City of Abandoned Ships
  • The HeadHunter
    Jana kapitány!

A tisztek bére benne van a legénység bérében (amit havonta kérnek egy felugró ablakban). Ezt megfigyelheted, ha elküldöd a teljes legénységet. Akkor a kísérőhajóid fenntartási költsége megegyezik a kapitányának a bérével, míg a fő hajódé a többi embered bérével. Az az összeg amit havonta kérnek tőled egyenlő a hajóid összes fenntartási költségével. A legénység bérét pedig az is befolyásolja, hogy milyen hajón szolgálnak.

Én pénzt nem adtam egyik emberemnek se az inventory-jába, mégis mióta úgy veszem fel a tisztjeimet ahogy #1042 írtam, azóta hűségesek (kivéve a sztori-tisztjeim, akiknél ugyebár ez nem is számít).

A jó tárgyak pedig nyilván pozitívan hatnak a teljesítményükre, de a a lojalitásukra nem, és szerintem a lojalitásuk sincs hatással a teljesítményükte, azt leszámítva, hogy ha lázadó tiszted kap hajót (és nem sztori-tiszt), akkor lelép a hajóddal mikor kihajózol a tengerre.

Egyébként alapvetően a tetteid határozzák meg az embereid lojalitását, csak éppen fordítva mint kellene. Én nemtudok más módot a lojalitás befolyásolására. Próbáld meg Te is e szerint felvenni a tisztjeidet, legalábbis akinek hajót akarsz adni, a többivel meg ne foglalkozz!

Remélem segít, és sajnálom, hogy nem tudok neked "igazi" megoldást mondani.

Kicsit más, ha valakit érdekel:
    1.)A legénység morálja valamivel olcsóbban is növelhető, mint az "F2-es képernyőn". Fizetsd be őket a bordélyban egy-két menetre. -> A hatás azonnali, és kb. 20-25%-kal kevesebbe kerül.
    A legolcsóbb mondjuk ha állandóan tartasz rumot a hajóidon. Persze csak, ha nem romlik meg néhány nagyobb készlet.
    2.)Ha gyorsan akarsz növelni a népszerűségeden, menj a kocsmába és beszélgess a vendégekkel. Azoknál akikkel leülhetsz beszélni kiprovokálható egy párbaj. Miután megölöd, nő a népszerűséged. Érdemes viszont menteni, mert gyakran kizsebelnek hosszabb piálás közben (400-10000 arany mínusz).

Jó szelet!