Debreceni Egyetem
-
Most vagyok másod éves mérnök-informatikus hallgató a DE-n. Azt azért tudni kell, hogy nálunk nincsenek hagyományai az informatikus képzésnek. Amikor elindult, még teljesen a matematika egyik irányvonalaként tekintettek rá, és ez sajnos mára sem sokat változott.
Nincs külön info karos épület, (bár állítólag épülni fog egy új info campus a Kassai úton... bár hiszem ha látom) a matek és a kémia épületekben vagyunk mindig elszállásolva, a géppark megérne egy komplett cserét, a rendszergazdik nem győzik javítani őket.
Az Informatika Kar a TEK (Tudományegyetemi Karok) része, ide tartozik még a TTK meg tán még vmi. Azért "jó" mert így összevont TO (Tanulmányi Osztály) van, ahol az IK-s hallgatókra nagyívben szarnak, mert elég bajuk van nekik a TTK-s köcsögökkel is. Mivel sok hallgató tartozik a TEK-be, a TO-n mindig órás sorban állások vannak....
Az idén visszahozták a Neptun-t, mint tanulmányi rendszert, (itt lehet tárgyakat, vizsgákat felvenni, ide (is) írják be a vizsgajegyet, kb itt intézel mindent) de ez egy kalap szar szvsz. Előtte ETR volt (egy másik hasonló tanulmányi rendszer) arra azt mondták a felsőbb évesek, hogy szar, de előtte a Neptun még rosszabb volt. :D Bár ez csak zárójeles megjegyzés, mert lehet jövőre megint lecserélik. (Bár mondjuk vmi új vasakat belökhettek a Neptun alá, mert egyzser nem dobott ki tárgyfelvételi időszakban, meg nem halt be az egész rendszer, mint tette ezt egy éve.)
A tanárokkal nekem nincsen problémám, tanulni kell, nincs mese. Ha lehet járni a sulitokban emelt matek előkészítőre akkor az megéri. Akkor is ha csak közép matek érettségit írtok. Nagy hasznát fogjátok venni. Sok szarság van első félévben, nem baj ha már tudtok alap szinten integrálni, deriválni, kis könnyebbséget jelent, hogy ezt nem akkor kell megtanulni, mikor minden mást is.
Barátaim vannak a BME-n, az ELTE ott is vannak érdekes dolgok, de szervezés tekintetében (nem a szabadidős dolgok, hanem a tanulmányokhoz kötődőeknél) nálunk elég sok kivetnivalót látok...