• Piel
    Ejnye! XP vagy Vista mindkettőt kipróbáltam (Linuxot is)! Mindegyiknek megvan a maga előnye, és a hátránya. Nem érdemes rajta vitatkozni. Régi gépen (gyenge konfig) előnyösebb az XP ha nem számolunk a Linux-al. Ha új játékos gép, akkor csakis a Vista jöhet szóba a DX 10 miatt. De ha már Vista akkor érdemes lenne a 64 bites változattal próbálkozni, mert a 32 bites változatnál gyorsabb. Viszont nem megy rajta minden. Szerintem mindig a felhasználónak kell eldöntenie, hogy mire használja a gépét, és ő döntse el, hogy milyen rendszert futtat rajta. Tudom, hogy sok energiát visz el a Microsoftnak, hogy a rendszer hibáit korrigálja, de nem kényszerítheti ki a Windows használóktól, hogy térjenek át Vistára. Arról már nem is beszélve, hogy hány XP alatt normálisan futó számítógépet kellene kidobálnunk a szemétdombra! Egyébként is! Ha már olyan sok pénzt kérnek érte, akkor elvárhatnánk azt is, hogy normálisan működjön! Arról nem is beszélve, hogy hány ingyenesen fejlesztett rendszer működik közel olyan jól mint a Windows XP vagy akár Vista. Zseniális dolog volt üzletet kötni a játékgyártókkal, programfejlesztőkkel, hogy Windowsra írják a játékaikat, programjaikat, mert így sokkal több OP rendszert tudtak eladni.
    Visszatérve a Vistára! Legalább 2 GB RAM-mot kellett pakolnom a gépbe, hogy megfelelően működjön. Persze meg kell hagyni, hogy a Vista több dolgot futtat a háttérben, amiről a gazdija vagy tudja, hogy kell kikapcsolni, vagy nem. Az egyik videószerkesztő proginak az ajánlott konfigurációjánál azt találták leírni, hogy XP alatt 1 GB RAM, Vista alatt 1,5 GB RAM. Már ott is vagyunk ahol a part szakad!