Age of Pirates 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erebosz kapitány!

Ez nem a Sharpos küldetés, hanem ezt Morgan adja nekem Port Royalban, hogy tud egy tutkó jó bulit, valahol Turks-nél lesznek kis Tartanok tele gyöngyökkel. Szerezzek gyöngyöket, és felezünk. Na, én levadásztam az összeset, megszereztem minden gyöngyöt, de kiraktam a zsákomból, mert nem mentem rögtön vissza Morganhoz. Amikor visszamentem, akkor meg arról beszélt, hogy az informátorai neki azt mondták, hogy 1800 kicsi, és 900 nagy gyöngyöt szereztem, nálam meg ugye ennyi nem fért el, és nekem támadott. Õ persze sebezhetetlen. Próbálkoztam teljesen kiüríteni mindent, de így sem fértek el. Az embereimnek is adtam belõle, de õk meg nem jönnek oda be velem. Úgyhogy egyenlõre nem tudom befejezni ezt a kalandot.😄😄😄😄
AB Capitaine!

Kikötsz a város melletti öbölben. (Világítótorony, közeli, vagy távoli parton, a lényeg, hogy meg tudd közelíteni rólla a várost hátulról.) Éjfélkor az ellenséges város (ha nem az de te mindenféleképpen ki akarod rámolni, akkor kikötés elõtt válts ellenséges nemzet lobogójára) hátsó kapujánál fedobja a támadási lehetõséget. Itt nem tudom, hogy az erõd helyõrségét s ki kell-e iktatni. Normál ostromnál (a tengerrõl), elintézed az erõdöt (addig lövöd amíg ki nem írja, hogy megsemmisült), közelebb lavírozol és feldobja az invázió ikonját (Iránytû mellett). Ezután az erõdben kezdõdik a harc. Ha kiírtottad a helyõrséget, utánna a város utcáin megint le kell számoni a katonákkal. Ezután irány a kormányzó. Beszélsz vele. Vagy ad pénzt vagy nem - erre nem emlékszem -, majd feldobja a kereskedõnél található vásárlási képet. Itt az árukat szépen berakod a hajóidba, kilövöd a vásárlási képet, kimész a mólóra (máshová nem is tudsz), vitorlátbontasz, és Adieu!

Ha nem került a könyve bele a párbeszéd akkor vagy nem is fontos, vagy bug. Én még nem talákoztam ezzel.
Egyszer sikerült a madamot is elvinni egy körre. Valami "szörnyes" dumával fûztem meg az agyát. 😄
Érdemes vele beszélgetni, de vigyázat! Van hogy megkér vigyél el a helyi plébánosnak X összeget. Nekem nem sikerült mert a plébánosnál nem volt semmilyen erre utaló szöveg, utánna a madam meg nem ált velem szóba, következésképpen az éjszakai pillangói sem. Pedig egy madam írányított elõsször Sharp nyomára. < Elszúrt küldim. 😞 >

nagyab
Ja, és még valami! Egyszer beszélgettem egy utcalánnyal, miután közösen "eltöltöttünk negyed órát egymás társaságában"<#nyes>, de nem ez a lényeg, hanem hogy mesélt valamilyen ürgérõl, aki mesélt neki valamilyen mesés kincsrõl, és mondta, hogy valamilyen öbölben találom meg, asszem caratrasca lagoon-ban talán. El is mentem, de sehol sem találtam senkit. Amúgy az volt a furcsa, hogy be sem került az útikönyvembe a megjegyzése.
Egyébként a nõt, aki a kurvákat futtatja, azt nem lehet megdönteni? Tudom, hogy olykor-olykor feltesz ilyen fura kérdéseket, de sosem sikerült ebben a témában sokáig eljutnom. Tud ebben a két dologban nekem valaki segíteni?

nagyab
Erebosz kapitány!

Köszönöm szépen a segítséget, viszont az a része nem tiszta az ostromnak, hogy most akkor szárazföldön meg vízen is el lehet foglalni a városokat, vagy mindkettõ szükséges hozzá? Tudom, hogy ha magamtól megkérdeztem, hogy el akarom-e foglalni az adott helyet, akkor mond valamit, de ha van elég emberem, akkor csak elég szárazföldön támadnom? A Manowarral és a lõszerrel nem lesz gondom, megpróbálom messzirõl lõni az erõdöt. Mégegyszer köszönöm<#vigyor3>.

Sztipán Capitaine!

Te most melyik küldetéshez szeretnél gyöngyöket?
Nem a Bolygó Hollandihoz?
Ezt fejdsd ki kérlek bõvebben?
(Már csak azért mert volt egy Sharp-os küldi amit elszúrtam, és az valami titkos gyöngyvásárról szólt.)

Lehet, hogy kevesebb gyöngyöt kellett volna szereznem, igaz?😄😄😄😄
Aha, köszönöm Erebosz kapitány. Csak az a baj, hogy 900 nagy gyöngyöt, és 1800 kis gyöngyöt zsákmányoltam kb. Ennyi tutkó, hogy nem fog elférni nálam, és az a hülye kéri az összeset mert különben nekem támad. Valami olyat írnak, hogy két tulajdonság határozza meg a teherbírásodat. Azt hiszem a power, és az endurance, vagy valami ilyesmi. Ezeket nem lehet növelni?
Most írtam volna az elõbb egy jó oldalt, de túl sok szmájli miatt nem rakta be és elveszett. Most újra:
Sztipán Capitaine!

A gyöngy súlya 0,1. Az én teherbírásom 219. Ez 2190 db gyöngy (-kard súlya).
A fõküldetést nem találtam meg a játékba, így nem tudom kell-e a Morgan-os küldi.
Beszélsz az öreg indiánnal, semlegesíted a csapdát majd a két templom 5-5 ajtaja mögött lerakod a totemeket, miután kinyírtad az indiánokat. Ezután bemész a White Forest nevû templomba, és lefelé haladva kinyírsz minden indiánt. Az oltár elõtt van a jáde koponya. Ha felvetted akkor megküzdessz egy halott indián fõnökkel, majd beszélsz vele. Ha szembe állsz az oltárral a hátad mögött (a bal oldali kijáratoknál) van egy totem hely. Azt hiszem, cak ekkor nyillik ki a láda az oltár bal oldalánál hátul. Abban van egy áldozati kõ kés. Ezután kint az oszlopos csarnokoknál lemész a vízalatti labirintusba (elõtte ments). Itt a végén van egy láda benne egy totem. Ha nincs akkor a templom másik oldalánál lévõbe menj, ott van. Ez a totem nyitja a kör alapú templomot. Itt a közepén megkapod a kõkésért cserébe a shotgun-t. Majd vissza és a töltés végén megölöd az öreg indiánt is.
A jádekoponya feléleszti a halott testõröket: a halottól elveszel mindent amit tudsz és átrakod a koponyát. Majd másik helyre mész (A lényeg hogy töltsön a játék. Pl.: hátsókapu dzungel-->város) És ott lessz a tiszt. A "Vérfarkasos" küldetés végénél a jádekoponya töri meg az átkot, és ezután lessz egy nõi tiszted.

AB Capitaine!

- Az elenséges várost a szárazföldröl hátulról közelíted meg 00:00 tájban. Ha van 600 fõ legénységed akkor már indulhat is a támadás.
- Az erõdöt addig lövöd a tengerrõl míg meg nem semmisûl. Ezután közel lavírozol és kezdõdhet a harc.
Pár tanács: A Man-o-War 42 fontos ágyúi ha jól emlékszem az erõd lõtávolságán kívülröl is eléri az erõdöt, fõleg ha dõlöngél a hajó. Ha rosszul emlékszem, akkor is jó távolságot tartani mivel akkor csak a nagyobb kaliberû ágyúk lõnek rád. (Azt nem tudom, miért nem lõnek a társaid, mivel én mindíg egyedül hajóztam.)
Te célozz és ne a gép. Te arra az ágyúra öszpontosítod a tüzet ami a legveszélyesebb, így hamarabb kiiktatod az ágyút. (Közelrõl egy sortûz elég is egy ágyúnak.)
Mozgó célt kevesebszer találnak el, még akkor is ha közel van. (Kissebb hajó nagyobb sebesség. Már egy korvettel is semmisítettem meg erõdöt, csak nem foglaltam el, mert csak az XP-re volt szükségem, és a legénység is kevés hozzá.)
A szél változik, ha térkép módból tengermódba váltogatsz. (Megfelelõ szél sokat segít.)
06:00 és 18:00 körül csendesedik a szél.
A kapitányoknak legyen meg a desszant szkiljük, különben csak a saját hajód legénysége vesz részt a szárazfõdi csatában. (Erõd 2000 fölött is, Man-o-War 1100 körül.)
Bármelyik taktikát követed (messzirõl, vagy közelrõl gyorsan mozogva), legyen a hajódon 4-5 ezer ágyúgolyó.
A hajókat pedig fejleszd fel Bermudán a hajóroncsban lévõ hajóáccsal.
-Ha elég nagy a flottád (Pl.:5 Man-o-War fullig) akkor az erõd meg is adhatja magát harc nélkül. Térképmódról az erõd mellett váltasz tenger nézetre, vagy közel hajózol. Ezt én is csak olvastam valahol.

Újraírva, dióhélyban ennyi.
Ha tévedtem valahol valamiben akkor elõre is bocs.

Erebosz kapitány!

Dehogy nem próbáltam. Csak a kardom volt velem, mert ugye azt nem lehet visszavonni az itembõl. Azon kívül semmi. És így is csak kb. a 2/3-a (vagy lehet hogy még annyi sem) gyöngyöt tudtam vinni. Amikor megszereztem õket, akkor automatikusan nálam volt mind, de aztán kipakoltam õket egy szekrénybe, és nem tudom azóta mindet magamhoz venni. Az elmentésem már nincsen meg, és hogyha ez a Morgan-os küldetéssorozat nem szükséges a kipörgetéshez, akkor nem kezdem el elölrõl. A Tenochtitlanos questet meg kurvára nem vágom. Jó, oké, az igaz, hogy mínusz egy totemmel mentem oda, de még így is csak két templomba tudtam bemenni. Ott leraktam 1-1 totemet(meg ugye 2+1 a tûzcsapdák ellen), de utána akármikor mentem vissza azokba a termekbe, azok a hülye indián harcosok mindig feltámadtak. Ja, meg valami víz alatti terembe úszkáltam, de fingom nem volt, hogy ott mit kell csinálni. Valaki le tudja írni ennek az egész Aztékos kalandnak a végigjátszását, onnan, hogy átmegyek Tenochtitlánba?
Na, valaki kipróbálta a reptation növelést az általam leírt módon?😄😄😄😄
nagyab
Üdv!

Tudna nekem valaki segíteni? Hogyan kell egy erõdöt elfoglalni? Nekem egyszerûen nem megy, pedig van egy manowar-em, és három híres tisztem, akik csatahajót irányítanak, és ezek a balfaszok nem csinálnak semmit, ha azt mondom, hogy támadják meg az erõdöt. És ugyan rengeteg ágyút szétlõttem az erõdbõl, de még így is el tudott süllyeszteni, valakinek van ötlete, h mit csináljak?

Ja a totemeket 2 kivételével az árusoknál vettem meg.<#vigyor>

Sztipán Capitaine!

A teherbírásod szerintem elérte a maximumot.<#vigyor0> Azt nem próbáltad, hogy a nem létfontosságú dolgokat belerakod a hajó kabinjában található ládába? (Nagyobb hajón kettõ is van. <#wink>) Nem kell aggódni miatta, mert ha cseréled a hajót a láda tartalma átkerül az "új" hajóra. (Ha tatran-ra cseréled akkor nem biztos, mert ha jól emlékszem azon nincs kabin. Én csak a CAS-re bemenetelkor használtam.) A Revenge-rõl meg nem tudok. Szerintem ha sima kalózflottában támadott, akkor nincs jelentõsége.

Charly Capitaine!

A hívatalos magyarosítást lefújták, mert kb. mostanra lett volna kész. A fórum elejének környékén még ködösített valamit Y2K, hogy lessz valami meglepetése de azóta nem jelentkezett. Röviden ennyi.

Én itt vagyok. Megnézem minden nap, hátha valaki aktív. A Hispaniolai világítótoronynál lévõ totemet nem találom. Az Inka templom mellett lévõt sem. De az Azték város mellett találtam egyet, szerintem a nagyokos amcsik a fórumukon összekeverik az Aztékokat, meg az Inkákat.
Charly
Sehol senki?😊

Charly
Sziasztok készül hozzá magyarisittás?

Ja, és megtámadott egy kalózflotta, azt hiszem, hogy 4, vagy 6 hajóval. Persze szétbaszcsiztam õket. De egy hajót megtartottam. A Queen Anna's Revenge-t. Ez ugyebár Edward Teach, vagyis Feketeszakáll, egy létezõ kalóz létezõ hajója. Ennek lesz valami szerepe? Vagy ez csak egy véletlen név?
Viszont megtaláltam a legjobb módját, hogy hogyan lehet növelni a reputációt, meg a nemzetekkel szembeni rokonszenvet. A papnak ki kell nyírni a barlangokban a csontvázakat. Amikor visszamész hozzá, akkor mondjad meg neki, hogy végeztél. Ekkor vagy a nemzet rokonszenve nõ, vagy pedig a titulusod(shark, scroundel stb.) Na, akkor eddig még oké is, de utána még egyszer mondjad neki, hogy végeztél. Akkor is nõ valamelyik, mindig felváltva. Ezt addig csináljátok, amíg mindenbõl max nem lesz, hero, meg valami admirality. Én megcsináltam a kezdõ nemzettel, Angliával, meg a spanyolokkal is. Remélem, hogy érthetõ voltam. Különben szerintem ez is valami hiba lehet, vagy bug, vagy hogyan mondjátok.😄😄😄😄
Sajnos már nincsen meg az az elmentésem, amikor megkezdem megszerezni a gyöngyöket. És nem tudom, hogy hogyan lehetne fejleszteni a teherbírásomat. A plusz 30(vagy hány) százalékos abilityt meg már kértem. 219 a teherbírásom.
Újrakezdtem akkor már van kulcs 😊
Elkezdtem a játékot és már az elején elakadtam. Hiába nézem meg a csávót a beteg ágyán és ledob utána az irodába.,mikor kimegyek a hallba,nekem nincs kulcs az asztalon hogy kinyithassam a ládát a teraszon. Most akkor mi van?
sztipán ez egy bug a játékban.a gyöngyöket mindenképp neked kell elvinned és hiába nem bírod el NE RAKD KI SEHOVA mert akkor nem jó a feladat.
Sziasztok srácok. Morgan adott nekem egy gyöngyös küldetést. Na, én most annyi gyöngyöt szereztem neki a hajókról, hogy nem tudom egyszerre elvinni neki, mert nem bírom el. Arról volt szó, hogy fifty-fifty, ezért gondoltam, hogy elég, hogyha csak a felét viszem el neki. De az a kis gyökér barom rám támad, mert az informátorai azt mondták neki, hogy én 1800 kis, és 900 nagy gyöngyöt szereztem. Hogyan tudnám neki elvinni az összeset? Adtam belõle az embereimnek is, de õk oda nem jönnek be. Mit csináljak?
Eredeti esetleg?
Sziasztok!
Megszereztem az Age of Pirates 2-õt. Mivel az eredeti CD-t kérte, töltöttem hozzá le crack-et, akkor új indító fájlt kapok (engine) ami viszont "hibát észlel".
Mit kell tennem, hogy mûködjön?
Azt pedig én szeretném megkérdezni, hogy mi a fõküldetés?
Már csak azért, mert néhány küldetés ami különáló, az lényegében egymásra épül.

Valamelyik hozzászólásban be van linkelve az angol fórum. Ott találtam rá a nemzeti küldetések leírására. Meg még én arra is gondolok, hogy ez a rész szakít az elõzõ részek hagyományaival, és ha már valamelyik nemzet bárói címének birtokosa vagy akkor a többi nemzet miért fogadna a szolgálatába. (Szerintem ez még logikus is.) Ja, én sem vagyok perfekt angolból, de a google egészen érthetõen fordítja a szövegeket.
Arra is az emlékeimben keresem a választ, hogy a patch-ek segítenek-e a kidobási problémáknál. Ha jól emlékszem nem raktam fel egyet se, mert nekem tört, és utánna nem lehet egyáltalán elindítani. Nállam a csáklyázásnál, vagy tüzelésnél fordult elõ, hogy kidobott. Ez elég idegesítõ volt ha elfelejtettem a tengeri csata legelsõ pillanatában menteni. <#szomoru1> + nálam be van állítva, hogy a csáklyázásnál készít automata mentést, így azért könnyebb volt a visszatöltésnél megtalálni a helyes utat.<#kacsint>
A nemzeti küldetéseknél, meg szerintem az lehet a megoldás, hogy: "Gratulálunk Báró Chris. Most pedig dicsõ francia nemzetünk hírnevét öregbítendõ legyen szives a Karib tenger valamennyi kolóniáját a király dicsõségére, francia gyarmattá tenni. A hadizsákmányt természetesen megtarthatja, hadjárata finanszírozása érdekében. Isten legyen önnel Capitaine. Vive la France!"

nagyab
Nem chris, sajna még nem kezdtem el a fõküldit, de majd el fogom.

ez egy szar egy játék!!!!!!!!!!!!!állandóan ledob a játék mikor az elsüllyedt hajók városán vok:S
nagyab te tudsz errõl vmit?amit írtam?
nagyab
Kivagyokmár!

Nem lehet, hogy nincs puskaporod? Hiába van ágyugolyód vagy bombád, ha nincsen hozzá porord, amivel ki lehessen lõni.<#szomoru1>

van valaki fenn aki olvassa amit leírtam a nemzetek küldetésérõl?és tud is választ adni rá?
az is lehet h olyan hajód van amihez még nem elég a meglévõ szinted,ágyús tiszted van ill, legénység a hajón?ja az ágyú is függ h milyened van.
Sziasztok!

meg van a játék el is kezdetem szépen vettem hajót ételt embereket a kocsmában de nem akar löni az ágyukból semmit pedig vannak löszerek is de egyálltalán nem akar löni hiába nyomom a bal kattot az egéren semmi pedig kiadott egy zöld karikát is de semmi.

Megoldás??
erebosz a fõkormányzós küldikkel kapcsolatban sajna vajmi kevés infót találtam és már vagy ötször végignyálaztam a fórumot miután leírtam bajt.a buggal már nem is foglalkozom, a legfõbb problémám,h a másik 3 nemzet nem enged feladatokat adni mert olyasmit irnak,h korábban a franciákkal dolgoztam együtt:S
a francia fõkormányzós utolsó küldi pedig h megkaptam az új címem(báró)és foglalhatok szigetet.de ez volt a vége a questnek.majd vettem kalózlevelet a és a többi nemzet fõkormányzójánál próbálkoztam mindhiába:S
erre a problémára tudnál vmi orvoslást adni? elõre is köszi
nagyab
Nagyon szépen köszönöm Erebosz kapitány m. Én végig azt hittem, hogy csak egyszer kell legyakni a csontvázakat, és akkor le van tudva. Egyébként ISZONYATOSAN idegesítõ, hogy ha megcsáklyázok egy nagyobb hajót, és elkezdem kifosztani a hullákat, akkor kilép. És ilyenkor azt is csinálja, hogy a mentett játékok képe eltûnik, az avatarjuk, de csak ha mentek. ÉS mondjuk egy idõ után ha sokat mentek rá és újra betöltöm, akkor megint megjelenik a kép, ez akkor is k..va idegesítõ. Nincs valami javítás a játékhoz, ami ezeket a hibákat aránylag eltünteti?

Chris0202 Capitaine
Azt a bug-ot, úgy kell kijavítani ahogy le van írva.
Pontosan nem emlékszem, de két könyvtárban az összes file-ban ki kell cserélni, (vagy csak hozá írni) a megfelelõ részt minden egyes bejegyzésnél. (Valami "_tenocitlan"-t kell hozzátenni.)

Azt hiszem nem is veszem elõ a játékot, míg valami teljes végigjátszás, vagy a magyarosítás meg nem jelenik hozzá.

Elnézéseteket kérem, de kb. ahol abbahagytam a fórumot ott hagytam abba a játékot is. Többek között azért, mert nem láttam a játék végét.
A francia küldetéseket nem vittem végig, a többit, meg nem találtam meg. (Pl.: Ez a Sharp. Egyszer találkoztun, azóta eltünt. Meg a "vérfarkasos" küldetésben is egy hajót kell keresni a Karib tengeren. Hát kösz.)
NagyAB Capitaine
Az alkormányzóknál továbra is kérd a küldetéseket, legfeljebb csak azt fogadd el ami a kolónia megmentése. Ha kigyûlik a 666 gyöngy, meglessz a Fehér Srác is. Utánna csákjázható a Hollandi.
Chris0202 Capitaine
Nem megbánás képpen írom, de szerintem az "irogatás" helyett olvass!
A feltett kérdések nagy része (mint ahogy Bohusek Capitaine írta), már megválaszolásra került korábban.
De ezt tényleg nem azért írom, hogy bántsalak. Én is az olvasással kezdtem, csak akkor még rövidebb volt a fórum.<#kacsint>

vki írjon már vmi bíztatot😄 olyan uncsi magamnak írogatni😛
van egyáltalán vki a fórumon?hol kérhetek segítséget a kérdéseimre???
vki letudná írni a francia nemzet utolsó feladatát?és tudna kezdeni vmit a problémámmal?
minden nemzettel jó a kapcsolatom.de vmi olyat ír a holland fõkormányzó,h még nem tömtem be a lukat a franciákkal és addig nem árulja el a titkait.
ha valaki tud vmit írja már meg lécci.
nagyab
Chris, bocs, de nem tudok segíteni, mondjuk én most váltottam át agolból spanyolra, és minden gond nélkül sikerült.De nem mlehet, hogy a viszonyod rossz az csak az adott nemzettel?

nagyab
Na, végre sikerült megtalálnom a helyet, beszéltem is a csávóval, aki adja a küldit, hogy kér 666 fekete gyöngyöt. Elmentem Port Belizébe a kormányzóhoz, legyõztem a csontikat, de csak 65 db lett nálam, és amikor visszamentem white boy-hoz, akkor nem lehetett vele errõl beszélni.

hát amit tudok a hollandiról,h közel kell menni hozzás és megritkitani a legénységet, majd megcsáklyázni és legyõzni a kapitányt.õszinte leszek még nem tartok ennél a feladatnál:S
egyenlõre a nemzeteket akarom lezárni de nem tudom, h miért nem vehetem fel a másik 3-at.a franciákkal végeztem és kalózlevelem is volt a hollandokhoz, de vmiért nem engedi felvenni:S
nagyab
Valóban nagy a csönd. Én már két napja leírtam a kérdést, de választ még nem igazán kaptam. Itt vagytok még? Chris, te nem tudod, hogy hogy kell megszerezni a hajót?

van itt vki?olyan csönd van a fórumon:S
vki írja már meg ha végeztem a francia fõkormányzó küldetésével hogy tudok rámenni a másik 3 nemzetére?hiába van kalózlevelem elutasitanak a kormányzok mert azt mondja, h korábban a franciákkal volt dolgom:S vki pls help!!!
lenne egy kérdésem,befejeztem a francia fõkormányzós questet de a maradék 3 nemzetnél nem tudom felvenni.mit tudok csinálni?pls vki help
MarkBlade
oksa köszi! Akkor próbálkozok még 😊
nagyab
Üdv mindenkinek!

Óriási segítségre volna szükségem. Az egy dolog, hogy a játék szarakszik, folyton kilép, ha valami nagyobb hajót foglalok el, és tele van buggal, de nem tudná valaki elmondani, hogy hogyan kell a Bolygó Hollandit elfoglalni, hogy lehet megszerezni? egyszer már elsüllyesztette a fregattom, és kijutottam Gualdeloupe szigetérõl és szerintem az is bug, hogy a kocsma csõcselékeknél ha iszol velük, akkor mégegyszer meg lehet kérdezni, hoyg mi van a hajóval, és ha nyílt vízre kifutsz, akkor megint elsüllyeszt ugyanúgy. az 526-os bejegyzést én olvastam, de nekem egyáltalán nem világos, mert a falut nem találom, és amit vettem Santa Catalina térkép, azon nincs is rajta. Erebosz, ha tudnál segíteni, nagyon megköszönném.
JA!!! ÉS nem lehet valami diplomatával elintézni, hogy se a spanyolok, se a hollandok ne támadjanak meg, és be tudjak menni a városaikba? Ian Stance vagyok, angol lobogó alatt. Ksözi elõre is!