• exac
    Én is amellett vagyok, hogy ki kell aludnia magát az embernek, önfegyelmet kell gyakorolni: időben lefeküdni, és nem lustálkodni reggel. És akkor óra nélkül működik ez az egész megfelelő alvásciklusban ébredés.

Ezek a vacakok csak arra jók, hogy minél kevesebbet aludj és minél többet dolgozz/telefonálj/egyél/égesd a lámpát/netezz szóval költsd a pénzed :D és még egy ilyen órára (szoftver vagy célhardver tökmindegy) is költs, aminek a működése egyáltalán nem biztos hogy a te bioritmusoddal is olyan jó mint a tervezőmérnökével.

Egy átlagos életet élő ember 6-7 óra alvással simán elvan. Én mindig éjfél után kicsivel fekszem és hét előtt kicsivel magamtól felkelek. Általában még a csörgés előtt kikapcsolom az órát. Így képes vagyok akár napi 12 órát is dolgozni.

Ha egyszer így felkeltem és rögtön kimászok az ágyból, akkor kipihent vagyok (a szervezetem tudja, hogy mikor kell felkeltenie engem, mikor aludt eleget). De ha maradok még, hogy ah még van 5 percem (tehát lustálkodom) akkor képes vagyok visszaaludni, na akkor jön az ébresztőóra és az egész napom punnyadt lesz.

Nem kell ide ilyen óra, rá kell venned magad hogy időben lefeküdj, és egy idő után magadtól felkelsz. Na akkor meg rá kell venned magad arra, hogy ki is mássz az ágyból. Kb egy hónap alatt bárki hozzá tudja magát szoktatni egy ilyen egészséges alvási ritmushoz.