• cousin333
    "értelmes ember profi dolgokra nem használ microsoft terméket, szóval igazából már itt elbukott az egész mondanivalód. aki bonyolultabb dolgokra akarja használni, és esze van, a legutolsó lesz az mso, amit erre használni fog"

Az első választása nyilván az OO lesz, igaz? :P Egyébként az OpenOffice szépen fejlődik, mára egész jó alternatíva lett közepes bonyolultságig.

"lyat pedig senki sem mondott, hogy az oo önmagában attól jó, mert opensource"

Hát, pedig az előző hozzászólásod ezt sugallja. Amit nézni kell, az a tudás, az ár/érték arány, és az egyéni preferencia. Ez a három pedig egymástól független. Az ingyenesség a második, a nyílt forrás meg a harmadik kategóriába esik.

"hol szegényes az oo tudása? tudnál konkrét példákat mondani?"

Nem vagyok egy masszív felhasználó, de tessék: formázás előnézete, max. 65 ezer sor kezelése (MS2007), szegényes feltételes formázás. Plusz nem lehet szinezni Calc-ban a munkafüzetek füleit :).

A saját formátum tök jó, de én pl. még az életben nem kaptam senkitől odt-s doksit. Az MS formátumok megnyitása OO-ban meg még mindig nem tökéletes...

"ezenkívül olyan apróságokat is lehet vele, mint PDF-et szerkeszteni,"

Ezt hogyan lehet elérni, és milyen formában? Mellesleg Adobe már attól kiütést kapott, hogy az Office PDF-be menthessen. Ennek ellenére lehet vele PDF-et csinálni.

ui: Nem Firefoxot használok... :)