129
-
Kheller #49 "Marhára kíváncsivá tettél, hogy mik mennek már az "üzletiéletbe"!!!?"
OLAP adatbányászat, multidimenziós kockák kezelése? soroljam még? Azzal kezdtem, az office nem otthoni pistikéknek van, akik azt hiszik a szövegszerkesztő arra jó, hogy 1 oldalas szöveget megirjunk, a táblázatkezelő, meg, hogy áfát számoljunk egy oszlopban lévő összegekre...
"mert pár száz oldalas dokumentumokat szerkesztgetek általában"
én inkább ezer oldal környékén dolgozok worddel. Próbáltam oo-val is, egy egyszerű save is 5-10 másodpercbe kerül, ms office alatt 0 mp... Egy áttördeléssel az oo percekig elszarakodik, gyakran szétfagy, a 2007-es office pillanatok alatt elvégzi. Excel-calc esetén szintúgy. Csontra fagy a calc egy nagyobb táblázattól, az igazán nagyokat meg eleve nem is tudja kezelni. A 2007-es office a quad core-omon párhuzamosan számolja a 4 procin egyszerre a táblát, oo hirből sem hallott ilyet, tetűlassú is. Szóval primitiv feladatokra oo, komoly feladatokra mso. -
Kheller #48 " az access számtalan dologra jó, csak éppen professzionális felhasználásra nem"
ne ferdits már megint, ki beszélt accessről professzionális felhasználásra? Az access éppenhogy otthoni, kisirodai felhasználásra van. Ha professzionális dolog kell, akkor sql server 2008, analysis server 2008 stb-stb...
"és ez elmondható körülbelül az egész office-ról"
LOL
Ismét felszólitanálak akkor, ird le melyek a professzionális szövegszerkesztő, táblázatkezelő, adatbányász frontendek! Halljuk már végre!
" az összes nyűg vele pontosan onnan következik, hogy kompatibilis akar maradni a microsoft féle változattal is"
te aztán bekajáltál egy nagy adag agymosást valahol... :))
Azért nincs benne normális korrektúra, mert kompatibilis akar maradni a ms office-al? Azért képtelen normális csoportmunkára? Ezért képtelen a normális keretezésre? Gondoljkodjál már kicsit mielőtt ekkora baromságokat leirsz.
"míg a microsoft termékei egymással nem kompatibilisek, már nevetséges mértékben"
ehhez képest elég szépen elvannak ezek a "nem kompatibilis" microsoft termékek a világ legnagyobb bankjaitól kezdve, a tőzsdei elemzéseken át egészen vállalatirányitási rendszerek adatbáziának adatbányászati frontendjeiig.
"egyrészt kb biztos vagyos vagyok benne, hogy ez nem igaz"
akkor ismét bizonyitod, hogy fogalmad sincs miről zagyválsz itt össze.
"percek alatt megoldható, másrészt.."
hajrá kisgyerek, mutasd! screenshotot!
" O3Spaces Workplace Community "
hasonlitsd már össze egy sharepoint portal serverrel, egy picit másvilág...
"ha a microsoft fosából hiányzik bármilyen funkció"
akkor letöltök hozzá egy kiegészitőt. Te viszont dühöngjél tovább a butaságaiddal. :))
"minden üzleti környezet kiszolgálására tökéletesen alkalmas, amire az m$-ék alkalmasak"
te olyan szinten vagy eltévedve, hogy az röhej -
#47 etalonnak számítanak - amatőrök körében. az access számtalan dologra jó, csak éppen professzionális felhasználásra nem. és ez elmondható körülbelül az egész office-ról. konkrét példákat kértem, erre csak a szánalmas stílusodban osztod azt a szoftvert, ami teljesen ingyenes és egy nonprofit közösség munkája áll mögötte, és ezekmellett is sok dologban lekőrözi a nagy cég fizetős termékét és az összes nyűg vele pontosan onnan következik, hogy kompatibilis akar maradni a microsoft féle változattal is, ami alapból is egy szar, átláthatatlan, magának ellentmondó kódhalmaz. az oo saját formátumán belül érdekes módon sosincsenek gondok, míg a microsoft termékei egymással nem kompatibilisek, már nevetséges mértékben. szóval konkrét példát kértem, hogy miben rosszabb, és kettőt kaptam: egyik: nem képes szaggatott szegélyek kezelésére. nahát? tényleg? hogy merték így egyáltalán kiadni? egyrészt kb biztos vagyos vagyok benne, hogy ez nem igaz, és ha igaz, percek alatt megoldható, másrészt.. ki nem szarja le? csoportmunka kezelés, checkoutolás. googleben rákerestem az openoffice checkout kifejezésre, első találatok között találtam:
"One extension that workgroups may find helpful is O3Spaces Workplace Community Edition, which offers version control, check in/check out, and other collaboration features for OpenOffice.org and StarOffice apps." link
és valahogy az a gyanúm, hogy egyáltalán nem is létezik olyan funkció, amit az m$ szoftvere tud, ami tényleg fontos és ingyenes kiegészítőkkel ne lenne megoldható oo-ban. opensource ereje itt is megmutatkozik. ha a microsoft fosából hiányzik bármilyen funkció, amiért egyébként tízezreket fizettél+a windows-t, két dolgot tehetsz ebben az esetben: dühöngsz, vagy megvárod a következő verziót és megveszed szintén tízezrekért, abban hátha már benne lesz az a funkció. vagy mégsem. minden üzleti környezet kiszolgálására tökéletesen alkalmas, amire az m$-ék alkalmasak, illetve sokkal többre is alkalmas a kismillió kiegészító miatt (PDF szerkesztés...). -
GABOR16 #46 Jaa igen..
Aki PDF-be akar menteni és nem akarja, hogy más szerkesztgesse akkor mentse el az anyagát írásvédetten :) Még azt is meglehet adni benne, hogy a szöveg és/vagy kép(ek) se legyen(ek) kimásolhatóak vágólapra :) nem, hogy szerkeszteni :D .. a PDF egy csodás formátum igen tág lehetőségekkel :) -
GABOR16 #45 Hát nem tudom... én már 1.0 ás OO-ban is csináltam szaggatott vonalat :) a csoportmunka meg most az egyik új funkció az OO3-ban :) (eredetileg ez egy beígért funkció volt, nem kerestem még meg, hogy tényleg benne van-e..)
Az meg, hogy milyen bonyolult dokumentumot lehet kezelni egyikben és másikban csak azt tudom mondani, hogy én OO-ban gond nélkül kezeltem már 200 oldal feletti tartalmú anyagot.. MSOffice 2003-al én ennyi oldalszámnál véletlenszerű fagyást és vagy akadást tapasztaltam... -
#44 Marhára kíváncsivá tettél, hogy mik mennek már az "üzletiéletbe"!!!?
Szal felraknál valahova egy valamilyen dokumentumot, hogy meglássuk végre azt a marhamagas, professzionális szintet! Pls!
Csak érdekel, mert pár száz oldalas dokumentumokat szerkesztgetek általában, körlevelezgetek 10-20 helyre különböző megszólítással, részben különböző tartalommal küldözgetek leveleket, meg ilyenek.
És mint mondottam engem azért a OO néhányszor kisegített, amikor nem volt már más megoldás. -
#43 láttam már nem egy olyan egyenletet táblázatotokban amiktől az excel egyenesen meghülyült, de OO hiba nélkül kezelte (nem volt hibás az egyenlet)
a Microsoft sztem sosem teszi magát 100% OO kompatibilissé mivel ha jól mutatná az oo file-okat akkor nem mutogathatnák, hogy az mekkora fos... sok ilyen és ehhez hasonló dolgot művel a picipuha, ez nem meglepő, csak ocsmány...
Én sem értem hogyan lehet ingyenes terméket ilyen szinten fikázni... kritizálni lehet a javulás érdekében, de ez, hogy "szar/fos/kukábavele" ez röhely... akinek ez tetszik az használja csak nyugodtan, akinek meg nem az használjon olyat ami önmaga szerint jobb... ingyen van emberek! nem kell mindenkinek isteníteni, nem kell mindenkinek ezt használni, csak ne tessék mán ilyen mértékben anyázni rá...
amúgy at sem értem, hogy a picipuha mi a csöcsért ad ki évente új ofíszt... Nekem jelen helyzetben bőven elég volna egy office 95 is... minden benne volt ami kellett... és sztem ezzel nem vagyok egyedül... és lehet hogy vannak kis irodák ahova szintén elég lenne... biztos vagyok benne, hogy vannak helyek ahova viszont "kevés", namost csak azt mondom, hogy mi a szarért nem képesek egy ilyen "régi" progit inkább bugmentesíteni és kompatibilissé tenni újabb rendszerekkel aztán olcsójért adni, de asszem ez inkább csak költői kérdés volt, válasz: PÉNZPÉNZPÉNZ
Nekem egy problémám volt az oo 2-vel az pedig a tempó, nem mondom, hogy ofísz qrvára gyors, csak hogy gyorsabb nála... ezt leszámítva jó kis cucc -
Kheller #42 "értelmes ember profi dolgokra nem használ microsoft terméket"
tanits mester, sorold a profi szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, adatbányász frontendet melyek ezek a nagyon profi nem ms-os termékek? :D
Nyugodj meg, ezek az eszközök az üzleti életben etalonnak számitanak. OO olyan egyszerű dologra képtelen mint szagatott szegélyek kezelése... Ez valahol az office 95 környékén kerülhetett bele :)
A korrekturája a mai napig egy vicc az ms office-hoz képest, csoportmunka kezelésről pedig nem is igen beszélhetünk oo esetén, mso meg fél évtizede is képes volt csoportmunka webhelyre közvetlenül menteni, checkoutolni stb...
"hol szegényes az oo tudása? "
ha nem otthoni pistike szintjén kezelnéd ezeket a programokat, hanem professzionális szinten, akkor észrevennéd. Az otthoni pisitikéknek pedig pontosan az oo való, ezt nem vitatja senki. 3 soros levelet kiválóan meg lehet benne irni. Csak az üzleti életben ennél "picit" bonyolultabb dolgokra használják.
Az ooxml-t pedig csak nyomokban tudja kezelni az oo, már csak azért is, mert jó, ha az mso funkcióinak felét, ha tudja, igy teljesen hülyén jelenit meg egy rakás mso-ból származó dokumentumot. És vissza is tértünk az otthoni pistikéhez, ha a szomszéd küld neki egy 3 soros levelet, amiben van 2 bold kiemelés az menni fog. De az üzleti életben ez maximum viccnek elég. Nem véletlen nem használja a kutya se az oo-t, lehet ingyen is, de akár fizethetnének is a használatáért, egyszerűen alkalmatlan a legtöbb üzleti környezet kiszolgálására. -
cousin333 #41 Nem olyan lassú az OO, de lassabb, mint az Office. -
cousin333 #40 "értelmes ember profi dolgokra nem használ microsoft terméket, szóval igazából már itt elbukott az egész mondanivalód. aki bonyolultabb dolgokra akarja használni, és esze van, a legutolsó lesz az mso, amit erre használni fog"
Az első választása nyilván az OO lesz, igaz? :P Egyébként az OpenOffice szépen fejlődik, mára egész jó alternatíva lett közepes bonyolultságig.
"lyat pedig senki sem mondott, hogy az oo önmagában attól jó, mert opensource"
Hát, pedig az előző hozzászólásod ezt sugallja. Amit nézni kell, az a tudás, az ár/érték arány, és az egyéni preferencia. Ez a három pedig egymástól független. Az ingyenesség a második, a nyílt forrás meg a harmadik kategóriába esik.
"hol szegényes az oo tudása? tudnál konkrét példákat mondani?"
Nem vagyok egy masszív felhasználó, de tessék: formázás előnézete, max. 65 ezer sor kezelése (MS2007), szegényes feltételes formázás. Plusz nem lehet szinezni Calc-ban a munkafüzetek füleit :).
A saját formátum tök jó, de én pl. még az életben nem kaptam senkitől odt-s doksit. Az MS formátumok megnyitása OO-ban meg még mindig nem tökéletes...
"ezenkívül olyan apróságokat is lehet vele, mint PDF-et szerkeszteni,"
Ezt hogyan lehet elérni, és milyen formában? Mellesleg Adobe már attól kiütést kapott, hogy az Office PDF-be menthessen. Ennek ellenére lehet vele PDF-et csinálni.
ui: Nem Firefoxot használok... :) -
vmiki88 #39 "Akinek megfelel az oo szegényes tudása, lassúsága, mert olyan egyszerű dolgokra használja, az használja azt. Aki meg bonyolultabb dolgokra használja az vegyen mso-t, ilyen egyszerű."
Na te sem vagy százas XD -
#38 mellesleg én nem személyeskedtem, neked sem kellett volna feltétlenül megmutatni, hogy ennyi eszed van, de ha ennyire ragaszkodtál, miért is ne mutathatnád meg már a legelső mondatban, hogy milyen színvonalú vitapartnerre számítson az ember.. ha pedig már az opensource termékek fikázásánál tartunk: milyen böngészőt is használsz? -
#37 értelmes ember profi dolgokra nem használ microsoft terméket, szóval igazából már itt elbukott az egész mondanivalód. aki bonyolultabb dolgokra akarja használni, és esze van, a legutolsó lesz az mso, amit erre használni fog. olyat pedig senki sem mondott, hogy az oo önmagában attól jó, mert opensource. ez egy nagyon nagy előny, de nem ez minden.
hol szegényes az oo tudása? tudnál konkrét példákat mondani? minden új formátumát is támogatja az officenak, ezenkívül olyan apróságokat is lehet vele, mint PDF-et szerkeszteni, ami egy microsoft office-al nem fog összejönni. -
Kheller #36 "ingyenes opensource projektet fikázni egy pofátlan tőkés cég méregdrága szarjával pedig több, mint hülyeség"
Hát te sem vagy éppen százas... Használjon egy szar opensource terméket egy professzinoális de fizetős termék helyet az akinek két anyja van. Pont az ilyen észérveket semmibe vevő fanatikusok miatt toporog az opensource egy évtizede. Értelmes ember nem aszerint dönt programok között, hogy melyik opensource, hanem, hogy melyik felel meg jobban az igényeinek. Akinek megfelel az oo szegényes tudása, lassúsága, mert olyan egyszerű dolgokra használja, az használja azt. Aki meg bonyolultabb dolgokra használja az vegyen mso-t, ilyen egyszerű. De, az, hogy néhány tébolyult szerint le sem lehet irni, hogy egy fizetős termék jobb, mint a nyilt forrású ingyenes az már a szánalom kategória. -
homeless #35 Hasonló tapasztalataim vannak. Pedig én maximaálisan open-source párti vagyok, a cégnél az összes szerveren linux van, desktopon is az esetek 90%-ában linuxot használok, de sajnos azt kell mondjam, hogy az open officenak sokkal több hibája van, mint az ms officenak. -
#34 nekem már hetek óta fent van a cucc, semmi hátrányt nem tapasztaltam eddig a microsoft féle változathoz képest. ingyenes opensource projektet fikázni egy pofátlan tőkés cég méregdrága szarjával pedig több, mint hülyeség. -
s2rk2ny #33 Szerintem jó lett.
Bármilyen felhasználó részére megfelel...
-
willcox #32 "Egyébként amit én személy szerint nagyon zavarónak tartok ebben az új OOo 3-ban, és komoly aggályaim vannak vele, az az egyik agyonreklámozott új funkció, a PDF szerkesztés. Eddig megvolt az a minimális nyugalma az embernek, hogy ha kiadott egy PDF-et a kezéből, akkor abba nem nyúlhatott bele boldog-boldogtalan, hanem úgy maradt, ahogy azt én megszerkesztettem." - Foxit PDF Editorral eddig is bele lehetett nyúlni minden PDF-be... -
Rexhawk #31 kellemes meglepetésként ért ez a hír :)
nem hittem volna, hogy ilyen hír is megjelenhet az sg-n. csak így tovább :)
"Tetszik ahogy sokan fikázzák az OO-t. "
nem csak régen volt már flame war és szeretnének ebbe a topicba :D -
#30 Azért valszeg sokat javítana az OO használhatóságán, ha a saját, vagy az elsősorban támogatott formátumokat használnák az emberek (erre az esély kb zéró). A különböző doc és egyéb M$ fájlok egymással sem kompatibilisek, és a konvertálgatások alkalmával sérülhet a tartalom, és sérül is.
Nos mivel nagyon sok cég valami régebbi M$ offisz verzióval szenved, így az OO reális alternatíva, mert egy M$ offisz 2003-mal simán összemérhető. -
#29 Én már tegnap leszedtem egy archlinux repóból, és magyarul is van. :o -
#28 "villámgyorsan indul stabil" csak ez sajna hazugság :( mert stabil m$ program NINCSEN, és hát ha neked ez az indulás villámgyors... -
#27 Tetszik ahogy sokan fikázzák az OO-t. Nem kéne elsiklani felette, hog yingyenes, ugyanis ez alegfőbb vonzereje. Aki komolyabb dolgokat is csinál az nyilván hajlandó fizetni is az MS cuccért, de ha egy üzlethálózatba kell venni mondjuk sokszáz példányt valamelyikből, akkor már mindjárt könnyebben lemondunk pár funkcióról. Vállalati környezetben nagyon komoly helye van az OO-nak már most is. Az meg hogy Steven Blood otthonra mint torrentezik magának az nem sok vizet zavar. -
#26 Igazán belefordíthatták volna a Calcba, hogy ne csak 65535 sort (16 biten) tudjon kezelni, hanem legalább 32 bitesen legyen. ( forrásból külön át lehet írni, és újra fordtítani, de az mégsem ugyanaz.. )
Az OOwriter és az Ms Word egymás tartalomjegyzékeit 100+ oldal felett nem szereti, nem érdemes ide oda pakolgatni. Sok beillesztett kép esetén az oldaltörés elcsúszhat.
Az 2.4.1-es OOcalc nagy táblázat esetén crashelhet, tök alap funkciónál is, véletlenszerűen. Magyarázatot még nem találtam rá.
Az OO csomag többi részét nem használtam aktívan, viszont azt mondhatom, hogy mindannapi használatra tökéletes, és a beépített pdf export verhetetlen. JavaBeans makróval nem boldogultam alatta eddig.
Üdv. -
#25 Most váltottam Office 2007re - eddig szenvedtem az OO val - csakhogy mielőtt elkezdődne a flém - az adóm 1%át az FSF nek adtam mert örültem, hogy nyilt forráskód.
De én ilyen megkönnyebbülést életemben nem éreztem - az OO a MS mellett egy ócska gagyi pöcs - ezen minden megy és minden jól megy - villámgyorsan indul stabil és frissül ahogy kell - hát én nem tudom éltemben miért nyultam OO hoz.
Most már látom LINUXosnak milyen magányos is lehet lenni,( -
#24 Nekem is van néhány pozitív tapasztalatom még régebbről az OO-val kapcsolatban. A Write valahogy biztosabban kezeli a nagy táblázatokkal, táblázatkezelőből importált diagrammokkal teletűzdelt dokumentumokat.
A jelenlegi tapasztalatom az volt pl az M$O 2003-mal, hogy amikor elkezdtem ezeket a diagramokat formázgatni, hogy egységes kinézetűek legyenek, hát folyamatosan fagyott. Nem egyszer, nem kétszer, hanem rendszeresen minden egyes diagram megnyitásakor, vagy konvertálásakor, vagy csak amikor úgy gondolta. Céges gépre nem tudok közvetlenül OO-t rakni, de valahogy felmutyizom az biztos!;) -
n3whous3 #23 Kira, végre mennek a docx fájlok is -
floatr #22 Azzal lehet h várni kell még :(
Az ibexben pl nem biztos h benne lesz, és a FSF.hu szerint a magyarítást legalább annyira elcseszték, mint ahogy azt a mikorszoft szokta.
Egyébként én még idejekorán leszedtem, és egész jó benyomást tett rám. Egy o2k7es doksit nem kezelt jól: a beágyazott képek nem jelentek meg. Szóval van még mit gyúrni az átjárhatóságon. -
bvalek2 #21 Ha már élménybeszámoló, én is beszállok. Nálam fent van (céges legális) MS Office 2003, és OpenOffice.org 2.4. Nem tudom hogy az egyes komponensek versenye hogy áll, összesítem a tapasztapataimat:
Szövegszerkesztésnél a Writer egyértelműen jobb mint a Word (pedig az MS termékét használtam előbb). Sokkal gyorsabban megtanultam, megtaláltam a nekem szükséges funkciókat a menüben, jobban megtervezett, kézre áll. Gyakran kell nagy méretű dokumentumokkal bíbelődni tele objektumokkal, az OpenOffice könnyebben megbirkózik velük, a képletekkel teli doksimnál a Word 170 oldal környékén feladta, egyszerűen lefagyott. A Writer gondolkozik egy picit, aztán a 240 oldalasat is rendesen megnyitja. És mit nem mondjak, a PDF formátumú doksiktól nagyon profinak néznek az ügyfelek :)
A két képletszerkesztő: az OOo változat eleinte jobban tetszett, de aztán a menüje lehalt, valahogy nem működik, kénytelen vagyok MS képleteket rakni OOo dokumentumokba :(
Prezentációkat nem nagyon készítek, amikor kellett, az OpenOffice Impress-szel készítettem PPT-t :)
Táblázatokat gyakran kapok, de én magam nem szoktam készíteni, ezért csak megnyitom Excel-ben és kész. Nem használom aktívan az OOo Calc-ot sem.
Összegzés: az OOo 2.4 a munkámban minden szempontból jobb mint az MSO 2003, egyedül a képletszerkesztő bosszant. Az új változatokat nem ismerem. -
tacsaby #20 Használok MS Office-t és OOo-t is. Mind a kettőnek vannak betegségei. Lehet, hogy fölösleges hasonlítgatni őket, hiszen két külön univerzumból származnak. Az OOo tökéletes és profi megoldás azok számára, akiknek nincsenek tízezreik az MS termékekre és van annyi erkölcsi tartásuk, hogy nem lopnak a redmondiaktól. Mellesleg a multiplatform sem hátrány. Az újabb MS office-okkal az a baj, hogy kiszolgálják a lusta jenki mentalitást. Sablon áradat, nulla kreativitási és gondolkodási igény a felhasználó részéről, mindent gyorsan csicsásan elintézni bolondbiztosan. Ezzel szemben az OOo sokkal nagyobb szabadságot ad az értelmesebb felhasználók számára, csak néhány MS office-os eyecandy-ról le kell lemondani, ami talán nem is olyan nagy tragédia. -
#19 kedves #3 és kedves #5.
Azért ez egy erős megnyilvánulás volt, ami tükrözte a színvonalatokat :)
Kisebb irodákba ez is tökéletesen elég, és lekezeli a legújabb ms formátumokat. Értelemszerűen ha ez valakinek nem elég, akkor megveszi a drágát, de ilyen nagyon kevés van :P
Én azt várom h mikor rakják már be az ubi repoba, akkor két kattintás, és már fenn is van :P -
floatr #18 Minek ingyen, amikor fizetni is lehet a szutyokért... -
#17 nincs értelme ellenállásnak. ő epl sznob :) -
cptkilljoy #16 Én az Ashampoo Office 2008-at próbáltam ki nemrég. Pici (40 mega a telepítő), nincs benne rakás felesleges bizbasz, csak azok a lényeges opciók, amiket az emberek 99%-a ténylegesen használ és mindösszesen 60$ (10.000 Ft) és minden külön letöltés és bűvésztrükk nélkül használható portable változatban is a teljes program, csak egy pendrive-ra kell telepíteni.
Egyébként amit én személy szerint nagyon zavarónak tartok ebben az új OOo 3-ban, és komoly aggályaim vannak vele, az az egyik agyonreklámozott új funkció, a PDF szerkesztés. Eddig megvolt az a minimális nyugalma az embernek, hogy ha kiadott egy PDF-et a kezéből, akkor abba nem nyúlhatott bele boldog-boldogtalan, hanem úgy maradt, ahogy azt én megszerkesztettem. A fél tucatnyi új szabvánnyal meg kitörölhetem a s...em, ha a kutya sem használja azokat, és mindenhonnan MS formátumban kapom a doksikat. Az elmúlt jópár évben EGYETLEN EGYSZER kaptam egy ismerőstől az OO saját formátumában egy doksit.
Az előző változatok adatbázis kezelője meg egy falhozvert lóf... volt. 11 éve dolgozom adatbázisokkal, AS/400-as DB/2-től MS SQL-en keresztül a mezei Accessig, de azért azt nem vette be a gyomrom, hogy egy frissen telepített rendszeren képtelen voltam pár lépésben összerakni egy alap adatbázist.
Na, meglátjuk, hogy ez a 3-as változat mennyivel hozott mást, újat. Az 1024 oszlop szép meg jó, de azért az Excel 2007 16384 oszlopához képest... Jó, persze értelmes táblázatfelépítés mellett az 1024 oszlop is bőven elég kellene, hogy legyen, de mutassatok már nekem egy értelmesen felépített táblázatot, amit a Gizike csinált a könyvelésről! A 2007-es Office röp-formázását (ahogy ráhúzom a kurzort egy új betűméretre vagy betűtípusra, azonnal látom, hogy hogyan nézne ki, ha azt választanám, és a megfelelőnél kattintva elfogadom, vagy lehúzva az egerem a formázó listáról megtartom az eredetit) és jónéhány kényelmi funkcióját már nagyon megszerettem, és nem szívesen mondanék le róluk, de esélyt mindenképpen adok ennek az új OO-nak, hátha meg tud győzni. -
Razgon #15 Én használok MS Office-t, és OpenOffice-t is, kíváncsian várom a 3.0-át. -
Razide #14 Akinek baja van a guglidoksz feltételeivel, az használhatja a zoho.com-ot is. -
#13 A jegyzettömbre hogyan "töltöm fel" a doksit? :)
(és hogy nyitok meg vele e-mailben érkezett DOC-ot, XLS-t, PPS-t? És hogyan tudok benne szöveget formázni, táblázatot készíteni, hogyan osztom meg a tudnivalókat tartalmazó közösen szerkesztett doksit azokkal akikkel egy projekten dolgozunk, hogyan érem el akár útközben, satöbbi? Google Docs rulz) -
#12 ha neked egy g.docs elég, akkor tulajdonképpen egy jegyzettömb is megteszi és az legalább nem nyilvánítja sajátjának a dokumentumokat amit feltöltesz rá... -
Cat 02 #11 Nekem nem volt kedvem MS-t letölteni, szal marad az OpenOffice, de igazából nagyon ritkán használom, szal nekem teljesen mind1. -
#10 Én azon kevesek közé tartozom, akiknek semmi gondjuk az M$Office2007 kinézetével, és boldogan használom is DE azért az OpenOffice 3-at ki fogom próbálni. Nagyon szeretnék átállni rá, de ha nem nyújt annyit mint a pénzes nagybácsi, akkor sajna nem fog bejönni.