• cptkilljoy
    Nálam másfél éve megy a Vista. Először egy warez változat, és miután meggyőzött, jött egy MS bemutató, ahol a jelenlevők kaptak egy-egy példányt az akkor megjelent angol nyelvű SP1-gyel felturbózott Vistából. (Sajnos csak 32 bites változat, de hát ajándék lónak... Az angol nyelv pedig egyáltalán nem zavar, mert azt a 20-30 funkciót, amit egy átlag user az oprendszerből használ még a 10 éves lányom is meg tudja tanulni, a többi funkciót meg nem is kell, hogy egy átlag user állítgassa, mert abból lesznek csak a finom kék halálos rendszerösszeomlások, mikor Gipsz Jakab a registry-t szerkeszti...) A gépben nincs tajvani, balról a harmadik dzsunkáról származó, noname cucc. Az alaplap egy eredeti Intel DP35DP, a proci egy 8400-as Core2, 4GB (2x2GB) 800MHz-es Kingston memória, négy WD vinyó gondoskodik a helyről (3,5TB) + egy WD Passport (160GB)és egy WD MyBook (1TB) a külső adattároláshoz, MSI 9600 GT 512MB videokártya, és ennyi. Az Intel drivereket még akkor is felraktam, ha a Vista mindent felismert és az nVidia driverből is mindig felmegy a következő WHQL(!) változat. Programokból, ha van frissítés, akkor felkerül, heti rendszerességgel zongorázom végig azt a 8-10 program update lehetőségeit, amit használok (Photoshop, ACDSee, GOM Player, Skype, Total Commander, stb.). A Microsoft Update-et használom, ami frissíti az egyéb MS cuccokat is, nem csak a Windows-t. Soha nem piszkáltam órajeleket, a BIOS beállításai közül csak azokat állítgattam, amik tudtam is, hogy mit csinálnak. Nem rakok fel mindenféle ismeretlen szoftver kiegészítéseket, extra változatokat (pl. Total Commander Ultimate mittoménmi...) Megvannak a jól bevált és több éve bizonyító programjaim, amiket használok, és azokról csak akkor lépek tovább más irányba, ha az adott program valamilyen okból nem felel meg nekem. (1998 óta használtam Nero-t, amikor még mindenki a CDRWin-t meg a DiscJugglert ajnározta, de idén, a Nero 9 megjelenésekor elgondolkodtam, hogy mi a fenéért van nekem szükségem egy ekkora monstrumra, mikor havonta 2-3 CD-t/DVD-t írok összesen. Több helyről hallottam dícsérni az Ashampoo Burning Studiot, most épp ennek a 8-as tesztverziójával ismerkedem, és azt kell, hogy mondjam, arra, amire nekem kell úgy tűnik, bőven megfelel.) Soha nem raktam fel mindenféle ismeretlen (vagy ismert) kodek-pakkokat, nekem a DivX/xvid/AC3 codec hármassal szinte minden működik. Ja! És nálam megy az UAC, nincs semmilyen extra tűzfalam, vírusírtóból pedig a Sunbelt Vipre van fent lassan két hónapja. (A béta fázisban elég sokat kritizáltam és jeleztem a hibákat, így a végleges változat megjelenésekor ebből is kaptam egyet köszönet képpen.) És még napestig sorolhatnám azokat a tevékenységeket, amik nem is hiányoznak a normális napi géphasználatomból, de potenciális kékhalál források lehetnek, pedig játszom, filmet nézek, netezek, torrentezek, stb. ÉS MÉG SOHA NEM VOLT KÉK HALÁL A VISTÁMMAL! Sőt, még a reset gombot sem kellett soha megnyomnom azért, mert összedölt volna a rendszer. Na akkor most valaki mesélje el nekem, hogy miért is szar a Vista?