Elkészült az OpenOffice 3.0

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Én már tegnap leszedtem egy archlinux repóból, és magyarul is van. :o

Sanyix
"villámgyorsan indul stabil" csak ez sajna hazugság 😞 mert stabil m$ program NINCSEN, és hát ha neked ez az indulás villámgyors...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Glutamin
Tetszik ahogy sokan fikázzák az OO-t. Nem kéne elsiklani felette, hog yingyenes, ugyanis ez alegfõbb vonzereje. Aki komolyabb dolgokat is csinál az nyilván hajlandó fizetni is az MS cuccért, de ha egy üzlethálózatba kell venni mondjuk sokszáz példányt valamelyikbõl, akkor már mindjárt könnyebben lemondunk pár funkcióról. Vállalati környezetben nagyon komoly helye van az OO-nak már most is. Az meg hogy Steven Blood otthonra mint torrentezik magának az nem sok vizet zavar.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Divergencia
Igazán belefordíthatták volna a Calcba, hogy ne csak 65535 sort (16 biten) tudjon kezelni, hanem legalább 32 bitesen legyen. ( forrásból külön át lehet írni, és újra fordtítani, de az mégsem ugyanaz.. )

Az OOwriter és az Ms Word egymás tartalomjegyzékeit 100+ oldal felett nem szereti, nem érdemes ide oda pakolgatni. Sok beillesztett kép esetén az oldaltörés elcsúszhat.

Az 2.4.1-es OOcalc nagy táblázat esetén crashelhet, tök alap funkciónál is, véletlenszerûen. Magyarázatot még nem találtam rá.

Az OO csomag többi részét nem használtam aktívan, viszont azt mondhatom, hogy mindannapi használatra tökéletes, és a beépített pdf export verhetetlen. JavaBeans makróval nem boldogultam alatta eddig.
Üdv.

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

Vorpal
Most váltottam Office 2007re - eddig szenvedtem az OO val - csakhogy mielõtt elkezdõdne a flém - az adóm 1%át az FSF nek adtam mert örültem, hogy nyilt forráskód.
De én ilyen megkönnyebbülést életemben nem éreztem - az OO a MS mellett egy ócska gagyi pöcs - ezen minden megy és minden jól megy - villámgyorsan indul stabil és frissül ahogy kell - hát én nem tudom éltemben miért nyultam OO hoz.

Most már látom LINUXosnak milyen magányos is lehet lenni,(

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

NEXUS6
Nekem is van néhány pozitív tapasztalatom még régebbrõl az OO-val kapcsolatban. A Write valahogy biztosabban kezeli a nagy táblázatokkal, táblázatkezelõbõl importált diagrammokkal teletûzdelt dokumentumokat.
A jelenlegi tapasztalatom az volt pl az M$O 2003-mal, hogy amikor elkezdtem ezeket a diagramokat formázgatni, hogy egységes kinézetûek legyenek, hát folyamatosan fagyott. Nem egyszer, nem kétszer, hanem rendszeresen minden egyes diagram megnyitásakor, vagy konvertálásakor, vagy csak amikor úgy gondolta. Céges gépre nem tudok közvetlenül OO-t rakni, de valahogy felmutyizom az biztos!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

n3whous3
Kira, végre mennek a docx fájlok is

púúúúú

Azzal lehet h várni kell még 😞
Az ibexben pl nem biztos h benne lesz, és a FSF.hu szerint a magyarítást legalább annyira elcseszték, mint ahogy azt a mikorszoft szokta.

Egyébként én még idejekorán leszedtem, és egész jó benyomást tett rám. Egy o2k7es doksit nem kezelt jól: a beágyazott képek nem jelentek meg. Szóval van még mit gyúrni az átjárhatóságon.
Ha már élménybeszámoló, én is beszállok. Nálam fent van (céges legális) MS Office 2003, és OpenOffice.org 2.4. Nem tudom hogy az egyes komponensek versenye hogy áll, összesítem a tapasztapataimat:

Szövegszerkesztésnél a Writer egyértelmûen jobb mint a Word (pedig az MS termékét használtam elõbb). Sokkal gyorsabban megtanultam, megtaláltam a nekem szükséges funkciókat a menüben, jobban megtervezett, kézre áll. Gyakran kell nagy méretû dokumentumokkal bíbelõdni tele objektumokkal, az OpenOffice könnyebben megbirkózik velük, a képletekkel teli doksimnál a Word 170 oldal környékén feladta, egyszerûen lefagyott. A Writer gondolkozik egy picit, aztán a 240 oldalasat is rendesen megnyitja. És mit nem mondjak, a PDF formátumú doksiktól nagyon profinak néznek az ügyfelek 😊

A két képletszerkesztõ: az OOo változat eleinte jobban tetszett, de aztán a menüje lehalt, valahogy nem mûködik, kénytelen vagyok MS képleteket rakni OOo dokumentumokba 😞

Prezentációkat nem nagyon készítek, amikor kellett, az OpenOffice Impress-szel készítettem PPT-t 😊

Táblázatokat gyakran kapok, de én magam nem szoktam készíteni, ezért csak megnyitom Excel-ben és kész. Nem használom aktívan az OOo Calc-ot sem.

Összegzés: az OOo 2.4 a munkámban minden szempontból jobb mint az MSO 2003, egyedül a képletszerkesztõ bosszant. Az új változatokat nem ismerem.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Használok MS Office-t és OOo-t is. Mind a kettõnek vannak betegségei. Lehet, hogy fölösleges hasonlítgatni õket, hiszen két külön univerzumból származnak. Az OOo tökéletes és profi megoldás azok számára, akiknek nincsenek tízezreik az MS termékekre és van annyi erkölcsi tartásuk, hogy nem lopnak a redmondiaktól. Mellesleg a multiplatform sem hátrány. Az újabb MS office-okkal az a baj, hogy kiszolgálják a lusta jenki mentalitást. Sablon áradat, nulla kreativitási és gondolkodási igény a felhasználó részérõl, mindent gyorsan csicsásan elintézni bolondbiztosan. Ezzel szemben az OOo sokkal nagyobb szabadságot ad az értelmesebb felhasználók számára, csak néhány MS office-os eyecandy-ról le kell lemondani, ami talán nem is olyan nagy tragédia.
mousee
kedves #3 és kedves #5.

Azért ez egy erõs megnyilvánulás volt, ami tükrözte a színvonalatokat 😊
Kisebb irodákba ez is tökéletesen elég, és lekezeli a legújabb ms formátumokat. Értelemszerûen ha ez valakinek nem elég, akkor megveszi a drágát, de ilyen nagyon kevés van 😛

Én azt várom h mikor rakják már be az ubi repoba, akkor két kattintás, és már fenn is van 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Minek ingyen, amikor fizetni is lehet a szutyokért... <#vigyor3>
Sanyix
nincs értelme ellenállásnak. õ epl sznob 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én az Ashampoo Office 2008-at próbáltam ki nemrég. Pici (40 mega a telepítõ), nincs benne rakás felesleges bizbasz, csak azok a lényeges opciók, amiket az emberek 99%-a ténylegesen használ és mindösszesen 60$ (10.000 Ft) és minden külön letöltés és bûvésztrükk nélkül használható portable változatban is a teljes program, csak egy pendrive-ra kell telepíteni.

Egyébként amit én személy szerint nagyon zavarónak tartok ebben az új OOo 3-ban, és komoly aggályaim vannak vele, az az egyik agyonreklámozott új funkció, a PDF szerkesztés. Eddig megvolt az a minimális nyugalma az embernek, hogy ha kiadott egy PDF-et a kezébõl, akkor abba nem nyúlhatott bele boldog-boldogtalan, hanem úgy maradt, ahogy azt én megszerkesztettem. A fél tucatnyi új szabvánnyal meg kitörölhetem a s...em, ha a kutya sem használja azokat, és mindenhonnan MS formátumban kapom a doksikat. Az elmúlt jópár évben EGYETLEN EGYSZER kaptam egy ismerõstõl az OO saját formátumában egy doksit.

Az elõzõ változatok adatbázis kezelõje meg egy falhozvert lóf... volt. 11 éve dolgozom adatbázisokkal, AS/400-as DB/2-tõl MS SQL-en keresztül a mezei Accessig, de azért azt nem vette be a gyomrom, hogy egy frissen telepített rendszeren képtelen voltam pár lépésben összerakni egy alap adatbázist.

Na, meglátjuk, hogy ez a 3-as változat mennyivel hozott mást, újat. Az 1024 oszlop szép meg jó, de azért az Excel 2007 16384 oszlopához képest... Jó, persze értelmes táblázatfelépítés mellett az 1024 oszlop is bõven elég kellene, hogy legyen, de mutassatok már nekem egy értelmesen felépített táblázatot, amit a Gizike csinált a könyvelésrõl! A 2007-es Office röp-formázását (ahogy ráhúzom a kurzort egy új betûméretre vagy betûtípusra, azonnal látom, hogy hogyan nézne ki, ha azt választanám, és a megfelelõnél kattintva elfogadom, vagy lehúzva az egerem a formázó listáról megtartom az eredetit) és jónéhány kényelmi funkcióját már nagyon megszerettem, és nem szívesen mondanék le róluk, de esélyt mindenképpen adok ennek az új OO-nak, hátha meg tud gyõzni.
Én használok MS Office-t, és OpenOffice-t is, kíváncsian várom a 3.0-át.
Akinek baja van a guglidoksz feltételeivel, az használhatja a zoho.com-ot is.
Gerygrey
A jegyzettömbre hogyan "töltöm fel" a doksit? 😊

(és hogy nyitok meg vele e-mailben érkezett DOC-ot, XLS-t, PPS-t? És hogyan tudok benne szöveget formázni, táblázatot készíteni, hogyan osztom meg a tudnivalókat tartalmazó közösen szerkesztett doksit azokkal akikkel egy projekten dolgozunk, hogyan érem el akár útközben, satöbbi? Google Docs rulz)
avengir
ha neked egy g.docs elég, akkor tulajdonképpen egy jegyzettömb is megteszi és az legalább nem nyilvánítja sajátjának a dokumentumokat amit feltöltesz rá...

https://hotshu.wordpress.com/

Nekem nem volt kedvem MS-t letölteni, szal marad az OpenOffice, de igazából nagyon ritkán használom, szal nekem teljesen mind1.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Griphons
Én azon kevesek közé tartozom, akiknek semmi gondjuk az M$Office2007 kinézetével, és boldogan használom is DE azért az OpenOffice 3-at ki fogom próbálni. Nagyon szeretnék átállni rá, de ha nem nyújt annyit mint a pénzes nagybácsi, akkor sajna nem fog bejönni.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Nyugi, elég a hozzászólókat kukázni. Agyatlan fröcsögés tények nélkül.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Smuge
"Kukaba vele?" Miért mi a bajod vele, használtad már egyáltalán ? Szerinted attól hogy ingyen van nem jó? Biztos neked EREDETI Micro$oft Office csomagod van súlyos tízezrekért, mert nem vagy rákényszerítve..

Gerygrey
Google Docs is ingyenes, ráadásul weben fut, mégis nekem átlagos otthoni igényeimhez teljesen megfelel. Ráadásul a doksijaim bárhol vagyok, kéznél vannak, ezt még a csillivilli borlazmasanelb*szottkinézetû MS Office 2007 se tudja 😊
olcso husnak hig a leve. ez meg egyenesen ingyen van=))) szal lehet erezni a minoseget<#wilting>
kukaba vele
Narxis
Ja, az ofisszal. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

DjDano
kukába vele 😄

takysoft
"Apologies - our website is struggling to cope with the unprecedented
demand for the new release 3.0 of OpenOffice.org. The technical teams are
trying to come up with a solution.

Thank you for your patience."

Ja.. solution... megvárják, míg elmúlik a rush😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

NEXUS6
Éppen mostanában gondoltam rá, hogy már ideje lennie megújulnia!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

← ElőzőOldal 3 / 3