cptkilljoy#16
Én az Ashampoo Office 2008-at próbáltam ki nemrég. Pici (40 mega a telepítő), nincs benne rakás felesleges bizbasz, csak azok a lényeges opciók, amiket az emberek 99%-a ténylegesen használ és mindösszesen 60$ (10.000 Ft) és minden külön letöltés és bűvésztrükk nélkül használható portable változatban is a teljes program, csak egy pendrive-ra kell telepíteni.
Egyébként amit én személy szerint nagyon zavarónak tartok ebben az új OOo 3-ban, és komoly aggályaim vannak vele, az az egyik agyonreklámozott új funkció, a PDF szerkesztés. Eddig megvolt az a minimális nyugalma az embernek, hogy ha kiadott egy PDF-et a kezéből, akkor abba nem nyúlhatott bele boldog-boldogtalan, hanem úgy maradt, ahogy azt én megszerkesztettem. A fél tucatnyi új szabvánnyal meg kitörölhetem a s...em, ha a kutya sem használja azokat, és mindenhonnan MS formátumban kapom a doksikat. Az elmúlt jópár évben EGYETLEN EGYSZER kaptam egy ismerőstől az OO saját formátumában egy doksit.
Az előző változatok adatbázis kezelője meg egy falhozvert lóf... volt. 11 éve dolgozom adatbázisokkal, AS/400-as DB/2-től MS SQL-en keresztül a mezei Accessig, de azért azt nem vette be a gyomrom, hogy egy frissen telepített rendszeren képtelen voltam pár lépésben összerakni egy alap adatbázist.
Na, meglátjuk, hogy ez a 3-as változat mennyivel hozott mást, újat. Az 1024 oszlop szép meg jó, de azért az Excel 2007 16384 oszlopához képest... Jó, persze értelmes táblázatfelépítés mellett az 1024 oszlop is bőven elég kellene, hogy legyen, de mutassatok már nekem egy értelmesen felépített táblázatot, amit a Gizike csinált a könyvelésről! A 2007-es Office röp-formázását (ahogy ráhúzom a kurzort egy új betűméretre vagy betűtípusra, azonnal látom, hogy hogyan nézne ki, ha azt választanám, és a megfelelőnél kattintva elfogadom, vagy lehúzva az egerem a formázó listáról megtartom az eredetit) és jónéhány kényelmi funkcióját már nagyon megszerettem, és nem szívesen mondanék le róluk, de esélyt mindenképpen adok ennek az új OO-nak, hátha meg tud győzni.