• 5c0rp330n
    etalonnak számítanak - amatőrök körében. az access számtalan dologra jó, csak éppen professzionális felhasználásra nem. és ez elmondható körülbelül az egész office-ról. konkrét példákat kértem, erre csak a szánalmas stílusodban osztod azt a szoftvert, ami teljesen ingyenes és egy nonprofit közösség munkája áll mögötte, és ezekmellett is sok dologban lekőrözi a nagy cég fizetős termékét és az összes nyűg vele pontosan onnan következik, hogy kompatibilis akar maradni a microsoft féle változattal is, ami alapból is egy szar, átláthatatlan, magának ellentmondó kódhalmaz. az oo saját formátumán belül érdekes módon sosincsenek gondok, míg a microsoft termékei egymással nem kompatibilisek, már nevetséges mértékben. szóval konkrét példát kértem, hogy miben rosszabb, és kettőt kaptam: egyik: nem képes szaggatott szegélyek kezelésére. nahát? tényleg? hogy merték így egyáltalán kiadni? egyrészt kb biztos vagyos vagyok benne, hogy ez nem igaz, és ha igaz, percek alatt megoldható, másrészt.. ki nem szarja le? csoportmunka kezelés, checkoutolás. googleben rákerestem az openoffice checkout kifejezésre, első találatok között találtam:
    "One extension that workgroups may find helpful is O3Spaces Workplace Community Edition, which offers version control, check in/check out, and other collaboration features for OpenOffice.org and StarOffice apps." link
    és valahogy az a gyanúm, hogy egyáltalán nem is létezik olyan funkció, amit az m$ szoftvere tud, ami tényleg fontos és ingyenes kiegészítőkkel ne lenne megoldható oo-ban. opensource ereje itt is megmutatkozik. ha a microsoft fosából hiányzik bármilyen funkció, amiért egyébként tízezreket fizettél+a windows-t, két dolgot tehetsz ebben az esetben: dühöngsz, vagy megvárod a következő verziót és megveszed szintén tízezrekért, abban hátha már benne lesz az a funkció. vagy mégsem. minden üzleti környezet kiszolgálására tökéletesen alkalmas, amire az m$-ék alkalmasak, illetve sokkal többre is alkalmas a kismillió kiegészító miatt (PDF szerkesztés...).