• bvalek2
    Ha már élménybeszámoló, én is beszállok. Nálam fent van (céges legális) MS Office 2003, és OpenOffice.org 2.4. Nem tudom hogy az egyes komponensek versenye hogy áll, összesítem a tapasztapataimat:

Szövegszerkesztésnél a Writer egyértelműen jobb mint a Word (pedig az MS termékét használtam előbb). Sokkal gyorsabban megtanultam, megtaláltam a nekem szükséges funkciókat a menüben, jobban megtervezett, kézre áll. Gyakran kell nagy méretű dokumentumokkal bíbelődni tele objektumokkal, az OpenOffice könnyebben megbirkózik velük, a képletekkel teli doksimnál a Word 170 oldal környékén feladta, egyszerűen lefagyott. A Writer gondolkozik egy picit, aztán a 240 oldalasat is rendesen megnyitja. És mit nem mondjak, a PDF formátumú doksiktól nagyon profinak néznek az ügyfelek :)

A két képletszerkesztő: az OOo változat eleinte jobban tetszett, de aztán a menüje lehalt, valahogy nem működik, kénytelen vagyok MS képleteket rakni OOo dokumentumokba :(

Prezentációkat nem nagyon készítek, amikor kellett, az OpenOffice Impress-szel készítettem PPT-t :)

Táblázatokat gyakran kapok, de én magam nem szoktam készíteni, ezért csak megnyitom Excel-ben és kész. Nem használom aktívan az OOo Calc-ot sem.

Összegzés: az OOo 2.4 a munkámban minden szempontból jobb mint az MSO 2003, egyedül a képletszerkesztő bosszant. Az új változatokat nem ismerem.