1748
City of Abandoned Ships
  • The HeadHunter
    Ez nem hangzik valami jól. Köszönöm a segítséget!
    Jó szelet!
  • The HeadHunter
    Nem, már/még akkor sem volt ilyen kulcsom. A két küldetést pedig már megcsináltam. Mikor kellett volna megkapnom azt a kulcsot, és kitől?
  • ferou
    a Diffindur kulcsát a főkoldus adja oda neked a mikor vissza viszed ast a levelet a mit el kel lopni Portobelo n aszt hiszem . Ha az nincs meg lehet hagy előröl kel kezdened .
  • ferou
    a mikor fel mentél COAS re nem volt meg a Diffindur kulcs ?
  • ferou
    Is még valami , nem lesz egyszerű ki jutni , van még 1 kulcs "average key" aszt hiszem az ott van annál a klánnál a melyiket ki kel nyírni (bejárattal szembe a ládák közt ) , a ládák ki fognak ürülni tehát nem jó tárolni semmit , a végén fog neked kelleni -1 bendzsó -10 szóló -10 zsák só , aszt tartsd nálad , a bebörtönzött férji is a papnak a gyertyás küldetést mindenképp csináld meg , a férji küldi be beszélni kel emberekkel , gyertyát a boltos ablak melletti ládájába találsz a mikor hátat fordít fel pakolsz a menyt tudsz is viszed , ha van más ember is a boltba ne foglalkozz velük (nem fognak fel jelenteni )
  • The HeadHunter
    Tényleg a két fenti ládról megfeledkeztem, de azok sem hoztak eredményt.
    A vízben lévő és az egyik fenti nekem nem nyílik.
  • The HeadHunter
    Ferou kapitány!
    Nekem nincs diffindur kulcsom, csak amiket leírtam. Azt hol találom?
  • erebosz
    Úgy van!
    A kettétört hajónál a törésen beúszol, és a bal oldali válaszfalnál a víz alatti ládában van a levél.
  • ferou
    koszi a segítséget The head hunter , meg próbálóak én is segíteni
    ha jól emlékszem a Diffindur hajón 3 láda van , 2 a felső részben is 1 víz alatt a hajó belsejibe . Eszt a víz alattit nyitja a difindur kulcs abba van 1 levél vagy napló Teaser Dan -tol (aszt hiszem) az kel a kocsmáros -nak
  • The HeadHunter
    Nekem is lenne kérdésem:
    COAS-on vagyok, és nem tudom befejezni az "In the COAS" küldetést, ezáltal eljönni sem. A kocsmáros elküld a Fernando Diffindur hajóra valami bizonyítékért, de nem tudom kinyitni az ott lévő egyetlen ládát, pedig van "Simple Key"(2db), "Complex Key", és "Admiral's Key" is nálam. Mi a teendő?
    Ha valaki tud, kérem segítsen!
    Jó szelet!
  • The HeadHunter
    Ahoy!
    Ferou kapitány!

Miután Edward Low meglép Bermudáról a Sea Wolf nevű briggel Cumana felé veszi az irányt. Én Port of Spain városában hallottam a kocsmárostól(1000 arany árú infó), hogy valaki kisebb hajókat foszt ki a Cumana környéki vizeken. -> Vettem egy luggert, minden más hajóm a port controllba, és irány Cumana. (Pontosabban nagyon közel nem mentem, mert nekem a Spanyol az ellen.) Cumana közelében fedélzeti nézet, és távcsővel pásztázni a horizontot !nagyon alaposan!, mert a hajó nem látszik, csak a távcső írja ki az adatait:
    Hajó: Sea Wolf (Brig),
    Kapitány: Edward Low,
    Legénység: 248 fő ami még fontos, mivel meg kell csáklyáznod.
    Nekem így sikerült, de olvastam, hogy valakit megtámadott a tengeren, de nekem előbb járt le az időm (bekerült a LogBook-ba, hogy sikerült megszöknie) mikor csak térkép nézeten hajókáztam.

Erebosz kapitány!

Mivel írtad, hogy nem sikerült kiismerned a pontrendszert, ezért leírom amire én rájöttem:

-A capabilityk értékei a bevezető-sztori vége után nem módosíthatóak.

-Ha a karakterlapon egy skillre, az egyik ability fülre vagy a rankra kattintasz, akkor a portré alatti legalsó sorban (Next exp.) megjelenik az adott jellemződ állapota "jelenlegi pont/következő szint" pontszámokkal kifejezve. Ha a "jelenlegi pont" eléri a "következő szint" pontszámát, akkor emelkedik az adott jellemződ, vagy kapsz elosztható ability pontot.

-Skillek növekedése: minden cselekedetért tapasztalati pontot kapsz, amit csak ritkán jelenít meg a játék (pl.: erőd lebombázásakor kiírja hogy 600xp ?). Ezek a pontok a skilleidre osztódnak szét annak függvényében, hogy épp milyen skilleket használtál (pl.: ha közepes karddal harcoltál, akkor nem nő a nehéz fegyver skilled). A skillek "következő szint" pontszáma a tulajdonságaid értékétől függ, valamint hogy éppen milyen szinten áll.

-Rank növekedése: ha bármely skilled növekszik egy pontot, az egy "jelenlegi pont" növekedést jelent a ranknál. A rank "következő szint" pontszáma az endurance-től függ, és nem változik a rank szintjétől.

-Elosztható ability pont: hasonló a rank növekedéséhez, de itt külön számolja a program a personal és ship skillek pontjait, tehát a personal skillek növekedése csak a personal ability ponthoz visz közelebb, és ugyanígy a ship skillek növekedése a ship ability ponthoz. Az ability "következő szint" pontszáma nem tudom minek a függvénye; az biztos, hogy nem nő szintről-szintre mint a skillek esetében.

-Life Points: a capability pontok bállítása után már csak a rank növekedésekor nő (1-gyel fokozható a megfelelő personal ability-vel).

-Energy: a capability pontok bállítása után már csak a rank növekedésekor nő, de csak a megfelelő personal ability felvétele után.

-A fentiekből látszik, hogy a rank és az ability pontok között nincs összefüggés, azaz csak a véletlen műve, ha szintlépéskor kapsz ability pontot.

Jó szelet Mindenkinek!
  • erebosz
    Bacckyy Capitaine!
    A saját hajódon te vagy a kapitány, ezt nem tudod megváltoztatni. Azok az értékek azért negatívak, mert nagyobb a hajó szintje, mint amit a te navigation szkiled megenged. Ezt egy jó Navigator tisztel lehet orvosolni, akinek nagyobb a navigation szkilje mint a tied. A tisztek szkiljeinek értékét veszi figyelembe a hajó irányításakor, ha az ő értékei magasabbak. Ha van tüzéred akkor valószínűleg pontosabban lőssz, ha van fedélzetmestered, akkor messzebről tudsz csáklyázni, ect.

A pisztolyhoz kell golyó is. Az árusoknál beszerezhető. A két-, illetve négycsövő pisztolyok használatához a megfelelő személyes szkilhez kell pontot adni.

Ferou Capitaine!
    Egyről ami a tüzcsapdához kell azt biztosan tudom, hogy az "öreg" indiánnal szembe van a parton. Ugyanazon az oldalon. A bónuszos totemeket mindet árustól szereztem be. A 13. ha jól emlékszem szintén árustól került hozzám. És van egy 14. is, a templom mindkét oldalán az oszlopcsarnok végében van egy-egy vízalatti lejárat. mindkettő egy vízalatti labirintusba vezet. A végeiken az egyiknek a ládájában van. Ez a totem és a piramis aljában lévő ládában található "áldozati kőkés" kell a kerek alapú templomban található shotgun megszerzéséhez.
    A totemekrő meg van az angol google-és fordítása. (Az eredeti angol nincs.):
    "Annak érdekében, hogy fegyverezze le a tűz csapda, meg kell találni 2 totems (jelenet előtt tó texcoco: a fű, Portobelo outsirts: balra kétszer, és nézz kürül), és tegyük őket a gát közelében vagy, akkor 1 totem a vizet a balra a gát. Ez a totem használják a másik oldalon az a gát, így használata potions, hogy túlélje a warm welcome."
    Lehet, hogy a 13. a gát másik végén van balra? Nem tudom, de remélem ez is segített.

A Morgan-os küldiket pedig egyáltalán nem csináltam, így abban nem tudok a segítségedre lenni. De szerintem egy lila vitorlázatú hajót kell kézrekeríteni a fenenagy Karib-tengeren. Hát sok szerencsét. :-I
  • bacckyy
    erebosz Capitaine.Hát nem tudom elégszer megköszönni!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ha nem segitenél már kitöröltem volna a gépröl az egészet!Pedig jo kis játék.
  • ferou
    Ahoy
    bacckyy kapitány szélbe fordulsz is meg próbálod le hagyni közbe lövöd a vitorláit láncos golyóval (3 gomb), is mentsél gyakran mert hamar el lehet szúrni .
    erebos kapitány lenne nekem is 2 kérdésem
    1 tévedtem a totemekkel kapcsolatba nem 10 kel hanem 13 na most nekem hiányzik 2 - 1 valami bónuszt adó is 1 a mi semlegesíti a tűz csapdát (a mit a Portobelo mellett lehet találni az meg van.)emlékszel hagy hol találtad meg te ezeket .
    2 a Morgán második küldetése az hagy csinálj ki egy embert , a ki elmenekül valami hajóval . aszt meg lehet találni valahol .
    Előre köszönöm a segítségedet .
  • bacckyy
    erebosz Capitaine és van egy hajo amivel öszeakadtam hogyan tudom lerázni???kilöni nem tudom es ha megcsáklyázom akkor sebirok vele.hogy tudom lerázni??
  • bacckyy
    erebosz Capitaine köszi sikerült is felvennem .hállám üldözön.tudok kapitányt cserélni a hajomon??mert az enyémnek a baloldalon a pover stb stb melet minden negativ.az elenség hajoján találtam pisztojt de nem tudom használni pedig belehelyeztem a kockába ahol a kardot is lehet cserélni
  • erebosz
    Bacckyy Capitaine!

Ne legyen nagyon nagy szintű a hajód hozzád képest, mert levonásokat kapsz a képességeidre és ez megnehezíti az egész pályafutásod.

A tiszt jelölteknek álltalában van kard az oldalán. (Árulkodó jel.)
    Ha megszólítod, akkor talán a következő a kérdése: Need an officer, Captain?
    A helyes válasz: Officer? And what are you good for?
    A következő oldal: Itt közli, hogy mi a minősítése. Pl.:Navigátor, ács, orvos ect.
    1. mondat: Menyiért?
    2. : Adatlap, ha bezártad akkor ismét megszólítod és megint előről.
    A menyiért után: 1. lealkudod az árat
    2. elfogadod az általa mondott összeget.
    A lealkudod után: 1. elfogadod a csökentett árat
    2. elutasítod

Remélem érthetőre sikerült ez a megoldásom. Az officer=tiszt.

Ha csak aranyszálító hajót keresel, akkor a vakszerencse segít, ha a konvolyt, azt sárga vitorlájú hajó jelzi a térképen. (Nincs rajta nemzeti szinek.)

A párbeszédek javarészt sablonosak, egy idő után meg lehet szokni. Javaslom egyébként egy szótár beszerzését, legalább kölcsön.
  • bacckyy
    erebosz Capitaine HÁT ELÖSZÖR IS KÖSZ MINDENT nekem alapszintü minden csak egy nagyobb hajot sikerül edig elcsakliznom.ha tisztet akarok felvenni akor az sztalnál ülők kőzül bárki lehet az?és melyik mondatot kel kiválasztanom?mert nem tudok angolul semmit.és hogy is találok aranyszálito hajora?mert a kocsmába hiába mondanak bármit minden mondatot látok de semmit nem értek :)elöre is köszi a türelmedet.sok aranyat
  • erebosz
    Bacckyy Capitaine!
    Csak akkor áll módodban rabszolgává tenni őket, ha csáklyázás után, vagy a fedélzeti harc után, megadják magukat. Ehez jelentős túlerőben kell, hogy legyél. (Egy tatránon szerintem ki tudod próbálni. Bár nem tudom mekkora szinted, és hajód van.)

A másik hajót nem kell feltétlenöl elsűlyeszteni. Ha vannak tisztek a hajódon, akkor ki lehet őket nevezni kapitányá, és veled fognak tartani, ha a hűsegük jó. Egyébként egy éjszaka lelépnek. A kinevezés, vagy hajó csere, az áruk átrakodása képernyő felső gombjai. Tiszteket szinte bármely kocsmában tudsz felvenni az asztaloknál ülők közül.

Az F2 képernyőn a személyes tulajdonságaidnál van egy "fül" a hajózási tulajdonságaidhoz. Itt vannak minden nemzet zászlai köztük a kalóz is. Szintlépések után itt is lehetnek kiosztható szkil pontok. Ha megvan a kalóz lobogó, akkor az F2 képernyőn a nemzeti oldalon az aktuális lobogót le tudod cserélni a tengeren. A szkil pontok megszerzésének rendszerét még nem sikerült kiderítenem.

Ha valamiben tudok segíteni kérdezz nyugodtan. Mostanában naponta megnézem a fórumot, hátha jön valami hír a magyarosítással kapcsolatban.

Jó szelet.
  • bacckyy
    kezdek oda juttni hogy törlöm a gépröl a játéko
  • bacckyy
    erebosz Capitaine!elöször is bocs a sok kérdésér.hogy tehetem robszolgává öket?és a másik hajo mindig el kel hogy elsülyedjen ha kifosztom??és hogyan kell kalozzászlot felhuzni??
  • erebosz
    Bacckyy Capitaine!
    Noss, igen. Ez még bizonyos méretű hajók tallálkozásánál megy, csak a fedélzet változik - a hajók méretének fügvényében -, mint csatatér.
    És mázlid is volt, mert mind a két végéről fel lehet menni arra az ábócra.
    Pénz tekintetében talán a rabszolga csempészés a legkifizetődőbb, és talán a legártalmatlanabb. Az ellenséges hajó ha megadja magát - hírnév és legénység méretkülönbség függő - a legénységét rabszolgává lehet tenni. Ezután a legközelebbi sziget csapszékében a helyi csempésszel beszélve kapsz infót az üzlet lebonyolításának helyét illetően. (Valamely közeli öböl.) Irány oda, és a parton nyélbe lehet ütni az üzletet. Utánna véletlenszerűen megjelenik a helyi katonaság örjárata. A parancsnokkal kedved szerint beszélhetsz. Megvesztegetheted; hülyének nézheted, mely esetben a hírneved esik le; vagy lekaszabolhatod az örjáratot. Ezután a tengeren vagy vár csempészvadász flotilla (3 hajó), vagy nem. Érdemes menekülni, mert a csata negatívan befolyásolja az adott nemzet és a te viszonyodat, hacsak kikötés előtt nem húzol fel kalóz lobogót az árbócra.
    De a legegyszerűbb talán mégis az, ha arany szállító hajókat támadsz. Vagy ezüst, és mindíg csak a legértékesebb rakományt veszed a hajódra.
    Az aranyszállító konvolyt (5 hajó, sárga vitorla a térképen, infó a helyéről a kocsmában) már egy fregattal végig lehet rabolni, ha full-os a legénység. Megcsáklyázod a szállító hajók egyikét, majd sorba mindet, amíg bírja a hajód, és a legénység létszáma. Fontos, hogy ne lőjj rájuk, mert így egy álltalános irányváltoztatás után nem kezdenek forgolódni, csak akkor lőnek, ha az ágyúik elé kerülsz.
    Ha vérdíjat tűz a fejedre az adott ország, akkor valamelyik kalóz kolónia kocsmájában lévő diplomatánál lehet elintézni az affért, piaszterek garmadájának fejében. (A fejvadászok nagyon meg tudják keseríteni az életedet mind a tengeren, mind a szárazföldön.)
  • bacckyy
    erebosz köszi a segitségt.hát nem egyszerü játék.azt se tudom mit scinálok csak megyek ösze visza.ha adnál pár jo tanácsot szivesen venném pl hogyan csinálhatnék csalás nélkül sok pénzt mert csalásal nem szeretek játszani.viszont arra már rájöttem hogyan lehet elfoglalni a hajot ha megcsáklyáztuk.MINDENKINEK!!felszaladsz az ágyun keresztül a kidölt árbocra ami a két hajot köti ösze és ott csak egyesével tudnak támadni
  • erebosz
    Bacckyy Capitaine!
    Talán az lehet a problémád oka, hogy nem a saját "súlycsoportodból" választod ki a leendő áldozataidat. Kis pénz kis foci, kis hajó kiskereskedő. :)

Kardokat, pisztolyokat, és melvérteket a kereskedőknél is tudsz venni, halottaktól is fell lehet venni, de az ellenséges hajót lekönnyebben akkor foglalhatod el, ha több a legénységed mint az övé. (Kartácsot nekik csáklyázás előtt, had' hulljon a "férgesse"!) A legénységek aránya kihat a sebzésedre, és védelmedre is.
    Egy szó, mint száz: Kartácsot nekik.
  • bacckyy
    ahoy ferou én most kezdtem a játékot és az angolom nolla elég nehéz igy játszani ezért kérem a segitségedet.Hogy tehetek szert komolyab kardra.meg védelemre.mert megtámadom a hajokat de hiába védekezem két ütés az ellenféltöl és végem.én akár hányat ütök meg se mozdol az életvonaluk.elöre is köszönöm a segitséget!!!!!!!!!
  • ferou
    ahoy!
    Nos a magyarosításról még semmi hír .
    Aszt hagy létre hozzunk 1 fórumot a végigjátszásról , senki nem reagált így nem jött létre .
    Minden esetre nyomatom a gámet. is sakk küldetést meg csináltam , jártom a coas on , is ősze szedtem mind a 10 totemet (aszt hiszem 10 van) .
    Csak azért irok mert találkoztam 1 furcsasággal .
    Éppen frissíteni akartam a készleteimet Belize boltba de a hagy be léptem semmire nem reagált a játék is egyszer csak 1 nagy terembe találtam magom a hol meg jelent 1 maszkos csontváz a ki aszt állította magáról hagy ő a rend őre is követelt 5 miliő piasztert ,mivel más vállosztásom nem volt (dialógba)adatom neki 5 millát is megint a boltba lettem persze most már minden rendben volt .
    Valaki találkozott ezzel ?
  • ZsozS
    sziasztok!
    honnan tudom leszedni a magyarosítást???
    LINKET kérek!
  • setlaj
    Akinek van konkrét infója a magyarításról, megjelenési idejéről ne tartsa magában.
  • BlackPirat
    Jész a magyarosítás, jún. 15-én elérhető lesz a világhálón is. Köszönjétek ezt húsz lelkes fiatalnak.
    Továbbá lenne pár kérdésem is:
    1. Nálatok szintlépésenként kaptok elosztható personal/ ship skilleket, vagy úgy véletlen dobál be párat?
    2. A kezdésnél, a Xp-s csúszkát balra húzva fogok több tapasztalati pontot gyűjteni, vagy pont fordítva?
    Előre köszönöm a válaszokat, és ne felejtsétek. 15-étől magyarul is zúzhatjátpk a gémet.
    Ahoy!
  • davidvilla7
    Sziasztok
    A Solei Royalt akkor úgy lehet megszerezni hogy átviszem az összes küldetést amit a francia kormányzók adnak?
    Ha igen akkor mennyi ilyen küldetés van?
  • ferou
    Sziasztok "öreg rókák" , ha jól tudom 1--2 héten belül meg lesz a fordítás is ez nagy segítséget jelent sok játékosnak , de még könnyebb lenne ha esetleg lenne 1 végigjátszás topik a fontosabb küldetésekről , délután ha adig nem teszi meg valaki meg próbálok el indítani én egyet (bár nem rendelkezem a legjobb magyar szöveggel :-) )
  • imilee
    Sziasztok!
    Hol lehet jelentkezni a játék fordítására. Hol? és mivel? lehet megynyitni a szöveges fájlokat.
  • Bohusek
    :-)
  • P3h3ly
    Kösz, utólag rájöttem hogy numpad enterrel elő lehet hívni egy elég korrekt menüt az ugrálásokhoz.
  • ferou
    Egy pillanatra meg dermedt mindenki is az egész kocsma a két kapitány felé fordult , hirtelen mely csend lett ,csak a tenger morajló hangját lehetett hallani , akaratlanul a kezek a kardok felé csúsztak.
    Akkor egy mely hang törte meg a csendet .
    - De hagy hagy haragszom meg Bohusek kapitány , ilyen kis ügyien a jő cimborák nem vesznek ősze ,is bár a sárga földig le ihatjuk magunkat , a bordélyba nem megyek , van egy elég féltékeny feleségem .
    Ere a kijelentésre a tengerészek el lazultak is többen fel is nevettek bár nem tudni miért . A két kapitányra már nem figyelt senki a kik az első kupa sör után , gazdag arany szállítmányról kezdtek el sugdolózni .
  • erebosz
    P3h3ly Capitaine!
    Ha elérted térképmódban a sziklákat, válts tenger nézetre, és lavírozz át a sziklák között, majd ismét térkép nézet, vagy amikor a kikötőből fellépsz a hajódra, válaszd az "ugrás" a közeli öbölbe opciót, majd ott válts térkép nzetre. Attól függően merre akarsz menni, célszerű azt az öblöt válsztani. Nyugat --> Rain Ceek; dél, délnygat --> Bay of Broken Wastub.
  • P3h3ly
    Ahoy!
    Teljesen kezdő vagyok ezzel a játékkal.
    A kérdésem az lenne hogy hogyan tudok kijutni a Bermuda pirate settlementről? Felszállok a hajóra megpróbálok kijutni az öbölből és semmi, sziklákkal el vagyok zárva a külvilágtól. A térképen nézve a kívül mászkáló hajók se tudnak bejönni...
  • Bohusek
    Bohusek Kapitány söröskupát tartó keze megállt a levegőben, és abbahagyta a harsány nevetést. Az asztalnál ülők a sörükbe temetkezve figyeltek. A háttérben a kocsma lágy duruzsoló hangjai alapozták meg a vacsoraidő utáni hangulatot. Csak a távoli vizeket bejárt kapitányok harsány vetése szokta felverni olykor a nyugodt poharazgatást.
    - Ne csináld, Cimbora! Csak hecc volt, de bocsáss meg érte! Gyere, igyunk még kicsit, aztán elviszlek a helyi Madámhoz...az egyik lánya, maga a mennyország. Bemutatom neked. ;-)
    Erre az asztalnál ülő, napbarnított, cserzett bőrű, kalandor életű kapitányok megemelték kupáikat és ittak az összetartásra - vagy csak azért, mert jól esett a pincehideg, habos ser abban a pokoli hőségben. :-)
  • CptXecutor
    Ahoy!
    A kérdéseim még mindig állnak. Tud-e valaki konkrétat mondani a városok menedzseléséről? Lehetséges-e, és ha igen, akkor milyen mértékben, illetve hogyan, és mik a feltételei. Korábban írtam erről 1-2 dolgot, de még mindig nem vagyok tudom, mi-hogyan működik az AoP 2 -ben ezen a téren...
  • ferou
    Ebben igazad van (bár te is harapsz egy két betűt) nem ezen fogunk össze veszni . Aszt hiszem !!!!.