City of Abandoned Ships
-
The HeadHunter #1055 Jana kapitány!
Gratulálok az erkölcsi fejlődésedhez! :) Csak így tovább!
A "repülő dunci" maga az ördög, <= ha falra fested, megjelenik. (Ha a kocsmában kérdezősködsz róla, akkor megjelenik a kikötő közelében.) Én csak azóta találkozom vele, mióta rájöttem az #1044 írt 2. (kocsmai párbaj) módszerre, gyakran használom, így sokszor belefutok a szellemhajó utáni kérdésbe. De könnyen felismerhető térkép nézeten, mert ekkora kalózhajó talán nincs is másik.
Mummy Powder-ről az utcai árusoknál érdeklődhetsz. Én sem találtam még meg. Egy angol nyelvű fórumon valaki azt állította, hogy a hivatalos FAQ-ban ezt írják: véletlenszerű utcai kereskedőnél van; ötször rá kell kérdezni, mire végül vagy szóba se áll veled (nem nála van), vagy ötödjére eladja neked.
Anyagi problémáid már neked sem nagyon lehetnek, de pár tipp, hogy egy garas se menjen kárba:
-Egy gyors 2-3-as szintű hajó, jó fedélzetmesterrel és tüzérrel, teljes legénységgel és elég sok kartáccsal. Ezzel a felállással könnyedén megcsákjázhatsz akár Man-of-War hajókat is (akár 5-7 százezer arany/db kereskedési szinttől és hajótól függően). Persze nem árt, ha nem vagy teljessen amatőr vívó.
-Ha lehetne jobb a kereskedésed vegyél fel kincstárnokot, akár kerekedni akarsz, akár hajót eladni. Hajó eladásakor előre add el az ágyúit és a rakományát <- nem kapsz érte többet, ha van rajta bármi is (akár 50-60 ezer plussz az ágyúkért).
-Ha kereskedsz, akkor legyenek nagy rakterű kereskedőhajóid is, amikre nem kell se ágyú, se legénység (a még nagyobb raktér, és kisebb költség érdekében). Megérheti hajókat venned akár csak egy útra is, mert ha el tudod vinni egyszerre a teljes készletet, akkor azt eladhatod az eredeti magas áron (ugyanis minél több van egy városban egy termékből, annál olcsóbban fog venni -> a második körön már kisebb a haszon, ha egyáltalán van).
-Próbálj rövid kereskedelmi utakat választani -> csökken a rakomány vesztesége (pl. patkányok miatt), kisebb az esélye, hogy út közben megtámadnak (a legénység nélküli hajóidat könnyen megcsáklyázzák), és kevesebbszer kell a legénységnek fizetni.
-Nekem a csempészkedés nem jött be, és mivel nem akartam sok nemzettel háborúskodni, ezért ritkán kaptam használható infót (nálam: spanyol) Arany Flottákról; de ez ízlés kérdése, mert ezekkel lehet a legjobban keresni.
Jó szelet, dagadt vitorlákat, és kevés "repülő duncit"!