Én nagyjából egy hónapja feltettem a Vista 64 bitet, Sp1-et meg rája. Csak mert XP-alatt az egyik MMORPG játék amit játszom (nem WOW) ha kivág errorral csak a gép újraindítását követően hajlandó visszaengedni. Vista viszont egyből engedi és még gyorsabban is tölt be.
Vista pro: Szép, formás, 22" LCD monitoron is gyönyörűek a betűk meg a grafika. Jól fut rajta ez az egy játék, csípőből felismeri minden hardverelem és már telepíti is a drivert, nem kell alaplapi cd-vel vacakolni.
Vista Kontra: Hibát, hibára halmoz. A komolyabb játékok rosszul futna rajta, volt hogy -20 FPS-t értem el ugyanazon a beállításon mint XP alatt. Egy idő után eldobálta a könyvjelzőimet IE-ből (volt 2 mert csak ritkán használom). A Total Commandert hibával hazavágja és többet el se lehet indítani, csak restartal. Minden ok és magyarázat nélkül bezár programokat. Aktiváltam (dobozos, bolti) mégis előjön hogy "Aktiválja most a Windowst." És persze hogy játék közben, hogy kivágjon az asztalra. GIF-et csak az IE tud lejátszani azt is lassan, szaggatva. A képmegjelenítője meg pixeles, nagyitani nem lehet vele normálisan. Szóval van még hol fejleszteni. Részemről ment a "Szép volt, jó volt, ennyi volt" programok és játékok közé a legmagasabb polcra.
Majd ha kijön a Win7, várok vele egy évet hogy az is kiforrjon, esetleg SP1-et (mert nem volt még windows amit jól adtak volna ki), és aztán veszem meg (vagy előtte kipróbálom)