért letartóztattak, eladtak rabszolgának. Miután megszöktem néhány társam társaságában egy spanyol fregatt fedélzetén az angolokkal és a spanyolokkal a nyomomban, felcsaptam szabadúszó kalóznak: apró-cseprő feladatokat vállaltam elsősorban a franciák szolgálatában. De rájöttem: sokkal jövedelmezőbb nagy hajókat elfogni, és eladni. Nagy hajói akkoriban a kalózoknak nemigen voltak, így a spanyolokra utaztam. Hamarosan 100.000-es vérdíjjal a nyakamban hasítottam a hullámokat, s minduntalan fejvadász seregekkel és flottákkal hadakoztam. Majd mikor megerősödtem testileg, szellemileg és anyagilag is, elkezdtem kalandokat keresni. Most már elmondhatom magamról, hogy elfogtam a Kék Madarat, szolgáltam egy keveset a francia admiralitás színeiben és megjártam az Elveszett Hajók Városát is. Most a hivatásos kalózként Henry Morgan kalózadmirálistól készülök elsajátítani a városok elfoglalásának fortélyát. De már nemigen találkozom magamhoz hasonló jólképzett ellenféllel. Hajózási képességeim egytől egyig tökéletesek, és közel állok ehhez a személyes képességek terén is. Csak az a fránya beszivárgás nem akar menni. Anyagilag is rendben vagyok, 30 millió bankokban és pár millió apró a zsebemben. Szóval nem sietek kizsákmányolni a karibi szigetvilág adta lehetőségeket, hanem kiélvezem minden szippantását az itteni sópárás levegőnek.
  • hunjana
    értem,Headhunter kapitány,majd figyelek ezekre a dolgokra..
    de gondolom,ezek a dolgok a kalózokra nem vonatkoznak,ugye? azokat üthetem büntetlenül mint a répát? vagy azokkal is kesztyűs kézzel kell bánni?
    más...hülye fejemmel megengedtem két kapitánynak a kocsmában hogy hozzám csatlakozzanak,de semmit nem csinálnak,csak a markukat tartják..
    hogy tudnék tőlük megszabadulni?az nem megy,hogy simán elküldöm őket mint a tiszteket...
    köszönöm a részletes infókat..te hol tartasz,a kalandok terén?
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    A népszerűség esetében nem tesz különbséget a nemzetek között => azt fejezi ki, milyen ember a karaktered függetlenül a nemzetekhez fűződő viszonyodtól. Azaz, ha pl. megbízható tengerész (trusted sailor) vagy, akkor bármely nemzet polgárai akként tekintenek rád. Természetesen ellenségnél akkor sem tudsz megcsinálni kormányzói küldetést, mert a kormányzó minddenképp felismer (szerintem, bár elég alacsony még a stealth skillem: 47+30).
    Kis útmutató a népszerűséget befolyásoló tettekhez:
    Pozitív:
    -kormányzói küldetések,
    -nő megmentése az üldözőitől (dzsungel),
    -ember kisegítése 200 arannyal (dzsungel),
    -adakozás koldusnak,
    -hajó szabadonengedése kifosztás után,
    -kocsmai párbaj.
    Negatív:
    -kormányzói küldetés elrontása/visszautasítása,
    -rabosított kapitányok eladása nemzetnek,
    -hajó kapitányának/legénységének kivégzése (tengerbe dobása),
    -csempészkedés.
    Hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos van még. És ezek függetlenek a nemzetiségtől. (Egy ellenséges fogolyért fejpénzt kérni akár a saját nemzetedtől, ugyanúgy negatívan hat.) Valamint, ha hirtelen "nemzetiséget váltasz", akkor az új nemzetnél is ugyanolyan lesz a népszerűséged, mint elötte volt. Tehát, a népszerűség nem a viszonyod a népekkel, hanem a tisztességességed mértéke. Egy, a hollandokat hűen szolgáló aljas bérgyilkos nem nem lehet ünnepelt hős, akit akár a holland polgárok szívesen látnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a "gonosz" de jövedelmező tettekről mint pl egy hajó elrablása és a kapitány "eladása", csak arra figyelj, hogy kellő számú jó cselekedettel mindig ellensúlyozd! Én sem bírok ellenálni, mikor egy spanyol Man-of-War kapitánya megadja magát, ;) mégis szinte folyamatosan hero vagyok.

A hűségről: ha nálad jól működik a tisztek hűségváltozása, akkor lehet, hogy újabb verzióval játszol mint én, ahol ezt a hibát már kijavították.
  • hunjana
    ok,értem,köszönöm Headunter kapitány:) az az érdekes hogy a titulusom bladi aszaszin,magyarul véres bérgyilkos,és az összes nemzetnél neutrál vagyok,nem értem a holland hozzáállást?
    miért vagyok gyilkos a szemükben,ugyanis csak az angolokat ütöm,meg a kalózokat,akik ellenségünk..nemhogy örülnének neki,hogy irtom az ellent
    ki kéne érte tüntetni,mint drake-et anno:)
    nem pedig véres gyilkosnak minősíteni,akivel senki nem áll szóba...
    akkor emelkedik a népszerűségem,ha ilyen kis csip-csup szállítási feladatokat vállalok el..abból pedig nem lehet meggazdagodni..
    hát tehetek én róla,hogy az angolok és a kalózok mindég belém kötnek?
    kedvenc tuningolt warshippemmel mindég le küldöm őket a cápákhoz...
    a legkövérebb cápák az én hajóm körül úszkálnak,már spanok vagyunk:D
    a foglyokat meg nem győzöm hordani a kormányzóhoz:)
    úgyhogy,nemhogy megköszönnék a hollandok,még utálnak is...ki érti ezt:)
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    Kémes feladat esetén elengedhetetlen a legalább semleges népszerűség (Regular Sailor?), hogy az emberek bizalommal beszéljenek veled. Ekkor vagy az utcán kell beszélgetned amíg valaki nem tudja igazolni magát, és azt el kell kísérned a kormányzóhoz, vagy a másik eset, hogy az egyik házban fog rádtámadni a kém.
    Kalózhajós feladat megoldásához szállj hajóra, de ne menj át térkép nézetre, hanem hajózz oda a nem ellenséges hajókhoz! Itt megint két eset lehet: amint a közelébe érsz "lebuktatod", és megtámad (csak egyszer fordult elő nálam), de valószínűleg csónakkal át kell szállni a hajóra. Ha az a keresett hajó, akkor rögtön a kapitány fogad, és ha nem egyezel bele hogy kitegyenek a parton, akkor le kell küzdened a fedélzeten a legénységet (a kapitány meglép). Ezt követően vissza a hajódra, és a kalózhajó úgyszintén ellenséggé változik.
  • hunjana
    megőrülök!! a kalózos és kémes kalandot nem tudom ,megcsinálni...
    már többször nekifutottam,keresem a kalózokat a vízen,a kémet a városban,de nem jön össze..minden kalózt lejegelek,akivel találkozom,de még sem elég..a kémet meg nem is látom...hol lehet?
    valami tippetek van rá?
  • hunjana
    Üdv erebosz kapitány! köszönöm az értékes infókat,a faluig már elvergődtem magam is,de Nevisnél lesz gond,mert mit holland,háborúban állunk az angolokkal..majd beszivárgok valahogy,mert gondolom a kikötő felől pacallá lőnének:) végig olvasva az egész fórumot,mégis hülye maradtam,mert most meg valamilyen múmia port kérnek tőlem,de abszolút nem emlékszem,hol kapirgáljak utána? az a gond tényleg ezzel a játékkal,hogy sokszor semmi utalás nincs rá,hogy mozdulj tovább az adott küldiben..
    a terület meg óriási,amit be lehet járni...
    Tenochitlán merre van,és simán be lehet jutni a koponyáért,vagy ott is trükközni kell? már félek előre:)
    hálás köszönet a segítségekért minden hős kapitánytársamnak!:)
    jó szelet,fiúk!
  • erebosz
    Irány Maracaibo. Ott kocsmárossal beszélj. Majd irány a déli part éjszaka. (Cape of Delusive Hopes) Az őrt őld meg, majd menj a faluba. Beszélj Fernando Torres-szel. Majd menj Charles Town-ba. (Nevis) Bal szélső házban van Elizabeth Sheppard. Az átkot a Tenochtitlan-ban található jáde koponya szünteti meg. Szerezd meg, vagy ha megvan akkor beszélj tovább. Meg kell keresned a Queen nevű briget. Csákja, majd a koponyát le kell tenni a kapitány kabinjában. Danielle Sheppard ott vár. Legyőzöd, és csatlakozik a legénységedhez, mint női tiszt. Vissza a faluba, és vagy a pénzjutalmat fogadod el, vagy kapsz reputáció pontokat.
    Az egészben szerintem a Queen megtalálása a tengeren a legnehezebb.
    Remélem segít egy kicsit. :D
  • hunjana
    értem,akkor irány a bordély,hagy éljenek jól az embereim:)
    egy új adalék a hűséghez..én most shark vagyok,mármint a titulusom,és én meg pont azt vettem észre,hogy az alacsony titulusú tisztjeim,hűségesebbek,mint például a hero szintűek:)nálam épp a fordítottja,mint nálad..vicces,nem?
    kalandorként kezdtem a hollandoknál..
    más téma,tegnap végig olvastam az egész fórumot,sokmindenre emlékszem,de nem mindenre...
    most belebotlottam a vérfarkasos küldibe,ott vagyok,hogy a paptól visszajőve a kocsmába,már nincs ott a tag,mert adig elfutott valahová,mondá a kocsmáros..de hová?
    ehhez kéne segítség nekem,hogy tudnám ezt a küldit végigvinni..
    de jó volna egy site,ahol ezek a köldik megvolnának azoktól,akik,már végigcsinálták...
    jó szelet,jó vadászatot kapitányok!
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!

A tisztek bére benne van a legénység bérében (amit havonta kérnek egy felugró ablakban). Ezt megfigyelheted, ha elküldöd a teljes legénységet. Akkor a kísérőhajóid fenntartási költsége megegyezik a kapitányának a bérével, míg a fő hajódé a többi embered bérével. Az az összeg amit havonta kérnek tőled egyenlő a hajóid összes fenntartási költségével. A legénység bérét pedig az is befolyásolja, hogy milyen hajón szolgálnak.

Én pénzt nem adtam egyik emberemnek se az inventory-jába, mégis mióta úgy veszem fel a tisztjeimet ahogy #1042 írtam, azóta hűségesek (kivéve a sztori-tisztjeim, akiknél ugyebár ez nem is számít).

A jó tárgyak pedig nyilván pozitívan hatnak a teljesítményükre, de a a lojalitásukra nem, és szerintem a lojalitásuk sincs hatással a teljesítményükte, azt leszámítva, hogy ha lázadó tiszted kap hajót (és nem sztori-tiszt), akkor lelép a hajóddal mikor kihajózol a tengerre.

Egyébként alapvetően a tetteid határozzák meg az embereid lojalitását, csak éppen fordítva mint kellene. Én nemtudok más módot a lojalitás befolyásolására. Próbáld meg Te is e szerint felvenni a tisztjeidet, legalábbis akinek hajót akarsz adni, a többivel meg ne foglalkozz!

Remélem segít, és sajnálom, hogy nem tudok neked "igazi" megoldást mondani.

Kicsit más, ha valakit érdekel:
    1.)A legénység morálja valamivel olcsóbban is növelhető, mint az "F2-es képernyőn". Fizetsd be őket a bordélyban egy-két menetre. -> A hatás azonnali, és kb. 20-25%-kal kevesebbe kerül.
    A legolcsóbb mondjuk ha állandóan tartasz rumot a hajóidon. Persze csak, ha nem romlik meg néhány nagyobb készlet.
    2.)Ha gyorsan akarsz növelni a népszerűségeden, menj a kocsmába és beszélgess a vendégekkel. Azoknál akikkel leülhetsz beszélni kiprovokálható egy párbaj. Miután megölöd, nő a népszerűséged. Érdemes viszont menteni, mert gyakran kizsebelnek hosszabb piálás közben (400-10000 arany mínusz).

Jó szelet!

• hunjana
    Headhunter kapitány,ez érdekes dolog,nem gondoltam volna...elég logikátlannak tűnik:)
    és mi a helyzet a havi bérükkel? én,mióta felvettem őket nem adok nekik egy vasat sem..ez befolyásolhat valamit?
    habár,egy tisztem,hűséges hozzám,de neki sem adtam semmit..
    csak a lövészemet tömöm pénzel,tárgyakkal,mert úgy gondolom,hogyha hűséges lenne,jobban dolgozna talán?
    de hiába,mindég lázadó marad...
    a fene sem éri ezt,nincs logika benne..
    de,ha valakinek van ötlete,ezzel kapcsolatban,hallgatom..
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!

Azok a tisztek, akiket a küldetés kapcsán veszel fel, azok soha sem lázadnak fel (Jeremy Pitt, Ned Ogle, Humphery Douglas, John Workman, stb.).

Csak kapitányok (companion) lázadnak fel, tisztek nem, és azok is csak tengeren. -> Nyugodtan a port control-ban hagyhatsz hajót egy lázadó lojalitású tiszttel, nem viszi el a hajódat.

Én úgy tapasztaltam, hogy a lojalitás fordítva változik, mint ahogy kellene: én folyamatosan hero/man of honor hírnevű vagyok (becsületes),
    mégis a hasonló hírnevű tisztjeim - elsősorban a fenn említett sztoris tisztek - lojalitása lázadó, míg a scoundrel/shark hírnevűek (becstelenek) pedig maximálisan hűségesek. Ez minden bizonnyal hiba, de ha tudod, akkor csak fordítva választasz tiszteket, és nem lesz baj.

Jó szelet!
  • hunjana
    sziasztok! nekem csak azt mondja meg valaki,hogy mit tudok kezdeni a tisztek hűségével? mindnél folyamatosan csökken,van ahol már nincs is..
    lázadó hangulatban vannak,hogy lehet így hajót rájuk bízni?
    köszi,jana kapitány
  • SzQk
    Köcce :D
  • erebosz
    Port Royal-ban van egy fickó az utcán aki 1 milliót kínál, ha megölöd az összes koldust. Nem megölöd őket hanem el kezdesz beszélgetni velük.
  • SzQk
    A COAS küldit hol kell elkezdeni? XD
  • SzQk
    Köszönööööööööm^^
  • The HeadHunter
    SzQk!

Ezen az úton kell követni:
    1. La Francois - Edward Law háza
    2. La Francois - Bolt
    3. Fort de France - Hajóács
    4. Fort de France - Bank
    5. Fort de France - Port Controll
    6. Bermuda - Hajóács
    7. Bermuda - Kormányzó
    (Már nem biztos, hogy jól emlékszem arra, kivel és milyen sorrendben kell beszélni, de ha elakadsz valamelyik városban, akkor érdeklődj körbe.)
    A továbbiakat leírtam: #1018.
    Jó szelet, és jó vadászatot!
  • SzQk
    Én úgy értettem, hogy amikor már meg ekk ölni. :D Amúgy jó reggelt! :D
  • The HeadHunter
    Ahoy!

Újra segítség kellene:
    Morgannak kell megkeresnem egy John Avery nevű fickót (a gyöngyös quest után); elmentem Willemstadba a bankba. Ott a pacák azt mondja a kocsmáKban érdeklődjek, valamint Port of Spain-be irányít. Innentől semmi nyom sehol.Van valakinek javaslata?

Vigyázzatok a pincérnőkkel:
    Míg valamelyik kocsmában érdeklődtem már a pincércsajtól is, adódott egy lehetőség, hogy szobára menjek vele. Jött is a "Censored" felirat, majd távozhattam, csak épp cirka 4 és fél millával (a pénzem fele) könnyebb lett az erszényem. Ugyanakkor erről semmi nem informált, csak azért vettem észre, mert mentem készleteket venni. Javaslat: szexért menj örömlányhoz vagy madamhoz a bordélyba!)
  • The HeadHunter
    SzQk!
    Ha jól emlékszem, Morgan - miután kihozott a börtönből - rögtön Edward Low után küld. Ha őt keresed, Le Francois-ban (Kalóz város Martinique szigetén) találod. Beszélj a helyi kocsmárossal! (Fort-de-France nem erőd, hanem a város neve.)
  • SzQk
    Köszönöm! Most azt nem találom akit meg kell keressek xD Morgan elküldött az erődbe, de hát ott nem találtam senkit:(
  • szivuka2
    sziasztok!Nincs még akk a második részhez magyarositás?
  • The HeadHunter
    SzQk!
    Gyorsutazás a boltba, kijössz onnan, és balra fordulva követed a fakerítést, miután az út bekanyarodott balra, lesz (úgyszintén balra) egy árkádos ház. Az Morgan rezidenciája.
  • SzQk
    Üdv! Most jöttem ki a börtönből Port Royal-on, és nem tudom, merre van Morgan. Légyszi mondjátok meeeeg:D