• NEXUS6
    #74
    Otthoni felhasználásra, szerintem sokan hasonlóban gondolkoznak, de alapból a windóz nem nagyon segíti az ilyen fajta skálázhatóságot, pedig pl az X360 esetében nagyon ügyesen átszabták a rendszert.

    Igazság szerint ezek az OS-ek pont a viszonylagosan alacsonyabb funkcionalitásuk miatt, nem csak gyorsabbak, de akár megbízhatóbbak és biztonságosak is. A windóz egy túlbiztosított, túlelektronizált nagy luxuscirkáló ezekhez a szuzukikhoz képest, de minden egyes működő funkció meghibásodási lehetőség és támadási felület is egyben.

    Kicsit tovább folytatva a hasonlatot, a windóz egy marha szép nagy autó, amivel csak egy gond van, hogy minden egyes példányát, minden másodpercben többször próbálják feltörni és ellopni. Jelenleg viszonylag sikeresen tudnak védekezni ez ellen, de mindíg van egy határ, amit gyakorlatilag a használhatóság szab meg.
    Ha azt nézzük, hogy a Vista végül is egy ugyanolyan OS, mint a Win98, de egy olyan hardverre ami annak eleég volt felesleges megkisérelni is a feltelepítését, akkor ezt a határt már rég átléptük. A hardver nem tartalmaz olyan újabb elemeket, amiket akkor nem használtak, csak a teljesítményben van eltérés.