City of Abandoned Ships
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!
    A népszerűség esetében nem tesz különbséget a nemzetek között => azt fejezi ki, milyen ember a karaktered függetlenül a nemzetekhez fűződő viszonyodtól. Azaz, ha pl. megbízható tengerész (trusted sailor) vagy, akkor bármely nemzet polgárai akként tekintenek rád. Természetesen ellenségnél akkor sem tudsz megcsinálni kormányzói küldetést, mert a kormányzó minddenképp felismer (szerintem, bár elég alacsony még a stealth skillem: 47+30).
    Kis útmutató a népszerűséget befolyásoló tettekhez:
    Pozitív:
    -kormányzói küldetések,
    -nő megmentése az üldözőitől (dzsungel),
    -ember kisegítése 200 arannyal (dzsungel),
    -adakozás koldusnak,
    -hajó szabadonengedése kifosztás után,
    -kocsmai párbaj.
    Negatív:
    -kormányzói küldetés elrontása/visszautasítása,
    -rabosított kapitányok eladása nemzetnek,
    -hajó kapitányának/legénységének kivégzése (tengerbe dobása),
    -csempészkedés.
    Hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos van még. És ezek függetlenek a nemzetiségtől. (Egy ellenséges fogolyért fejpénzt kérni akár a saját nemzetedtől, ugyanúgy negatívan hat.) Valamint, ha hirtelen "nemzetiséget váltasz", akkor az új nemzetnél is ugyanolyan lesz a népszerűséged, mint elötte volt. Tehát, a népszerűség nem a viszonyod a népekkel, hanem a tisztességességed mértéke. Egy, a hollandokat hűen szolgáló aljas bérgyilkos nem nem lehet ünnepelt hős, akit akár a holland polgárok szívesen látnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a "gonosz" de jövedelmező tettekről mint pl egy hajó elrablása és a kapitány "eladása", csak arra figyelj, hogy kellő számú jó cselekedettel mindig ellensúlyozd! Én sem bírok ellenálni, mikor egy spanyol Man-of-War kapitánya megadja magát, ;) mégis szinte folyamatosan hero vagyok.

A hűségről: ha nálad jól működik a tisztek hűségváltozása, akkor lehet, hogy újabb verzióval játszol mint én, ahol ezt a hibát már kijavították.