• NEXUS6
  #46
  Na ezt eltaláltad, ehhez nekem tényleg nincs gyomrom. Ajánlom nézd meg kik csücsülnek a M$ igazgatótanácsában!
  Elárulom, az amerikai gazdaság krémje, olyan emberkék akik gyógyszeripari, biztosítási, fegyveripari konszernek igazgatótanácsaiban is benncsücsülnek.

  Amúgy hogy hogy hol tartok?
  Te hol tartasz? Hol voltál a 80-as 90-es években, oviban? Hogy ilyen balfaxságokat írsz?
  Pl ugye nem Bill ment kalapozni a kékóriáshoz, hanem épp fordítva volt, a hegy ment Mohamedhez, hogy hűek legyünk a történethez, azonkívül Bill nem írt, hanem vett egy OS-t. Amit szépen okos üzletemberhez méltó módon tovább licenszelt az IBM-nek.
  Aztán következett 15 év, amikor BG és oprendszerei kis jóindulattal kb olyan szinten voltak a fejlett OS-ekhez képest, mint a Trabant a Mitsubishi Lancer X Evo-hoz képest.
  A 90-es évek elején épp kiadták volna az IBM-mel közösen az OS/2 újabb verzióját, amikor BG megértette, hogy az IBM-et nem lesz képes még egyszer közvetlenül megfejni. Ezért nagyon kockázatos módon teljesen szakított a céggel, kilépett az OS/2 fejlesztéséből. És kiadta azt amije volt: a Win3.0-t. Ami gyak egy 16 bites DOS-ra ültetett grafikus felület. És az embereket nem érdekelte, hogy mennyivel gyikabb akár az OS/2-nél, akár pl az Amiga Os-nél, de még a Mac OS-nél is. Vették mint cukrot.
  Aztán a köv 6-8 évben végül kiesett minden fizetős OS. Gyak a legrosszabb nyert.
  '95-ben azon röhögtem, amikor a net kezdett beindulni és a Netscape szép sikereket ért el, a nagy "látnok" bejelentette, hogy ők nem gondolkoznak ilyen hálózatos környezetben, nekik nincs az internettel kapcsolatos stratgiájuk, meg valami olyat is mondott a "látnok", hogy az internet csak az egyetemisták játékszere (persze a "látnok" nem végezte el az egyetemet, szal duplán érezhető a gúny a szavaiban).
  Aztán hipp-hopp vettek maguknak egy böngészőt, amit beintegráltak a saját OS-ükbe. Megint egy árukapcsolás, amivel ki is nyírták a Netscapet, akik hiába jártak bíróságra, amíg végül az is igazat adott nekik, ők addigra gyak megszüntek létezni.
  Stb stb stb ...

  Amúgy készülget garázsban egy win kompatibilis OS (ReactOS), sajna elég lassan, mert semmi esetre sem vehetnek át kódot a M$ tulajdonában levő OS-ekből. Gyak még alfa állapotban leledzik. Ha gondolod szállj be a fejlesztésbe, szerintem minden segítségnek örülnek.