Avagy mi tanítja ma az embereket élni
  • KnightRider
    #150

    Ebben csak az a hibás, hogy az én-tudat egyik alapeleme a tulajdon, a magántulajdon. Ezért nem működött pl. a kommunizmus sem. Eszmének szép, de az ember alapból olyan, hogy ha a szomszédnak van egy szelet kenyere, akkor nekem kettő kell. De ez nem azt jelenti, hogy a magánbirtok megrontja az erkölcsöket.
    Az, hogy a civilizáció robmolja az erkölcsöket, egy szinten igaz. De abba gondolj bele, hogy az emberiség jó része kétezer éves keresztény elnyomáson van túl és a huszadik században nyert ideológiai szabadságban nagyon sokan nem udnak mit kezdeni magukkal. Most ennek van egy átmeneti állapota, de szép lassan stabiizálódni fog ez is.
    Az én nemzedékem (1986-os születésű vagyok), az ú.n. "Cold Y Generation" maga is egy átmanetet képvisel. A szüleink a régi jó rendszerben éltek, tőlük annak a visszhangját kapjuk, de emellett a világ már nem olyan, mint amilyen az ő értkkrendjeik szerint (bár olyan lenne, én igyekszem ahhoz tartani magam). Ezért a mai fiatalok nagyja két világ között lavírozik és a természetes szülők elleni lázadás miatt csak jobban a magáévá teszi az antikultúrát. De ez is csak átmeneti, majd benő a fejük lágya. zóval lehet hallgatni HoMárkot, meg Tokilyó Fotelt, három éven belül röhögni fognak az egészen, önmagukon is.
    Nem tudom, lehet, hogy optimista vagyok, de én azért nem temetem még a helyzetet...