City of Abandoned Ships
  • The HeadHunter
    Ahoy!
    Ferou kapitány!

Miután Edward Low meglép Bermudáról a Sea Wolf nevű briggel Cumana felé veszi az irányt. Én Port of Spain városában hallottam a kocsmárostól(1000 arany árú infó), hogy valaki kisebb hajókat foszt ki a Cumana környéki vizeken. -> Vettem egy luggert, minden más hajóm a port controllba, és irány Cumana. (Pontosabban nagyon közel nem mentem, mert nekem a Spanyol az ellen.) Cumana közelében fedélzeti nézet, és távcsővel pásztázni a horizontot !nagyon alaposan!, mert a hajó nem látszik, csak a távcső írja ki az adatait:
    Hajó: Sea Wolf (Brig),
    Kapitány: Edward Low,
    Legénység: 248 fő ami még fontos, mivel meg kell csáklyáznod.
    Nekem így sikerült, de olvastam, hogy valakit megtámadott a tengeren, de nekem előbb járt le az időm (bekerült a LogBook-ba, hogy sikerült megszöknie) mikor csak térkép nézeten hajókáztam.

Erebosz kapitány!

Mivel írtad, hogy nem sikerült kiismerned a pontrendszert, ezért leírom amire én rájöttem:

-A capabilityk értékei a bevezető-sztori vége után nem módosíthatóak.

-Ha a karakterlapon egy skillre, az egyik ability fülre vagy a rankra kattintasz, akkor a portré alatti legalsó sorban (Next exp.) megjelenik az adott jellemződ állapota "jelenlegi pont/következő szint" pontszámokkal kifejezve. Ha a "jelenlegi pont" eléri a "következő szint" pontszámát, akkor emelkedik az adott jellemződ, vagy kapsz elosztható ability pontot.

-Skillek növekedése: minden cselekedetért tapasztalati pontot kapsz, amit csak ritkán jelenít meg a játék (pl.: erőd lebombázásakor kiírja hogy 600xp ?). Ezek a pontok a skilleidre osztódnak szét annak függvényében, hogy épp milyen skilleket használtál (pl.: ha közepes karddal harcoltál, akkor nem nő a nehéz fegyver skilled). A skillek "következő szint" pontszáma a tulajdonságaid értékétől függ, valamint hogy éppen milyen szinten áll.

-Rank növekedése: ha bármely skilled növekszik egy pontot, az egy "jelenlegi pont" növekedést jelent a ranknál. A rank "következő szint" pontszáma az endurance-től függ, és nem változik a rank szintjétől.

-Elosztható ability pont: hasonló a rank növekedéséhez, de itt külön számolja a program a personal és ship skillek pontjait, tehát a personal skillek növekedése csak a personal ability ponthoz visz közelebb, és ugyanígy a ship skillek növekedése a ship ability ponthoz. Az ability "következő szint" pontszáma nem tudom minek a függvénye; az biztos, hogy nem nő szintről-szintre mint a skillek esetében.

-Life Points: a capability pontok bállítása után már csak a rank növekedésekor nő (1-gyel fokozható a megfelelő personal ability-vel).

-Energy: a capability pontok bállítása után már csak a rank növekedésekor nő, de csak a megfelelő personal ability felvétele után.

-A fentiekből látszik, hogy a rank és az ability pontok között nincs összefüggés, azaz csak a véletlen műve, ha szintlépéskor kapsz ability pontot.

Jó szelet Mindenkinek!