85
-
#45 nem akarok vészjósló lenni, de szerintem egy spybot s&d nem ártana a rendszernek... de még egy full vírus scan se árthat nagyot... ez a tuvVOfgf.dll nagyon randomgeneráltnak tűnik, ilyet kártevők előszeretettel gyártanak. -
Pares #44 Megnéztem de sajnos egyik se található meg, még a google se talál ilyet.
Am a két hiányzó .dll fájl: tuvVOfgf.dll és rtpswiay.dll
Am startupnál irja ki, hogy nem találja, de amugy stabil, nem fagy a vista nem ir ki más hibát. -
Pares #43 THX! -
r4pid #42 Próbáld meg ezt:
dll-files
Amúgy valahol egyet tudok érteni DjDano-val + Kinfisherrel -
KasztnerTokman #41 En proginfos vok hasznaltam debiant,fedorat,ubuntut windows 95,98,ME,2000,XP,Vista,Server 2008 server 2003 kimaradt.
Nekem bejött a vista szeretem hogyha egy oprendszer "kinyalja a s*ggem" és szépen néz ki nem kell f*szkodni mint linuxon.
Macet még nem próbáltam. -
homeless #40 Úristen 3 napja halott a linux topic, most mi lesz? -
#39 "Minden szélsőség alapja az emberi butaság!"
"DjDano
ma 17:38 | privát | válasz erre | #38
a Linuxfanok huzzanak szépen a réges régen halott Linuxos topikba! Ott lehet Windowst fikázni, nem zavartok senkit vele és a Windowsos cikkek kommentjei is színvonalasabbak lesznek! "
:) -
#38 a Linuxfanok huzzanak szépen a réges régen halott Linuxos topikba! Ott lehet Windowst fikázni, nem zavartok senkit vele és a Windowsos cikkek kommentjei is színvonalasabbak lesznek! -
#37 Álmodban... Az ilyen hülyeségeket pofázó barmok miatt kering annyi hülyeség a Vistáról. Bocsi ha megsértettelek, de szándékomban állt -
Kingfisher #36 Eddig 1 db idegesítő dolgot találtam Vistában, mégpedig a "60 sec WLAN lag featuret", de ez is inkább WLAN adapter és driver függő tapasztalataim szerint. Meg egy kis progival kiiktatható. Azon túl gyorsabb, stabilabb a Vista nálam (ezt valamiért senki nem hiszi el nekem, de kit érdekel). Gondolom konfig függő. Hát jól válogattam :) -
#35 Érdekes meglátás, főleg a linuxos rész :) Személyes tapasztalat, vagy csak csípőből jövő fika? :P -
#34 Ahány ember van annyi annyi gép, és éppen ennyire változó hogy ki milyen hülyeséggel pocsékolja el a szabadidejét, akik nem nagyon használják a gépüket, vagy 24/7 előtte gyepülnek és már unják a windoszt, azok felrakjak a linuxot, hogy egy kicsit gurunak érhezhessék magukat, egyébként pedig még a seggüket sem tudják kitörölni vele. Na mind1, csak azért írom, mert nem tudom mindíg hogy jön a windowshoz a linux meg a windowshoz a leopárd meg a többi faszomság, amikor egészen más, a windows a gamereknek waló, meg a cégeknek, ahol a munkásokat nem etették szarral és officot stb tanítottak nekik, az agyongyepülteknek ottvan a linux és a lehetőség hogy megpróbálják vele ugyanazt elérni mint a windowsal, (minek ha már ott a win), a leopárd meg jó netezésre zene hallgatásra vidózásra szórakozásra játékra, de elsősprban mac gépekre NEM PC RE. -
strogg #33 nekem ubuntu van jó régóta, és a verziókat (óramű pontossággal félévente jön a következő verzió) simán ráfrissítem a rendszeremre. Eddig nem volt gondom vele (kopp-kopp-kopp) remélem ez így is marad. Igazából elég ráállni egy "jónevű" disztróra, és onnantól frissítgetheted. :))) szvsz igaz, hogy 500 disztró van, de amivel érdemes foglalkozni, az 1 kezemen meg tudom számolni. Szóval nagyon enm tudsz mellényúlni. Ha meg kiválasztottad a "drágasssszágod" tényleg elég csak frissíteni a következő verzióra. -
#32 Hát kapott már olyan büntit az EU-tól, amibe egy kisebb ország pénzügyileg belerokkant volna.
Csikkzsebből fizetik az ilyet. -
#31 Pláne!;D -
#30 nekem nincs szwep nem csupaszított xp x64-el se :\ a 6gb ram adja :D -
Pares #29 Nekem is már lassan egy éve fönt van a vista, és nem volt semmi olyan bajom, amit eddig fölsoroltak. Rendesen kell updateolni midnen drivert meg programot, és nem lesznek gondok.
OFF: Vki tudna segiteni, hogy hogyan tudom rendbehozni a Vista dll moduljait mert a kaspersky kiirta hogy talált vmi virust, én meg perszehogy a deletere mentem rá, erre minden startnál kiirja a hibát, hogy nem képes betöolteni, mert nincs is... HOl tudom ezeket föltenni? eredeti CD megvan, csak meg kőne keresni... -
#28 Ne ejhazz szellemileg leépült barátom. :) -
#27 A mikrofost meg kellett volna régen büntetni már, hogy a "windows" nevű segédprogramját nagyképűen "operációs rendszer" néven árulja. -
#26 Lecsupaszított XP(szerűséget;))) használok, 2 GB RAM-mal. Virtuális memória off módba kapcsolva. Nekem sincs gondom a szveppeléssel!;))) -
r4pid #25 "Ennek ellenére, a "konfigizzasztó" játékokat én is inkább XP-n nyomom... "
Ha minden jobb akkor miért xp-t használsz a konfigizzasztóbb játékokhoz? Nekem vista igen jól megy tényleg semmi bajom nincs vele. Pedig FTP server megy róla, torrentezek (100/100mb), néha cod4 server és cod4gyel játszom, comodo megy msn, meg zene és annyi hogy kicsit lassabban tölti be cod4mp a mapot amikor én is játszom a serveren.... -
EroSennin #24 Eppen atallnek Vistara erre jon egy Winfos7 ? Es nyilvan azt is meg kell venni. Nem is ertem mi a fenet akarnak ezzel, melyiket lesz erdemes hasznalni?
Kisse zavaros ez az egesz, lassan mar fel tucatnyi operacios rendszer kozul kell valogatni ha valaki PC-t hasznal, kaosz lesz mint linux teren a sok disztrib.
Ennel mar csak az lenne meg nagyobb pofatlansag ha DX11 nem jonne Vistara csak winfos7-re :) -
Streetwarrior #23 Nekem a 6000+, 4 1066Mhz Ram, 9800GT-s configommal, semmi különbség nincs FPS-ben a játékok között. Csont ugyanazt hozza, mint az XP. A 1-2 éves játékok viszont nekem gyorsabbak Vista-n, mert okosabb a memóriakezelés és ezért gyorsabb a töltés és nincs swappolás. Igazn 4 giga alatt nem is érdemes vele próbálkozni. Ennek ellenére, a "konfigizzasztó" játékokat én is inkább XP-n nyomom... -
#22 fú Ejha. ez durva -
#21 Ne ejhazz nyomorult. -
#20 Ne ejhazz fogyatékos. És nem. -
strogg #19 a srác által leírt jelenség nagyon vidkari driver vagy vidkari hw hibára utal...
Én mielött szétbombázom a gépet elötte megnézném egy másik kártyával is. -
Drawain #18 Ez a szaggatva lejátszás tényleg videokártya driver-gyanús.
Total Commanderből meg jó a régi is, én is a 6.54a-t használom már nagyon rég. -
#17 Ejha. -
Drawain #16 Én Vistax64-et használok fél éve. Semmivel sincs vele több bajom mint az XP-vel anno. Az XP képmegjelenítője helyett már akkor is irfanview-t használtam, videókra media player classicot vagy mplayer-t, ezek minden probléma nélkül futnak, egyikhez sem kell váltania Aero-ról (mplayer classicban van külön ilyen beállítás vistára). Total Commanderrel sem volt még bajom. Az viszont tény, hogy én alapból kikapcsoltam az UAC-t, ez sok problémát előz meg. Bízom a tűzfal/vírusírtó/lan kombóban és a néhány év tapasztalatban, hogy na legyek túl sebezhető. -
A1274815 #15 "A komolyabb játékok rosszul futna rajta, volt hogy -20 FPS-t értem el ugyanazon a beállításon mint XP alatt."
Had találjam ki: vagy DOOM3 vagy HL2 alap (stream frissítések nélküli), csak az a baj, hogy ezek ma már nem számítanak komolynak, komolynak számítanak azok, melyek közel maxon is a leggyorsabb konfigurációval (ebbe most az OS is beletartozik) örülhetünk az átlag 25 FPSnek, abból meg nem fogsz 20FPSt veszteni, hanem csak nagyon rossz esetben ötöt.
"A Total Commandert hibával hazavágja és többet el se lehet indítani, csak restartal."
Előszőr is Total Commander 7.x ajánlott hozzá minimum, másodszor pedig ki kéne kapcsoni, hogy egyidőben egyszerre csak egy Commander fusson.
"Minden ok és magyarázat nélkül bezár programokat."
Biztos van rá oka, próbáltál hiba üzenet is küldeni a Karbantartások menű, problémák és megoldások cuccával?
"Aktiváltam (dobozos, bolti) mégis előjön hogy "Aktiválja most a Windowst." És persze hogy játék közben, hogy kivágjon az asztalra."
Vagy ellopták a kulcsodat, vagy valami nagy gubanc van a Hardware-rel, vagy driverrrel. (XP nem eszik ennyí memóriát, nincs Superfetche, nincs ennyí szólgáltása, ezek miatt nem lehet azt mondani, hogy de XP-vel tökéletes, és ematt a HW-m hibátlan.)
"GIF-et csak az IE tud lejátszani azt is lassan, szaggatva."
Jogos, de az hogy az IE szaggatva játsza le, az valami lassú videókártya driverre utal.
"A képmegjelenítője meg pixeles, nagyitani nem lehet vele normálisan. Szóval van még hol fejleszteni."
Jogos, csak nem hiba, hanem hanyagság. -
#14 Nincs ott valami hardveres, vagy túlhúzási probléma? Én Xp-n is tudok ilyet csiálni, csak annyi kell, hogy megemeljem 10 MHz-cel a CPU frekit, vagy átállítsam a memória időzítést, és a felsorolt hibák 90%-rögtön produkálja, amellett hogy látszólag rendben bebútol.
Persze nem akarom védeni a Viszlát, nem is sok közöm volt eddig hozzá, mondjuk azok se túl jó élmények. -
#13 Csak Neked: Ejha. És de. -
#12 Én nagyjából egy hónapja feltettem a Vista 64 bitet, Sp1-et meg rája. Csak mert XP-alatt az egyik MMORPG játék amit játszom (nem WOW) ha kivág errorral csak a gép újraindítását követően hajlandó visszaengedni. Vista viszont egyből engedi és még gyorsabban is tölt be.
Vista pro: Szép, formás, 22" LCD monitoron is gyönyörűek a betűk meg a grafika. Jól fut rajta ez az egy játék, csípőből felismeri minden hardverelem és már telepíti is a drivert, nem kell alaplapi cd-vel vacakolni.
Vista Kontra: Hibát, hibára halmoz. A komolyabb játékok rosszul futna rajta, volt hogy -20 FPS-t értem el ugyanazon a beállításon mint XP alatt. Egy idő után eldobálta a könyvjelzőimet IE-ből (volt 2 mert csak ritkán használom). A Total Commandert hibával hazavágja és többet el se lehet indítani, csak restartal. Minden ok és magyarázat nélkül bezár programokat. Aktiváltam (dobozos, bolti) mégis előjön hogy "Aktiválja most a Windowst." És persze hogy játék közben, hogy kivágjon az asztalra. GIF-et csak az IE tud lejátszani azt is lassan, szaggatva. A képmegjelenítője meg pixeles, nagyitani nem lehet vele normálisan. Szóval van még hol fejleszteni. Részemről ment a "Szép volt, jó volt, ennyi volt" programok és játékok közé a legmagasabb polcra.
Majd ha kijön a Win7, várok vele egy évet hogy az is kiforrjon, esetleg SP1-et (mert nem volt még windows amit jól adtak volna ki), és aztán veszem meg (vagy előtte kipróbálom) -
FlyingV #11 vajon kiki próbáltál okosat mondani, nem sikerült. az én notimon pl XP sokkal szarabb. -
r4pid #10 Hát nekem már 1,5 éve van 64 bites vistám és egy két kisebb dolgot leszámítva nem volt vele bajom.
Az más kérdés hogy laptopra én sem tenném fel... De asztali PC-re nekem tökéletesen bevált. -
#9 Szerintem felesleges ezen rágódni... én is kipróbáltam, és szerintem is szar :) Gondolom sokan vagyunk ezzel így. Van akinek viszont bejött. Akinek tetszik az használja, aki meg nem, az meg nem. A fikázás meg felesleges... arra ott a büntitopik :) -
#8 Nem. -
#7 Nekem áprilistól tegnap előttig terpeszkedett a gépen. Eleinte úgy gondoltam hogy egészen meg lehet szokni. Idővel rá kellett jönnöm hogy igazából szar az egész (azért fél évet adtam neki, tehát nem lehet azt mondani hogy csak belenéztem).
A notim nem olyan bika hogy a dx10-es játékokat vigye, ezért inkább dx9-be indítottam mindent (dx10-es kártya ide vagy oda).
A probléma az volt vele, hogy egyre többször dobálta a kékhalált. Pl kikapcsolásnál, néha a 2 monitor miatt hülyült meg, ki be kapcsolgatta őket stb stb. A kedvencem hogy az utóbbi időben már úgy indult, hogy problémákat talált a gépen, és ő szeretné kinyomozni...A kedvenc videolejátszómat nem szereti az aero, amit meg is oldott annyival, hogy "egyszerű" módba váltott, amiben csak az a hiba, hogy néha kinyírta a videokártyát (és persze egyre gyakrabban).
2 dolog tetszett a vistában, az egyik az energiakezelés, amire egy sokkal (de nagyon sokkal) jobb alternatívát találtam xp-re, a másik hogy a tálcán a hangerő ikonon látom hogy mennyi hangerő van adva rá (baszott fontos dolog, megleszek nélküle).
Esküszöm minden bizalmat megadtam a vistának, de eddig bírtam. -
#6 Már csak a DX10-es Bioshock miatt megér egy misét a dolog, nem? :)