Vadász MMO-t készítenek a Just Cause fejlesztői

FAQ - magyar oldal

• Árnyvadász
    Megvettem, kipróbáltam. A két játék (az új és a klasszikus The Hunter) merőben más koncepción alapul. Míg a Call of the Wild egy egyszeri fizetős játék addig a The Hunter egy mikrótranzakciós, előfizetéses rendszer. A klasszikus változatban versenyek, tornák vannak és különböző agancstípusú szarvasok (truRACS), addig az új verzióban ez nem szerepel.

Itt van két hatalmas bejárható vadászterület, amin belül felfedezhetjük az állatokat, bármelyiket le is vadászhatjuk, nincs megkötés és megtalálhatjuk a fontosabb helyszíneket, mint kilátók, vadászlesek stb. A vadászleseket és minden egyéb mást, mint a fegyverek, hívók, ruhák és egyéb játékbeli pénzért cserébe vehetjük meg. Ezt pedig úgy tudjuk megszerezni, hogy vadászunk, szintet lépünk és minden apró fontosabb helyszínt megtalálunk ami a játék térképén van. A többjátékos mód itt is szerepel egyébként.

Ami lényeges változás az elődjéhez képest:

- Lehet éjszaka vadászni és felfedezni
    - Nincsenek licenszek, bármelyik területen, bármelyik állatra lehet lőni és szerintem még etikus találati rendszer sincsen, de ez nem biztos
    - A látványvilág fejlődött
    - Elég sok újítás került be *

* Az állatoknak immáron van pihenőzónája, táplálkozó zónája és és új figyelmeztető hangjelzése is. A hangjelzések megvalósítása is más, mint a klasszikus változatban. A huntermate is más, most már inkább egy okos telefonhoz hasonít inkább, mint egy GPS szerkezethez és jobban kirajzolódik rajta a táj. Kevesebb funkcióval bír, pl. a hangjelzéseknél nincs beazonosítva, hogy honnan szólt az állat, ezt csak a képernyőn látjuk.

*Az állatok mozgásában is lett egy újítás. Eddig volt a sétál, fut, de mostantól van az üget. A szél iránya pedig mindig látszik az alsó radarjelzőn, egy zöld sáv mutatja, így nem kell állandóan a terepet figyelni vagy spray-t használni hozzá.

Az állatok viselkedése nem változott sokat. Szaglásuk, hallások és látásuk és érzékenységük aszerint, hogy mennyire ijedősek, félősek erősebb skálán mozog, tehát az értékesebb vadakat itt is nehezebb elejteni.

Plusz tartalom pedig DLC formájában érkezik, azt is egyszer kell megvenni és többet nem kell fizetni.

Az persze elképzelhető, hogy idővel a The Hunter tartalma szépen lassan átvándorol a Call of the Wild-ba és végül leváltja azt, de a tervek szerint ez egy önálló, különálló alkotás lesz, aminek a sorsáról majd a készítők döntenek. Hogy megéri e megvenni?

Steam értékelések vegyesek. Őszintén szólva én sem ezt vártam, mert azt hittem ez a második rész vagyis a folytatása lesz az eddigi sorozatnak. A játék bár nem korai hozzáférésű és elég sokáig volt zárt béta elérése, bőven tartalmaz még hibákat, amiket az elkövetkezendő 1-2 hónapban mindenképpen javítani kell. Szóval nehéz egyértelműen azt mondani megéri. Nekem tetszik, de nem vagyok maradéktalanul elégedett. Mindenesetre azt mondom, ha valakit érdekel szedje le torrentről és nézze meg tetszik e neki.

Gépigényben viszont pozitívan csalódtam, mert közel a maximális beállításokhoz 2560*1080 felbontásban egy GTX 970 elég neki. Rosszabbra számítottam, de egyenletesen szépen fut.

Amin viszont meglepődtem, hogy a Steam statisztika szerint a top 100 éppen játszott játékba nincs benne a Call of the Wild. Ez azért elég furcsa. Tehát a multijában jószerivel ha vannak ezren lehet sokat mondok. Na remélem ez a kis leírás tartalmazott annyi infót, amit ha valakit érdekel a játék talán informálni tudtam. Kellemes vadászatot!
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2017.02.18. 12:26:32