85
-
#85 Nálunk nincs (mármint a munkahelyieken). -De ne is várj ilyesmit olyan gépeken, melyekre még XP -t is alig tehetnek. Nálunk még a dolgozók is alig kapnak pénzt /volt 2 hónap vesztesége is már a cégnek ebben az évben/, tehát ne csodálkozz, ha vannak cégek, melyeknél nincs Vista a gépeken! Egyébként én el tudnám képzelni, ha nem 10 éves gépeken végezném a napi feladataimat, de azt is, hogy Vista -n tegyem ezt (pedig a Vista annyival is többet tud, hogy minden Office dokumentum szerkesztésekor elmenti annak a dolgozónak az adatait is, aki az adot6t időpontban változtatott valamit azokon a fájlokon, és a módosítás lényegét is). -
Petys #84 Én is kezdek átszokni a Vista-ra, a nyáron fejlesztett szerény kis gépemmel (AMD x2 5200, 2gb ram, Radeon 3850, 320 + 40 gb hdd) minden simán fut. a DX10-es játékok elszaladgálnak közepes grafikán, de számomra a rendszer betöltési ideje hihetlen, mert kenterbeveri a jelenlegi XP-met is!
A Vista fél perc alatt betölt, az xp-nél ez kb 1 perc plusz még 3 perc mire bejönne a fiókom, már olyan koszos szegény XP... :D
A másik amitől ma lehidaltam, hogy bekapcsoltam a feltelepítetlen nyomtatóm, amit cd-ről 5 perc feltenni és 2 perc alatt drivert tett fel neki a Pista Windows Update-ről! Mondjuk angolt, dehát üsse kavics...
Nekem nagyon bejön eddig, egyedül a Firefox-ból hiányzik a régi betűtípus, de meglehet szokni mindent! -
#83 Jó a szerelő! XD -
#82 Ezt csak egy gondolatmenet, pont az ilyeneknek mint amilyen te is vagy, aki nem képes felmérni miről is van szó, de látom neked ez még így is magas röptű! Sry! :)
Egyébként, meg BMW-m van, és Vista van a gépemen, hmmm... lehet tényleg nem vok igényes. -
#81 Saját. :) Thx! -
A1274815 #80 "Az első vista alatt minimumon is alig volt hajlandó futni (XP-n fullon, meg se röccen), a második meg tényleg 15-20 FPS minuszt produkált ugyanazon a beállításon (Xp alatt ahol megvolt az 50 FPS Vista alatt ott épphogy 30)."
Innetől kezdve valami a gép körül (drivereket is beleértve) nem stimmel, ez nem normális, mivel az átlag által mért tesztesztekben nincs ekkora különbség. (5-10% szokott lenni, ja és azt tegyük hozzá, hogy XP-én az Assassins Creed/CrySis Waehead nem fog DX10 módban futni, néhány effekt, ami nem feltűnőbb sílányabb minőségben fog futni, ráadásúl éppen DX10 maxon és DX9 maxon közül a DX10 maxon a gyorsabb.) -
#79 - Assassins Creed és Warhead volt tesztelve. Az első vista alatt minimumon is alig volt hajlandó futni (XP-n fullon, meg se röccen), a második meg tényleg 15-20 FPS minuszt produkált ugyanazon a beállításon (Xp alatt ahol megvolt az 50 FPS Vista alatt ott épphogy 30).
- 7.0.1-es van és nincs bepipálva
- Nem próbáltam, mivel nem tudtam hogy van.
- Lehet hogy driver. Mióta feltettem az új hangkártya cumót azóta van, most hogy belegondolok.
- Legújabb driver van fent, lehet az túl lassú lenne?
- Tehát igénytelenek és rásózzák a vackukat az emberre (OEM laptopok pl).
-
fflx #78 Bizonyos esetekben pedig a régi progik sokkal jobban (értsd XP alatt sehogy, Vistán pedig vígan) működnek.
Pl. meglepve tapasztaltam, hogy a DOS-os időkben használt Fraunhoferes MP3 tömörítő, ami asszem a Win98-on futott utoljára, ismét elindult ;) -
fflx #77 Lassan két éve használom a vista x64-et a munkahelyi notebookon.
És semmi, de semmi nem tudna most már rávenne arra, hogy visszategyem az XP-t. -
#76 Igazából ha valaki vindózt bmw-hez hasonlít, túl igényes ember nem lehet :) -
cptkilljoy #75 Ez a BMW-s hasonlat nagyon rendben van! Akár saját ötlet, akár másé, gratula érte ;) -
cptkilljoy #74 Ez egyébként így ebben a formában nem igaz. Egy csomó régi program, ami XP-n sem indult el, most gyönyörűen fut Vistán. Csak nagyon sokan nem tudják, hogy mi az az alkalmazás virtualizáció a Vistában. -
#73 A másik tény meg, hogy a régi progig nem működnek, vagy csak részben, ehhez csak annyit: ne akarjunk már injektoros autóra karburátort szerelni!!! :) -
cptkilljoy #72 Egyértelműen veszítene a Vista. Több okból is.
1. A magasabb hardverigény sokakat elriasztott már az elején, és kényelmesebb megmaradni, amíg lehet, az XP-n, mint váltani.
2. Sokak gépe valóban nem alkalmas a Vista élmény szintű futtatására. (Telepítettem én már Vistát virtuális gépre, amin a teljesítmény index 1.0 lett a grafkártya zéró 3D-s tudása miatt, de azok az előnyök, amiket nyújt a Vista, még akkor is ott vannak, csak a legtöbb felhasználónak nem vonzó pl. egy BitLocker, vagy az űberhasználhatóvá tett Start menü.
3. A sok hozzáértő még a Vista felhasználók egy jó részét is lebeszélte/lebeszéli a Vistáról, és a Vistával megvásárolt gépre felrakják/felrakatják az XP-t.
4. A Windows minden egyes változata egyre több és több hardvert kell, hogy támogasson, mert nem teheti meg az MS azt, amit pl. az Apple, hogy fix hardverhez igazítja a rendszert és azt sem teszi meg, mint a linuxok, hogy ad egy alap támogatást pl. a videokártyákhoz, és ha tényleg használni akarod, akkor majd beszerzed a drivereket. Jó, persze, ha tényleg ki akarom használni a kártyám adottságait, akkor úgyis letöltöm a drivereket, de alapban azért Gizike is tudja majd használni a fontosabb tulajdonságokat, még akkor is, ha nem telepít külön drivert. (Egyébként ebben az a szép, hogy ugyanazok a felhasználók sírnak a nagy Windows méret miatt, akik azért sírnak, hogy nekik az kell, hogy minden hardvert támogasson.)
Nem beszélve arról, hogy amikor az egyik igen elterjedt alaplapi hangkártyához (ALC6xx? Nem emlékszem pontosan, csak azt tudom, hogy egyik kolléga négyszer telepítette a Vistát, mert nem talált Vista drivert, feltette az XP-st, amitől persze a Vista a következő indításkor összeszarta magát... Konklúzió: szar a Vista :) a gyártó bejelentette, hogy nem lesz Vista driver, akkor egy csomóan kezdtek el megint Redmond felé átkokat szórni.
Egyébként csak pár olyan apróság, ami elsőre nem szembetűnő, de nekem ma már rohadtul hiányozna, ha nem lenne: programonként szabályozható hangerőbeállítás, kereshető Start menü, jól használható hálózati profilok, programok kis előnézeti képe a tálcán, Reliability Monitor, új, végre jól használható Event Viewer, kibővített Task Scheduler.
Szóval én izgalommal várom az SP2-t és párhuzamosan a Windows 7-et is, az élből fröcsögő hülyegyerekek meg kicsit gondolkodjanak el, hogy vajon ha egy kacsa nem tud úszni, akkor a víz-e a hülye, vagyis ha nem tud használni egy rendszert (ilyen vagy olyan okból, természetesen nem is feltételezve, hogy még a törést sem tudja feltenni rendesen a torrentről leszedett, vagy a szomszéd Pistikétől átmásolt Vistára), és minden baromsággal összegányolja (különös tekintettel a warez oldalról leszedett vírusos vírusírtóval ;), akkor vajon tényleg a Vista a szar, vagy ugyanilyen helyzetben lenne egy Linuxon is (már ha értene hozzá) és ezért kell újratelepítenie azt a "szar XP"-t is havonta, ami még mindig stabilabb valamilyen szempontból, mint a két-három hetente ugyanilyen okokból megboruló Vista, aminél az első dolga volt a törés felrakásához szükséges UAC kikapcsolás, és ezzel a Vista védelmének egy részét már a telepítést követő harmadik percben ki is kapcsolta, lebutítva ezzel bizonyos szinten még az XP alá is a rendszert? -
#71 Egyetértek, igaz nincs tökéletes oprendszer, mert amit ember tervez, abban mindig lesz hiba. Véleményem szerint az eddigi legstabilabb rendszer a Vista. Megbízható, gyors, én is ezt használom (Ultimate). Az a sok nagy tudású, aki meg belebuherál a rendszerbe, aztán meg csodálkozik, hogy állandóan összeomlik, annak olyan mindegy, hogy mit használ a gépen.
Az a tény meg, hogy a Vista eléggé erőforrás igényes, háát....
ha nem tetszik a BMW, vegyél Suzukit, az kevesebbel is beéri.... -
LMNO #70 Igen. -
sathinel #69 kíváncsi lennék egy felmérésre pl ezt a honlapot mennyi vistás, xp-s ember használja. És voltak cégek, felhasználók akiknek gondjuk volt vele. Ez nem zárja ki hogy vannak konfigok amin jól fut. A gond ha azon amije van nem fut, vagy amit ő használ nem jól megy rajta. És ha jól tom még ők is bevalották hogy nem túl sikeresen indult. -
cptkilljoy #68 Én a munkahelyemen rendszergazdaként használok Vistat teljes megelégedéssel.
És mielőtt az előző hozzászólásomra valaki azt írja, hogy ez egy k...a drága gép: senki nem mondta, hogy egyszerre kell megvenni. Szépen lépésről lépésre alakult ki az enyém is, kb. negyedévente bekerülve egy-egy új alkatrész. Az alap gépben csak 1GB RAM és 1 darab 750-es HDD volt. És nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy nem egy újonnan megjelent játék miatt kell nálam gépet fejleszteni, hanem mert épp van rá egy kis fejlesztési keret. (És így még mindig baromira élveztem a Max Payne 2-t, annak ellenére, hogy régi, sz@r, csak most már full felbontásban, max. részletességgel, mikor a múlt hónapban felraktam :D -
#67 -
A1274815 #66 "Van itt olyan ember, aki dolgozik a gépén (úgy értem, pénzt keres vele - honlapkészítés, zene-, videóvágás, stb.), és mer vistát használni?"
Igen! Én például! -
cptkilljoy #65 Nálam másfél éve megy a Vista. Először egy warez változat, és miután meggyőzött, jött egy MS bemutató, ahol a jelenlevők kaptak egy-egy példányt az akkor megjelent angol nyelvű SP1-gyel felturbózott Vistából. (Sajnos csak 32 bites változat, de hát ajándék lónak... Az angol nyelv pedig egyáltalán nem zavar, mert azt a 20-30 funkciót, amit egy átlag user az oprendszerből használ még a 10 éves lányom is meg tudja tanulni, a többi funkciót meg nem is kell, hogy egy átlag user állítgassa, mert abból lesznek csak a finom kék halálos rendszerösszeomlások, mikor Gipsz Jakab a registry-t szerkeszti...) A gépben nincs tajvani, balról a harmadik dzsunkáról származó, noname cucc. Az alaplap egy eredeti Intel DP35DP, a proci egy 8400-as Core2, 4GB (2x2GB) 800MHz-es Kingston memória, négy WD vinyó gondoskodik a helyről (3,5TB) + egy WD Passport (160GB)és egy WD MyBook (1TB) a külső adattároláshoz, MSI 9600 GT 512MB videokártya, és ennyi. Az Intel drivereket még akkor is felraktam, ha a Vista mindent felismert és az nVidia driverből is mindig felmegy a következő WHQL(!) változat. Programokból, ha van frissítés, akkor felkerül, heti rendszerességgel zongorázom végig azt a 8-10 program update lehetőségeit, amit használok (Photoshop, ACDSee, GOM Player, Skype, Total Commander, stb.). A Microsoft Update-et használom, ami frissíti az egyéb MS cuccokat is, nem csak a Windows-t. Soha nem piszkáltam órajeleket, a BIOS beállításai közül csak azokat állítgattam, amik tudtam is, hogy mit csinálnak. Nem rakok fel mindenféle ismeretlen szoftver kiegészítéseket, extra változatokat (pl. Total Commander Ultimate mittoménmi...) Megvannak a jól bevált és több éve bizonyító programjaim, amiket használok, és azokról csak akkor lépek tovább más irányba, ha az adott program valamilyen okból nem felel meg nekem. (1998 óta használtam Nero-t, amikor még mindenki a CDRWin-t meg a DiscJugglert ajnározta, de idén, a Nero 9 megjelenésekor elgondolkodtam, hogy mi a fenéért van nekem szükségem egy ekkora monstrumra, mikor havonta 2-3 CD-t/DVD-t írok összesen. Több helyről hallottam dícsérni az Ashampoo Burning Studiot, most épp ennek a 8-as tesztverziójával ismerkedem, és azt kell, hogy mondjam, arra, amire nekem kell úgy tűnik, bőven megfelel.) Soha nem raktam fel mindenféle ismeretlen (vagy ismert) kodek-pakkokat, nekem a DivX/xvid/AC3 codec hármassal szinte minden működik. Ja! És nálam megy az UAC, nincs semmilyen extra tűzfalam, vírusírtóból pedig a Sunbelt Vipre van fent lassan két hónapja. (A béta fázisban elég sokat kritizáltam és jeleztem a hibákat, így a végleges változat megjelenésekor ebből is kaptam egyet köszönet képpen.) És még napestig sorolhatnám azokat a tevékenységeket, amik nem is hiányoznak a normális napi géphasználatomból, de potenciális kékhalál források lehetnek, pedig játszom, filmet nézek, netezek, torrentezek, stb. ÉS MÉG SOHA NEM VOLT KÉK HALÁL A VISTÁMMAL! Sőt, még a reset gombot sem kellett soha megnyomnom azért, mert összedölt volna a rendszer. Na akkor most valaki mesélje el nekem, hogy miért is szar a Vista? -
fv #64 Már máskor is kérdeztem, akkor se válaszolt senki:
Van itt olyan ember, aki dolgozik a gépén (úgy értem, pénzt keres vele - honlapkészítés, zene-, videóvágás, stb.), és mer vistát használni?
-
Csak77 #63 Nekem 8GB ram mellett tökéletesen megy a 64bit-es vista, lehet sikeres ember vagyok? Mielött jönnének a "te fasz milliomos" beszólások, elárulom, hogy 8GB ram 25e ft... -
#62 ejha. ennyi hülyét.
nyilván a microsoft a hibás hogy a kényelmes hardvergyártók félkész drivereket adnak ki a kütyüikhez.
2006 év vége óta használok vistát, kb. fél éve 64 bitest, soha semmi bajom nem volt vele.
akinek nincs pénze jó hardverre, annak vistára sincs, maradjon az xp-nél -
#61 futtatás --> msconfig (leokézod az uac-ot)
programok futtatása rendszerindításkor fülecske alatt megkeresed, és kiveszed előlük a pipát. Restart. Legalábbis valami ilyesmi rémlik :) -
tompka #60 Amióta kijött a magyar vista, azóta fent van. Semmi bajom vele. Stabil és kész :) És még a telepítése is könyebb, gyorsabb -
Pares #59 Igen! Ez a két dll virusos volt rögtön ki is törölte őket a kaspersky meg a defender is jelzett. Csak utánna midnen startupnál kiirja a hibát hogy nem találja a 2 dllt. Holnap inditok egy full tesztet a gépen. Egyébkén hogyan lehetne kiitörölni vagy kiktatni, hogy ne irja ki vbagy ne akrja elinditani ezt a 2 dll-t? Thx előre is! -
#58 Amúgy ha feldob valaki egy kérdést, arra mindig kap választ :) Tudod, bent figyel kedvencekben, valakinek gondja van, megoldjuk :) -
floatr #57 Lehet h meglepő, de linuxos témában kb annyi embernek jut eszébe a helyi fórumok valamelyikébe írogatni, amennyi új kommentet látsz. -
floatr #56 winsxs -
#55 És ebbe mi volt a szélsőséges? Jó kicsit nyers voltam...
homeless
Jó ha hetente ír 1-2 ember, azt hiszem nyugodtan nevezhetjük halottnak ;)
-
#54 Ezt azért nem mondanám. A Vista hülyejúzernek tök ideális rendszer. Mindent a segge alá tol, ami kell, intézi a driverfrissítéseket, próbál védeni a spyware-ek ellen. Meg persze a HC gamereknek, akiknek kell a dx10.
Átlagusernek, otthoni gépre, aki néha játszogat, és nincs mai gépe, annak tök süti az xp (gondolok itt a régebbi p4es gépekre).
Linux meg annak, aki szeretné tudni, hogy mit is csinál a gépe, szeret buherálni. Vagy nincs pénze windózra, és nem akar lopni :P
OSX pedig annak, aki vett Mac-et :) -
Ferrer #53 Senkit sem érdekel a Windows Vista. A cégeknek nem éri meg, az átlag kockaember felrakja, aztán vagy szív vele vagy nem (úgy néz ki, teljesen véletlen a dolog, de legalább van újra miről dumálni a kockahaverokkal), az átlag nem kockaember meg esetleg tudja, hogy van olyan. :) -
A1274815 #52 "Egyetlen ami idegel a vistában az az hog 30 gigát leszopott úgy a vinyómról , hogy nem jelzi ki hogy miaz.....rejtély...."
Volume Shadow Copy. Ha valaminek kéne a hely mégis oda adja. -
Ahoy #51 hát pl az én notim Vistára van csinálva....SP1-el használom...különösebb gondom nemvolt vele...de azt tudom hogy XP-t rárakok, rengeteg dolog nem úgy menne mint a Vistán..sajnos ez így van :(
Egyetlen ami idegel a vistában az az hog 30 gigát leszopott úgy a vinyómról , hogy nem jelzi ki hogy miaz.....rejtély.... -
Roli #50 Nem tudom a Vista-t megeszi-e, még XP-t használok. Virtumonde.dll nevű trójai hozott létre ilyen nevű dll-eket, egy formázással lehetett levakarni csak a rendszerből, beépült a winlogon.exe-be. Ezek szerint a Vista sokkal ellenállóbb az ilyesmivel szemben, mert eleve nem hagyja, hogy durván megfertőződjön. a Spybot vagy az Avast tud vele foglalkozni, a NOD32 csak szólt, hogy beszippantott valamit aztán már ő is fertőzött volt és hozzá sem szagolt a dologhoz... -
#49 Nem értem az ilyen, és ehhez hasonló véleményeket. Egyesek már annyiba túlzásba vitték a Microsoft fikázását, hogy a még meg nem jelent oprendszereket, szoftvereket is előre lemondják.
Pár nap alatt nem lehet teljesen kitapasztalni egy oprendszer minőségét. A Vista sokmindenben változott az xp-hez képest, és elsőre mindenkinek furcsa lehet, de ezért még nem kell egyből kidobni, és lemondani. Én lassan egy éve használok Vistát több gépen is, és meg vagyok elégedve vele. Nálam nem fordultak elő olyasmik, amiket itt leírt pár egyén, hogy az Aero kiakasztotta a videó kártyát, vagy hogy a Total Commanderrel problémák lettek volna alatta. Szóval negatív tapasztalatom még nem nagyon volt vele. Egyetlen dolog, amit hülyeségnek tartok, hogy szinte minden új géphez Vistát adnak, az olcsóbb kategóriás notebookokon biztos sok szenvedés, és várakozás vár majd a felhasznállóra, de egy rendesebb gépen minden gyönyörűen, szépen, gyorsan működik. -
strogg #48 Egyetértek. Nagyon "büdös" ez a két .dll szerinte is kezd nagy keresgélésbe valami spy/virnyák írtóval. -
A1274815 #47 "tuvVOfgf.dll és rtpswiay.dll"
Nem tűnnek rendszerkomponensnek. Lehet hogy a Windows Defender levágta őket, mint kártevőt. -
#46 Az ilyen nevű dll-ek kb. 99% biztos, hogy maga a vírus filejai. Úgyhogy örülj neki, ha nem találja a rendszer :). Valószínűleg a automatikusan indulna a vírus rendszerindításkor, ami ezeket keresi, és az nem találja. (amúgy valami trójai volt gondolom a cucc)