• smv
    #15
    "Kiemelnem a lenyeget: "eddig"."
    Eddig a csokifagyi sem alakult át mérgező gázfelhővé, de fennáll a reális veszélye...

    "Szerintem olvasd el az 1984-et..."
    Szerintem olvasd újra mert ott nem egészen arról szólt a világ, hogy van egy pár kamera ami figyelte az utcákon, h ne késeljenek meg a cigányok illetve teszemazt forgalomrendezéshez figyelték, hogy merre jársz a kocsiddal.

    "Vissza fognak élni a rájuk bízott adatokkal"
    Igen ez tény, de azért ne képzeljünk már rögtön gondolatrendőröket mindenki mellé. Azzal pedig továbbra sem hiszem, hogy bármit is tudnának kezdeni, hogy Kiss Béla VII. kerületi lakos tegnap elment a Marinéni presszóba, vagy megkapta a fizetését. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan szektor és munkahely van ami visszaélésre ad lehetőséget, de ez egy szükséges veszély marad.

    "Nem csak egy uj termek bevezetes elott folytatnak "kozvelemenykutatast", de minden politikai es gazdasagi valtozast megeloz "informaciogyujtes" ami informacio alapjan azt eldontik hogy mikor es milyen formaban legalkalmasabb a kovetkezo keseru pirulat lenyomni az emberek torkan."
    És az miért baj, hogy a cégek az emberek igényeire optimalizált termékkel jöhetnek ki, illetve a kormány nem akkor nyomja le a keserű pirulát amikor amúgysincs senkinek pénze se energiája azt bevenni? Amúgy nagyon szép bölcsész szöveget írtál ide, de attól még a lényeg nem változik, hogy neked személy szerint még nem lett hátrányod ebből, mint ahogyan másoknak sem, de biztosan van valaki akinek igen... Majd ha teszemazt (ilyet nem kívánok, csak a példa kedvéért) leszúrja egy "norvég" a párodat az utcán majd mindenki tehetetlen mert nincs bizonyíték, akkor elgondolkozol rajta, h ha lett volna itt egy kamera, vagy egyszerübb lenne mobilpozicio alapjan visszanyomozni, hogy ki volt pont akkor pont itt...

    Összességében amúgy teljesen mindegy, hogy mit mondanak az emberek ez a jövő ha tetszik ha nem.