• smv
    #18
    Érdekeseket írsz tényleg jó olvasni, csak akárhogyan is akarok nem tudok vele egyetérteni, hiszen ez olyan, hogy ha akarjuk ha nem ez lesz. Nem feltétlenül a politizálás miatt, de tökéletes példa erre a Gyurcsány incidens, ahol kit érdekelt, hogy mit akarnak az emberek? Senkit. Történt változás? Nem. Innentől kezdve teljesen értelmét veszti már most is a tömeg akarata, tehát felesleges az árral szemben haladni, ha pedig azt nem lehet akkor inkább a pozitívumokra kellene figyelni, hiszen aki csak a negatívat veszi észre az egy megkeseredett paranoid ember lesz.

    "eszkozokkel manipulalnak minket amit a tobbseg nem kepes felfogni, mert egyszeruen nem tud azokrol a mechanizmusokrol amik meghatarozzak azt hogy az egyen (!) mi modon hozza meg donteseit, mi modon erzekeli az ot korulvevo valosagot stb. "
    Ez a rendszer amiben élünk és ez a rendszer ami ellen ha akarsz sem tudsz tenni semmit. Így tehát marad az, hogy élj benne asszimilálódj és fogadd el. A kommunizmus ellen is lehetett annó lázadni, csak nem érte meg mert te jártál rosszabbul. A királyság ellen is és dettó. Most éppen ez van és mint ahogy régebben is hiába vonultak volna az emberek az utcákra úgy most is.

    "Nem ertem hogy szamodra egy olyan opcio miert nem jelenik meg, hogy NE VEGYUK BE A KESERU PIRULAT."
    Mert olyan nincs. Lásd adóemelések. Hiába mondom én, hogy a személyi szabadságom és gondolkodásmódom nem engedi meg, hogy befizessem jönnek az apeh verőlegényei és kitépik a belemet.

    "gazdasagi kizsakmanyolas es ennek kovetkezmenyei"
    A vásárlás és a multik szolgáltatásainak használata nem kötelező. Senki sem kényszerít, hogy vegyél mobilt, senki sem mondja, hogy élj a városban és a fűtést gázzal old meg.

    "Azok a kamerak nem azert vannak ott hogy az en meg a te kis szaros ugyeimmel foglalkozzanak, meg hogy majd az en ket szep szememert nyomozzanak. Nem egyertelmu hogy igy van?"
    Csak az én ismerősi körömben két olyan eset is történt amikor ilyenek oldották meg az ügyet (ebből éppen azért példálózok a (c) kérdéssel mert négyen késelték meg az egyik ismerősömet). Hidd el, hogy a kamerák sokat segítenek itt pont úgy mint normálisabb országokban a forgalomoptimalizálás és dugóelhárítás kedvéért. Értem az "utólag felesleges az igazságszolgáltatás" nézetet, de ez nem így működik. Ha kirabolnak akkor igenis szeretném visszakapni azokat a dolgokat kárpótlással egyetemben amiket elvittek tőlem. Ha ellopják a kocsimat akkor várom vissza. Ha betörnek akkor tudni akarom, hogy ki volt és felelősségre vonni. Ha megkéselték a gyerekem akkor tudni akarom, hogy ki volt és hasonló módon visszaadni neki a "szivességet". Kamerák nélkül mennyi esély lenne arra, hogy egy ilyen támadás tetteseit megtalálják? Még kamerákkal sem egyszerű.

    A Google chrome volt egy jó példa erre a paranoiára. Kijött egy elgépelt felh. szerződéssel amit aztán javítottak is, ennek ellenére az emberekben tovább élt az a hülyeség, hogy a google most megfigyel és minden adattal visszaél. Az sem tetszik sokaknak, hogy a böngészésem alapján személyre szabott adsense reklámokkal árasztanak el az oldalak, holott sokkal szivesebben nézem az akciós PDA-kat és hasonlókat mint a hüvelygomba reklámot.

    "A jovo az amit megvalositasz magadnak. "
    Legalábbis sokan szeretik ezt hinni, csakhogy nem egy mesevilágban élünk. A jövő a jelen folytatása a jelen pedig az amibe beleszülettünk. Egy ember túl kevés ahhoz, hogy változtasson bármin is. Senki sem szeret adót fizetni, egy gyerek sem szeret iskolába járni, és számít ez bármit is?



    Sok dologgal egyetértek azzal kapcsolatban amit mondasz, de én a beletörődő vagyok aki inkább megpróbálja a rendszer pozitiv oldalát meglovagolni, ami hosszútávon inkább a javára válik mint a szájhúzgálás. A helyzet pedig bőven nem olyan rossz, mint ahogyan azt sokan látják, avagy mondhatni jobb mint valaha. Soha nem volt még ennyi joga egy embernek, soha nem volt még ilyen biztonságban az utcákon. Soha nem lázonghatott ennyire a rendszer ellen és sohasem volt ennyire (legalábbis látszólag) az egyén számára optimalizált kényelmi világ.

    Amúgy az is érdekelne, hogy szerinted mit lehet kezdeni olyan adatokkal, hogy tegnap felhívtad a barátnődet, aztán elmentél kenyeret venni a boltba, majd bementél dolgozni, közben felvett 2 kamera ahogyan sétállsz az utcán, végül neten megnézted a külön a kedvedért kihelyezett "olcsó notebook itt!" hírdetést? Ez szerintem azokat zavarja akik rosszarcú embereket hívogatnak, nem túl legális helyekről kapják/küldik a pénzt, majd késsel a farzsebben végigmasíroznak kizsebelni egy-két embert az utcán, végül otthon egy kis pedopornot néznek a weben.