Érkezõben a Windows Cloud operációs rendszer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Google DOCS nekem nem jött be, elég buta és idegesítõ tud lenni, ha kicsit is komplexebb dolgot akarok csinálni. Részemrõl
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Emlékszem még a Win' 98-as kékhalálos idõszakomra. Elszállt az oprendszer, újra kellett telepíteni. Persze, elszálltak az e-mailek, a webes kedvencek stb. is. Adott esetben a vinyón tárolt adatok is.
Aztán megjött az eszem: ott egye meg a fene a POP-os és SMTP-s emilezést, nekem web alapú levelezõrendszer kell, amelyiket akár egy netkávézóban is meg tudok nézni.
Mert nem vagyok helyhez kötve.
Meg ugye ott vannak a csapatmunkák: 3-an dolgoztok egy anyagon, minden verzióról küldj másolatot a kollégának, stb. Hát nem kényelmesebb ilyen esetben a Gúgli docs?
Persze, nem mindenkinek kell ez. OK, csak akkor nem kell nyimnyámkodni, lefitymálni mindent.
Kara kánként folytatom tanításom.
Amikor egy újságíró megkérdezte, hogy mirõl is beszélnek, akkor mindig, és mindegyik cégnek az volt a válasza, MS-tõl a HP-ig, hogy a multimédia térhódításával konvergáló eszközök integrálódását követõen ez a jövõ.
És ha megkérdezték, hogy ezzel meg mit is szeretett volna mondani, akkor elismételték ugyanezt mégegyszer.
Most a következõ semmitmondó dolog a sláger.
A webkettes. Amikor elõször hallottam, akkor azt hittem, hogy valami gigabites netelérésünk lesz izibe, azt lófasz...
Itt csak arról van szó, hogy ilyen közösségi honlapok is vannak már, meg lehet blogolni, meg van a youtube, és ez már egy másik dimenzió. Ja, szerintük.
A Googlenek meg most az a dilije, hogy ne nálam fusson a szövegszerkesztõ, hanem nála, mert a neten majd jól elkommunikálunk szerver, kliens módban.
Oszt minek?
Értelme nuku.
Na de mivel az MS összecsinálta magát, hogy a Google mekkora nagy cég lett, és ilyen hülye ötletekkel áll elõ, késztetést érez, hogy lemajmolja.
Csak ki az a marha, aki azért fizetne havidíjat, hogy szövegszerkesszen?
Szerintem ez a Google is egy dotkomlufi, ami egy bõ évtizede már kipukkant egyszer. A cég bevételei köszönõviszonyban sincsenek azzal az árfolyammal, amit elért. Mondjuk hogyan érhetne egy cég annyit, amennyit 100 év alatt realizál bevételként? Ez a cég is csak abból él, hogy növekszik a részvényeinek az értéke, ami azért nõ, mert tavaly is nõtt, és ezért minden hülye megveszi, amiért megint csak nõ. És, hogy ez véletlenül se változzon meg, minden évben elõkell állnia egy hülye ötlettel. MAPS, Youtube, stb. Persze egyik sem hoz bevételt, de ha elmondják egy sajtótájékoztatón, hogy ez a jövõ, meg webkettõ, akkor mindenki megnyugszik a nagy fellelkesülésben.
Most ezt a Docs témát találták ki a braimstormon.
Na most egy ugyanilyen marhaságra állt rá az MS, aminek az értelme annyi, hogy elmondhassa, hogy visszatud vágni a Googlenek, mert az jót tesz a részvényárfolyamnak. Mellékesen viszont semmi értelme.
Na de az nem számít...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
"mert a Google docs-ot se használja senki"
Azt javaslom, a senki meg a soha szavakat kerüld, mert olyan nem létezik, hogy senki meg soha. Mindíg akad valaki, aki használja. Most példáúl én írom meg a nagy titkot: HASZNÁLOM A GOOGLE DOCS-OT.
<#crazya>#crazya>
http://www.tradeximp.com/
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
A live meshnek meg a hasonló rendszereknek van értelme, hogy szinkronizálhatod az eszközeidet meg az adataidat de ez a google docs egy hülyeség. Most nagy a hype a szerverek meg a webkettõ meg webhárom körül meg tároljukn mindent az "interneten" ezt nyomják a cégek...
Én aggodalmaim onnan kezdõdnek, hogy mi van akkor, ha valakinek sikerül ezt az egészet egyszer feltörni...mert ugyebár semmi sem lehetetlen.
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
Szerintem ezzel a M$ árnyékra vetõdik, mert a Google docs-ot se használja senki!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Semmi.
;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(sejtésem szerint)
amúgy a számítási felhõ szerintem lila köd... mint a wep2-3-4-5-6...
Akkor ez kb úgy mûködik, hogy online felületen elküldi az adatokat (legyen az számítás, adatbzis, vagy szöveg) és a távoli adatközpontok meg elvégzik a mûveletet?
Vagyis akkor minden adat, amivel dolgozok a neten keresztül kikerülne egy másik gépre,ahol elvgézi a feladatot, majd vissza hozzám az online felületre?
Nem hangzik túl biztonságosan...
Akkor szívás van :P
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Pár mondattal lejjebb:
"amely várhatóan nem Windows Cloud néven érkezik majd,"
Szerintem verekedjetek össze magatokkal.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.