• Gatts
    "Hát én nagyon nem így emlékszem. 2-2,5 évvel a megjelenése után már kifejezetten baráti ára volt. Már nekem is van írom vagy 5 éve."

Ha neked 5 éve van íród, az nem 2-2,5 évvel a megjelenése után volt. DVD tudtommal 97 környéke óta van publikus forgalomban. Én az első DVD meghajtómat 98-ban vettem, akkoriban igencsak durva áron (50 ezer körül ha minden igaz), de az még csak olvasó volt (Toshiba). Egyébként többek között azért is barom drága volt akkoriban a DVD, mert szinte minden meghajtót csak MPEG2 dekóder kártyával egybecsomagolva lehetett kapni (akkoriban még a gépeknek nem ártott egy kis plusz kakaó, ma már ez vicc). Én azért tudtam beszerezni ilyen "olcsón", mert az enyém csak maga a meghajtó volt, nem járt hozzá kártya. Írón éveken keresztül nem is mertem álmodni, mert tényleg több százezer forintokba kerültek. Nagyjából 5-6 évvel ezelőtt kezdett barátságossá válni az írók ára, ez igaz, akkoriban vettem én is a sajátomat. De ha emlékezetem nem csal, még akkor is csak egyrétegű írók voltak. Egyébként elég hosszú időn keresztülk nem is láttam rendes DVD írót, hanem csak DVD-RAM-ot. Manapság már ezt se használják túl sokan.
    Tény, hogy a Playstation2 megjelenése sokat lendített a formátum népszerűségén amikor a gép megjelent, de ettől függetlenül a DVD megjelenését nem lehet a PS2 megjelenéséhez kötni, van köztük pár év.
    Most ehhez képest a Bluray ára egész barátságosan alakul. Majdnem két éves a formátum és már lehet emberi áron írót is kapni. Ehhez képest a DVD-nél erre 5-6 évet kellett várni.