Avagy mi tanítja ma az embereket élni
  • Balumann
    #158
    Sajnos én sem hiszem benne, hogy kinövik. Egyedül biztosan nem, ha belekeveredik ott társaságokba és élvezi (tudatmódosító szereket is használ). Persze lehet, hogy talál valakit, aki megváltoztatja az értékrendjét, de sajnos családon belül is van ellenpéldám.

    Szerintem a mai világban sokkal nehezebb megtalálni a jó (relatív) értékrendet. Az értékrend kialakulását nagyon sok minden befolyásolja, nagyrészt a szülői nevelés, de emellett a társaság(ok), iskolák, tanárok, saját hozzáállás, érdeklődés). Én úgyérzem nagyon sokat köszönhetek annak, hogy tájékozódni próbáltam pl. buddhizmusról (nagyon sokat lehet tanulni belőle), vagy keleti filozófusokról (bár ennek forrása ez a fórum főleg). Példa; Osho - abban a topikban már kibeszéltük, a tanai ezen része azért jó :)

    Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy nagyon kevesen gondolkodnak el eleve ezeken. Aki szórakozóhelyeken, piálással tölti el minden szabadidejét, vagy mással, az felnőttként nem lesz olyan, mint az aki sportolt, tanult, olvasott, sokat beszélgetett, stb.. Tökéletes természetesen senki nem lesz.

    Az emo mondjuk tényleg kinőhető, legtöbben inkább csak divatnak tekintik, én nem is igazán erre gondolok.