Érkezőben a Vista Service Pack 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Vista fél perc alatt betölt, az xp-nél ez kb 1 perc plusz még 3 perc mire bejönne a fiókom, már olyan koszos szegény XP... 😄
A másik amitõl ma lehidaltam, hogy bekapcsoltam a feltelepítetlen nyomtatóm, amit cd-rõl 5 perc feltenni és 2 perc alatt drivert tett fel neki a Pista Windows Update-rõl! Mondjuk angolt, dehát üsse kavics...
Nekem nagyon bejön eddig, egyedül a Firefox-ból hiányzik a régi betûtípus, de meglehet szokni mindent!
Egyébként, meg BMW-m van, és Vista van a gépemen, hmmm... lehet tényleg nem vok igényes.
Innetõl kezdve valami a gép körül (drivereket is beleértve) nem stimmel, ez nem normális, mivel az átlag által mért tesztesztekben nincs ekkora különbség. (5-10% szokott lenni, ja és azt tegyük hozzá, hogy XP-én az Assassins Creed/CrySis Waehead nem fog DX10 módban futni, néhány effekt, ami nem feltûnõbb sílányabb minõségben fog futni, ráadásúl éppen DX10 maxon és DX9 maxon közül a DX10 maxon a gyorsabb.)
- 7.0.1-es van és nincs bepipálva
- Nem próbáltam, mivel nem tudtam hogy van.
- Lehet hogy driver. Mióta feltettem az új hangkártya cumót azóta van, most hogy belegondolok.
- Legújabb driver van fent, lehet az túl lassú lenne?
- Tehát igénytelenek és rásózzák a vackukat az emberre (OEM laptopok pl).
Pl. meglepve tapasztaltam, hogy a DOS-os idõkben használt Fraunhoferes MP3 tömörítõ, ami asszem a Win98-on futott utoljára, ismét elindult 😉
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
És semmi, de semmi nem tudna most már rávenne arra, hogy visszategyem az XP-t.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
1. A magasabb hardverigény sokakat elriasztott már az elején, és kényelmesebb megmaradni, amíg lehet, az XP-n, mint váltani.
2. Sokak gépe valóban nem alkalmas a Vista élmény szintû futtatására. (Telepítettem én már Vistát virtuális gépre, amin a teljesítmény index 1.0 lett a grafkártya zéró 3D-s tudása miatt, de azok az elõnyök, amiket nyújt a Vista, még akkor is ott vannak, csak a legtöbb felhasználónak nem vonzó pl. egy BitLocker, vagy az ûberhasználhatóvá tett Start menü.
3. A sok hozzáértõ még a Vista felhasználók egy jó részét is lebeszélte/lebeszéli a Vistáról, és a Vistával megvásárolt gépre felrakják/felrakatják az XP-t.
4. A Windows minden egyes változata egyre több és több hardvert kell, hogy támogasson, mert nem teheti meg az MS azt, amit pl. az Apple, hogy fix hardverhez igazítja a rendszert és azt sem teszi meg, mint a linuxok, hogy ad egy alap támogatást pl. a videokártyákhoz, és ha tényleg használni akarod, akkor majd beszerzed a drivereket. Jó, persze, ha tényleg ki akarom használni a kártyám adottságait, akkor úgyis letöltöm a drivereket, de alapban azért Gizike is tudja majd használni a fontosabb tulajdonságokat, még akkor is, ha nem telepít külön drivert. (Egyébként ebben az a szép, hogy ugyanazok a felhasználók sírnak a nagy Windows méret miatt, akik azért sírnak, hogy nekik az kell, hogy minden hardvert támogasson.)
Nem beszélve arról, hogy amikor az egyik igen elterjedt alaplapi hangkártyához (ALC6xx? Nem emlékszem pontosan, csak azt tudom, hogy egyik kolléga négyszer telepítette a Vistát, mert nem talált Vista drivert, feltette az XP-st, amitõl persze a Vista a következõ indításkor összeszarta magát... Konklúzió: szar a Vista 😊 a gyártó bejelentette, hogy nem lesz Vista driver, akkor egy csomóan kezdtek el megint Redmond felé átkokat szórni.
Egyébként csak pár olyan apróság, ami elsõre nem szembetûnõ, de nekem ma már rohadtul hiányozna, ha nem lenne: programonként szabályozható hangerõbeállítás, kereshetõ Start menü, jól használható hálózati profilok, programok kis elõnézeti képe a tálcán, Reliability Monitor, új, végre jól használható Event Viewer, kibõvített Task Scheduler.
Szóval én izgalommal várom az SP2-t és párhuzamosan a Windows 7-et is, az élbõl fröcsögõ hülyegyerekek meg kicsit gondolkodjanak el, hogy vajon ha egy kacsa nem tud úszni, akkor a víz-e a hülye, vagyis ha nem tud használni egy rendszert (ilyen vagy olyan okból, természetesen nem is feltételezve, hogy még a törést sem tudja feltenni rendesen a torrentrõl leszedett, vagy a szomszéd Pistikétõl átmásolt Vistára), és minden baromsággal összegányolja (különös tekintettel a warez oldalról leszedett vírusos vírusírtóval 😉, akkor vajon tényleg a Vista a szar, vagy ugyanilyen helyzetben lenne egy Linuxon is (már ha értene hozzá) és ezért kell újratelepítenie azt a "szar XP"-t is havonta, ami még mindig stabilabb valamilyen szempontból, mint a két-három hetente ugyanilyen okokból megboruló Vista, aminél az elsõ dolga volt a törés felrakásához szükséges UAC kikapcsolás, és ezzel a Vista védelmének egy részét már a telepítést követõ harmadik percben ki is kapcsolta, lebutítva ezzel bizonyos szinten még az XP alá is a rendszert?
Az a tény meg, hogy a Vista eléggé erõforrás igényes, háát....
ha nem tetszik a BMW, vegyél Suzukit, az kevesebbel is beéri....
És mielõtt az elõzõ hozzászólásomra valaki azt írja, hogy ez egy k...a drága gép: senki nem mondta, hogy egyszerre kell megvenni. Szépen lépésrõl lépésre alakult ki az enyém is, kb. negyedévente bekerülve egy-egy új alkatrész. Az alap gépben csak 1GB RAM és 1 darab 750-es HDD volt. És nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy nem egy újonnan megjelent játék miatt kell nálam gépet fejleszteni, hanem mert épp van rá egy kis fejlesztési keret. (És így még mindig baromira élveztem a Max Payne 2-t, annak ellenére, hogy régi, sz@r, csak most már full felbontásban, max. részletességgel, mikor a múlt hónapban felraktam 😄
Igen! Én például!
Van itt olyan ember, aki dolgozik a gépén (úgy értem, pénzt keres vele - honlapkészítés, zene-, videóvágás, stb.), és mer vistát használni?
nyilván a microsoft a hibás hogy a kényelmes hardvergyártók félkész drivereket adnak ki a kütyüikhez.
2006 év vége óta használok vistát, kb. fél éve 64 bitest, soha semmi bajom nem volt vele.
akinek nincs pénze jó hardverre, annak vistára sincs, maradjon az xp-nél
programok futtatása rendszerindításkor fülecske alatt megkeresed, és kiveszed elõlük a pipát. Restart. Legalábbis valami ilyesmi rémlik 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
homeless
Jó ha hetente ír 1-2 ember, azt hiszem nyugodtan nevezhetjük halottnak 😉
Átlagusernek, otthoni gépre, aki néha játszogat, és nincs mai gépe, annak tök süti az xp (gondolok itt a régebbi p4es gépekre).
Linux meg annak, aki szeretné tudni, hogy mit is csinál a gépe, szeret buherálni. Vagy nincs pénze windózra, és nem akar lopni 😛
OSX pedig annak, aki vett Mac-et 😊
LZ forever
Volume Shadow Copy. Ha valaminek kéne a hely mégis oda adja.
Egyetlen ami idegel a vistában az az hog 30 gigát leszopott úgy a vinyómról , hogy nem jelzi ki hogy miaz.....rejtély....
Pár nap alatt nem lehet teljesen kitapasztalni egy oprendszer minõségét. A Vista sokmindenben változott az xp-hez képest, és elsõre mindenkinek furcsa lehet, de ezért még nem kell egybõl kidobni, és lemondani. Én lassan egy éve használok Vistát több gépen is, és meg vagyok elégedve vele. Nálam nem fordultak elõ olyasmik, amiket itt leírt pár egyén, hogy az Aero kiakasztotta a videó kártyát, vagy hogy a Total Commanderrel problémák lettek volna alatta. Szóval negatív tapasztalatom még nem nagyon volt vele. Egyetlen dolog, amit hülyeségnek tartok, hogy szinte minden új géphez Vistát adnak, az olcsóbb kategóriás notebookokon biztos sok szenvedés, és várakozás vár majd a felhasznállóra, de egy rendesebb gépen minden gyönyörûen, szépen, gyorsan mûködik.
Nem tûnnek rendszerkomponensnek. Lehet hogy a Windows Defender levágta õket, mint kártevõt.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Am a két hiányzó .dll fájl: tuvVOfgf.dll és rtpswiay.dll
Am startupnál irja ki, hogy nem találja, de amugy stabil, nem fagy a vista nem ir ki más hibát.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nekem bejött a vista szeretem hogyha egy oprendszer "kinyalja a s*ggem" és szépen néz ki nem kell f*szkodni mint linuxon.
Macet még nem próbáltam.
"DjDano
ma 17:38 | privát | válasz erre | #38
a Linuxfanok huzzanak szépen a réges régen halott Linuxos topikba! Ott lehet Windowst fikázni, nem zavartok senkit vele és a Windowsos cikkek kommentjei is színvonalasabbak lesznek! "
😊