• NEXUS6
    #37
    Azért a mosóporokra vonatkozóan van egy csomó előírás, amit be kel tartani, amiknek eleget kell tenni. Hatóságilag engedélyeztetni kell, meg ilyenek.

    Az OS-ekre vonatkozóan nem nagyon tudok ilyenekről, azonkívül, hogy a M$ sajátmaga által kreált tanusítványokkal matricázza össze a dobozait.

    Nincs olyan, hogy meghatároztak pl egy elméleti adatátviteli sebességet, amit az OS-nek tartania kell pl wincsi kezelésnél, és nem mehet alá. Nyugodtan indexelheti a fájlokat, log-olhatja a felhasználó tevékenységét, meg egy csomó olyat csinálhat, amiről egyrészt a felhasználó sem tud, másrészt lassítja a rendszerét, senki nem szól bele.
    Egy mosóporon van egy általában elég kezelhető táblázat, hogy ha x kg ruhát, x hőfokon akarsz kézileg vagy gépileg mosni, akkor mennyi mosópor kell mennyi vízhez, meg ilyenek.
    A Windózban láttál olyat, hogy megmondják hogy milyen feladathoz, milyen konfigurációjú géphez, milyen összetevőket telepíts?
    Á!!!
    Van egy minimális konfiguráció, ami nagy általánosságban semmire nem használható, az OS futtatásán kívű, max az aknakereső még elmegy, de hogy te játékra, tudományos munkár, internetre használod a gépedet, azt az M$ láthatólag nagyívben lexarja.
    A Vista osztályozgatja a gépedet valami nevetséges szempontrendszer szerint. És ha van egy nem túl erős gépem, amit csak szövegszerkesztésre használok, akkor látva a Vista rossz osztályzatait most legyek öngyilkos?

    Nem az a gond, hogy nincs meg a régi csak szakembereknek szóló fíling, vagy igényesség, hanem hogy köszönhetően a M$ marketingjének a számtek a mosóporok szintjét sem éri el, kb a tévéshop szintjére kezd lecsúszni. Ill már rég lecsúszott.

    (Lásd még a teleshop műsorokban rendelhető porszivóval azonos minőségű és megbízhatóságú konzolját).