• Tinman #4
    Megyeszékhelyen élek és itt egy művészmozi van, de abban is nagy ritkán van eltérő eladás a Cinema City-étől.

Amikor a Miyazaki vetítések voltak, azt sem verték nagy dobra mégis teltház volt minden előadáson. Rengeteget vezetek, így folyamatosan váltogatom a csatornákat, de semmi nem volt a film kapcsán sehol...

A roma kérdést azért vetettem fel, mert az átlag mozizó nem biztos, hogy egy roma fiatal vergődéseire kíváncsi, főleg, mivel a nem dolgozó romákat az ő fizetéséből tartják fent és mindennapos mondat a következő:
    -Minek dolgozzak, amikor kapok segélyt, meg családi pótlékot.

Továbbá nagyon divat lett Brüsszelből lehordani, minket, hogy a kisebbség. A kisebbségnek hazánkban csak jogai vannak... kötelezettsége NULLA.

Tehát már maga a roma rendőr felvetés egy elég komoly paradoxon. Igen, tudom, ilyen mégis létezik... sőt személyesen is ismerek egy ilyen illetőt. Ettől függetlenül amit a romák képviselnek idehaza ma 2008-ban, az mégis paradoxonná tesz egy ilyen helyzetet.

Hogy ez erdekes-e? Hát nem tudom... mondjuk: a "nem" és "leszarom" együtt játszik.

Imádom a művész filmeket. Guillermo del Toro, Almodóvar, vagy éppen Miyazaki, vagy Takeshi Kitano, vagy Kurosawa.... dögivel jöhetnek, nagyon sok filmjüket megvettem, mert eredeti egyéni gondolkodásmódról adnak tanubizonyságot.

Erre itt van Dettre Gábor, akitől a Felhő a Gangesz felett c. film tetszett, de most érezzem szégyenbe magam mert a roma fiús műve semmit nem mond?
    De miért is mondana, ha egyszer sehol nem hallottam róla, pedig én még érdeklődök a téma iránt.
    És csodálkozunk a 6 db nézőn?

Maga a téma is bicskanyitogató, a promó meg nulla.

3. ---> Azt te is jól tudod, hogy tök mindegy mi a premier, ha egyszer érdektelen. A mozibajáró nem úgy dönt, hogy na akkor most mi a premier, hanem felcsap egy Estet és megnézni mit vetítenek.
    Játszát a Batman-t jó ideje, ami nem mellesleg baromi jó kritikákat kapott /ez is szinte köztudott/ meg van az Art moziban a roma srác kalandjai a gumibottal.
    Szerinted?