• pjke
    #212
    khm...

    Mis is az a gravitáció? Még nem igazán tudjuk.
    Légyszives intézd el egyszerű képlettel a lentebb vázoltakat is. pl: n= azért ennyi mert csak, ilyen mert nem tudjuk miért.
    Egyébként azért a számok, mert arra kívántam reagálni, hogy mennyire hihetetlen, hogy valamiféle "lény" indította el, teremtette univerzumunkat, Szakálas öreg úr". Szóval az, hogy magától történt szerintem legalább annyira elképzelhetetlenül hihetetlen. És ahogy egyre inkább többet megtudunk világunkról, egyre inkább az. Nem egyszerűbb lesz, hanem egyre csak bonyolultabb, még komplexebb, minden mindennel összefügg.
    Aztán egyre másra jönnek az új elméletek, amik nem zárják ki több univerzum létezését sem. Vagy olyan talányokat vetnek fel mint, pl: sötét energia, sötét áramlás stb. Valamikor olvastam olyat is, hogy kvantum fizikát kutató tudósok azt figyelték meg, hogy egy foton a (valahogy) fénynél is gyorsabban képes közölni információt a tőle több ezer kilométeres távolságban lévő másik fotonnal.
    Tehát csak azt akarom ebből ki hozni, hogy ne legyünk cső látásúak, sokat le tett a tudomány már az asztalra, de korántsem annyit, hogy nyugodtan kétkedés nélkül hátradölve azt gondoljuk keletkezésünkre biztos, valós magyarázatot adtak. A még olyan világ is elénk tárulhat, ahol bizony nem elképzelhetetlen, hogy egyetlen szó, ige, információ, egy másik univerzum létrehozását idézi elő.
    Nem nem gondolom, hogy világméretű összeesküvésről van szó ahol, a gonosz tudósok elássák a bizonyítékokat, de tény, hogy őket is pénz, hatalom, személyes érdek irányítja. És arra is bőven van példa, hogy miként nem érvényesülhet egy-egy nagy találmány csak "évtizedekkel,évszázadokkal" később, vagy soha.
    Nem kell azzal jönni mint az oviban, hogy de igen és a vallás is mennyire gátolja a szegény tudomány terjedését stb. mert ezek is csak rész igazságok ill. nagy általánosítások halmaza.
    Szerinetm nem elképzelhetetlen az sem, hogy pl. a Bibliai teremtés történetet leíró egykori nép, az általa megismert törvényszerűségek, összefüggéseknek megfelelően írta le amit írt. pl: valahogy rájött, hogy az ember a földből keletkezett (nem tévedtek), hogy ige (legyen), vagyis információ kellett ahhoz, hogy mindez létrejöjjön (szerintem nem tévedtek), hogy volt valami folyamatosság, egyik dolog(élőlény) a másik után keletkezett (evolúció?), hogy az ember életre szóló párt kapott, hogy az egyetlen olyan lény a földön amelyik mindegyik másik ura (jó gazda, nem zsarnok, kizsákmányoló, diktátor) lehet, hogy az egyetelen olyan lény akinek kapcsolata lehet a transzcendessel (Istennel)aki saját eredetének, hibáinak miértjét keresi.
    Lehetne még tovább folytatani.
    Szóval kutassunk tovább, keressünk és találni fogunk, de ne zárjunk ki egyetlen lehetőséget sem, mégha úgy tűnik is a másik lehetőség kikutathatatlan. Talán műszereink és logikánkontúl is létezhetnek biztos igazságok.
    Talán az a "néhány" milliárd ember nem csak hülyék és buták közössége, akik úgy gondolják (valamilyen ősi infó révén), hogy a világ értelmes tervezés következménye.
    Bocs a helytelen írásért.