• Doktor Kotász
    #23
    Ez kábé olyan lufi, mint 10 éve az interaktív tévé az infosztrádán.
    Amikor egy újságíró megkérdezte, hogy miről is beszélnek, akkor mindig, és mindegyik cégnek az volt a válasza, MS-től a HP-ig, hogy a multimédia térhódításával konvergáló eszközök integrálódását követően ez a jövő.
    És ha megkérdezték, hogy ezzel meg mit is szeretett volna mondani, akkor elismételték ugyanezt mégegyszer.

    Most a következő semmitmondó dolog a sláger.
    A webkettes. Amikor először hallottam, akkor azt hittem, hogy valami gigabites netelérésünk lesz izibe, azt lófasz...

    Itt csak arról van szó, hogy ilyen közösségi honlapok is vannak már, meg lehet blogolni, meg van a youtube, és ez már egy másik dimenzió. Ja, szerintük.

    A Googlenek meg most az a dilije, hogy ne nálam fusson a szövegszerkesztő, hanem nála, mert a neten majd jól elkommunikálunk szerver, kliens módban.

    Oszt minek?
    Értelme nuku.
    Na de mivel az MS összecsinálta magát, hogy a Google mekkora nagy cég lett, és ilyen hülye ötletekkel áll elő, késztetést érez, hogy lemajmolja.

    Csak ki az a marha, aki azért fizetne havidíjat, hogy szövegszerkesszen?

    Szerintem ez a Google is egy dotkomlufi, ami egy bő évtizede már kipukkant egyszer. A cég bevételei köszönőviszonyban sincsenek azzal az árfolyammal, amit elért. Mondjuk hogyan érhetne egy cég annyit, amennyit 100 év alatt realizál bevételként? Ez a cég is csak abból él, hogy növekszik a részvényeinek az értéke, ami azért nő, mert tavaly is nőtt, és ezért minden hülye megveszi, amiért megint csak nő. És, hogy ez véletlenül se változzon meg, minden évben előkell állnia egy hülye ötlettel. MAPS, Youtube, stb. Persze egyik sem hoz bevételt, de ha elmondják egy sajtótájékoztatón, hogy ez a jövő, meg webkettő, akkor mindenki megnyugszik a nagy fellelkesülésben.
    Most ezt a Docs témát találták ki a braimstormon.

    Na most egy ugyanilyen marhaságra állt rá az MS, aminek az értelme annyi, hogy elmondhassa, hogy visszatud vágni a Googlenek, mert az jót tesz a részvényárfolyamnak. Mellékesen viszont semmi értelme.
    Na de az nem számít...