• bvalek2
    #173
    Így van, az emberi tudat, a gondolataink kialakulása is megmagyarázható az evolúcióval. Ha a törzsfejlődésre tekint egy tanult és felvilágosult vallási vezető (mint XVI. Benedek), akkor Isten csodálatos művét látja benne. Azt látja, hogy egy olyan korban él, amikor az ember fellebbenti a fátylat a Teremtés eszközeiről, és kezében a lehetőség az életminőség javítására. A gimnáziumi biológiatanárunk is hívő katolikus volt, és lelkesen tanította nekünk a törzsfejlődést és a rendszertant. Tudtommal Magyarországon az evangélikusok és a reformátusok is így gondolkoznak.

    A műveltségtől és a tudósoktól csak a szektavezérek, és a birkáik sikoltoznak, mert egy tanult ember könnyen átlátja az ostobaságokat, amivel a híveiket butítják. A tudomány mai eredményei nincsenek ellentétben a hittel és a vallással, viszont halálos ellenségei a babonának és a hiedelmeknek.

    Csak erős idegzetűeknek: Bejegyzett egyházak Magyarországon. Teljesen elvesznek a történelmi egyházak ebben az egyszerre vicces és félelmetes 228(!) tagú listában, mint konkoly között a búzaszemek. Már a nevek sem akármilyenek, ha az ember rájuk kattint (vagy rákeres mert a legtöbbnek nincs kész a szócikke) akkor jön a kabaré, van itt ősi egyiptomi főpaptól, ősmagyar táltostól meg ufós szektától indiai/amerikai divatot majmolókig mindenféle állatfajta és ezek torszülött keverékei. Épeszű(?) dolgos felnőtt családos emberek képesek hinni ezekben! Ott ülnek az egyikben 21-en, és meg mind vannak győződve róla, hogy övék az egy és igaz hit!

    Ezek közül nem keveset dörzsölt gazemberek alapítottak, akik a múlt rendszerben pártfunkcionáriusok voltak, a Heti Válasznak van egy érdekes cikksorozata ezekről a díszmadarakról:
    Égből pottyant történet
    Lovagkór
    Úrhatnám polgárok