• rigidus
    #13
    Sokan el vannak tajolva errefele. Nem egy europai orszag van ahol a legnagyobb savszelesseg nem haladja meg az 512kb/s-t - akar frekventalt helyeken is.

    Az oka pedig, hogy a fent emlitett telefontarsasagok feltve orzik a monopoliumukat a hagyomanyos vonalas szolgaltatasokon es ha azt a piacot elveszitik, elveszitik a monopol helyzetuket is. A legnagyobb baj pedig, hogy barki ha elkezd valamit, hogy ezeket a regiokat ellassa szelessavu nettel, ezek a cegek allandoan megjelennek es hol felvasarolnak, hol pedig jogi uton hatraltatjak a konkurens fejleszteseket. (en is ennek vagyok az egyik "aldozata")

    Az EU pedig ennek akar vegetvetni. A baj csak az, ha jogi uton lepne fel ahhoz irasos bizonyitekokat, tanukat kellene gyujteni ami honapokig vagy rosszabb esetben evekig is elhuzodhat. A masik pedig, hogy a perek ugyszinten evekig elhuzodhatnak, mig ezek a regiok tovabbra is elmaradottak lesznek.

    Csak a sajat peldambol kiindulva, en egy frekventalt iparnegyed mellett lakom, a savszelessegem 128-256kb/s, de 8Mb/s elofizetesem van - a latency-t mar nem is feszegetnem. Mar lassan otodik eve, hogy a kornyezo utcak lakoi, cegei probalkozunk a BT-bol egy uj exchange kipeiteset kicsikarni. Legtobb esetben valasz sem erkezik a megkeresesunkre, ehelyett csak akkor jut eszukbe hivogatni bennunket ha a telefontarifakat emelik.

    Ugyhogy en nem banom ha cseszegetik oket es remelem, hogy elfogadjak.