A Samsung 5 évet ad a Blu-ray formátumnak

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Észrevettétek, hogy milyen hirtelen és milyen értelmetlenül kanyarodik a cikk az OLED felé?

furcsa
hát én ezt azért nem mondanám 😊
lehet téged kielégít, de én inkább alszom 1 jót a buszon (már ha olyan hosszú az út hogy beleférne egy 45 perces sorozat epizód), minthogy egy kis tenyérnyi szaron nézzek vmit...
de ízlések és ficamok 😊

unatkozok a buszon megnézek egy sorozatrészt a mobilomon ha mást nem tudok tenni... attól, hogy neked nem kell, még másnak szüksége lehet rá. Valahol el kell kezdeni ezt is. Egy iphone méretû kijelzõn meg már végkép lehet élvezni a dolgokat...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

"Hát én nagyon nem így emlékszem. 2-2,5 évvel a megjelenése után már kifejezetten baráti ára volt. Már nekem is van írom vagy 5 éve."

Ha neked 5 éve van íród, az nem 2-2,5 évvel a megjelenése után volt. DVD tudtommal 97 környéke óta van publikus forgalomban. Én az elsõ DVD meghajtómat 98-ban vettem, akkoriban igencsak durva áron (50 ezer körül ha minden igaz), de az még csak olvasó volt (Toshiba). Egyébként többek között azért is barom drága volt akkoriban a DVD, mert szinte minden meghajtót csak MPEG2 dekóder kártyával egybecsomagolva lehetett kapni (akkoriban még a gépeknek nem ártott egy kis plusz kakaó, ma már ez vicc). Én azért tudtam beszerezni ilyen "olcsón", mert az enyém csak maga a meghajtó volt, nem járt hozzá kártya. Írón éveken keresztül nem is mertem álmodni, mert tényleg több százezer forintokba kerültek. Nagyjából 5-6 évvel ezelõtt kezdett barátságossá válni az írók ára, ez igaz, akkoriban vettem én is a sajátomat. De ha emlékezetem nem csal, még akkor is csak egyrétegû írók voltak. Egyébként elég hosszú idõn keresztülk nem is láttam rendes DVD írót, hanem csak DVD-RAM-ot. Manapság már ezt se használják túl sokan.
Tény, hogy a Playstation2 megjelenése sokat lendített a formátum népszerûségén amikor a gép megjelent, de ettõl függetlenül a DVD megjelenését nem lehet a PS2 megjelenéséhez kötni, van köztük pár év.
Most ehhez képest a Bluray ára egész barátságosan alakul. Majdnem két éves a formátum és már lehet emberi áron írót is kapni. Ehhez képest a DVD-nél erre 5-6 évet kellett várni.
Molnibalage
Hát én nagyon nem így emlékszem. 2-2,5 évvel a megjelenése után már kifejezetten baráti ára volt. Már nekem is van írom vagy 5 éve. Blue Ray discet még soha nem láttam vagy fogtam a kezemben ahogy számítógében sem láttam még magánembernél, de még cégnél sem... Az Apple iXYZ termékei is ilyenek. Soha nem láttam még egyet sem. Õszintén szólva a DVD adattárolás minõsége és biztosága is elég gyenge. Ezek után egy ilyen adatsûrûségû dolognál el sem merem képzelni hosszútávon milyen ócska lehet...

A technikai cuccok elég tetemes része csak parasztvakítás a szememben vagy csak a technikai sznobok veszik vagy csak rákényszerítenek, hogy az vedd még, ha nem is az kell pontosan. Pl.: Mp3 playerem szarrá ment és léptem nyomon vidólejátszós Mp4 playert akarnak rámsózni mondván, hogy húúúúúúúúúúúúú ez már vidit is játszik le. És? Ki az a marha aki egy 4x3 cm-es képernyõn akar videózni? Valahol meg kéne találni az épeszûséget a mittomén milyen húdeszeupernagy HD és a röhejes kis képernyõ között. Csupa felesleges funkcióval nyomnak tele mindent, de ami benne van és számora basic az meg hajlamosak eltolni. <#falbav>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ejjhaaa <#wow3>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

de a blu ray-nél volt motiváció : HD-DVD, és veszteségmentes ps3 gyártása
a dvdnél se konkurencia se konzol nem volt

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

"Egy sima 20 colos moncsin is jól látható a különbség, még ha a moncsi nem is tudja az 1080p-hoz való felbontást."

Ez erosen fugg a tomorites minosegetol es a lejatszo altal hasznalt interpolacios alogritmustol. Mondom mindezt egy 1200p-s kijelzot hasznalva filmnezesre. A bluray-el igazabol az a baj, hogy nem tudjak sem olcsobbra sem tartosabbra megcsinalni, mint egy atlagos magneses adathordozot. Ha vegre kezdenek elterjedni a 3d-s matrixot hasznalo rom chipek, akkor valoszinuleg azt fogok venni. (az egyszer irhato rom chipek nagy elonye, hogy cellameretuk es aruk egy flash cella toredeke es egy kalapacs vagy eros gamma sugarzas kivetelevel semmi nem tudja tonkretenni oket) Optikai formatumnak meg ott vannak a holografikus tarolok, de abban az esetben meg elonyosebb lenne korong helyett valami mas geometriat hasznalni. (pl. gomb vagy kocka)
Ideje elmenniük szemészhez. 😛

uniu
Egy sima 20 colos moncsin is jól látható a különbség, még ha a moncsi nem is tudja az 1080p-hoz való felbontást.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

uniu
Emléxem még azokra az idõkre mikor kb 500.000 HUF volt egy DVD író... es 2-3.000 HUF egy üres lemez és mindez 10-15 éve.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

zola2000
Én úgy hallottam, hogy 100 centi alatt elég a 720p, afölött kell az 1080p, a 4k meg akkor fog kelleni, ha már egy egész falnyi helyre vetít ki valamit az ember 😊

A

Tetsuo
Hat ja.
A DVD dragabb volt mint a BD es eleg sok idobe tellt mire elterjedt, a BD eddig gyorsabb.. nezz utana, de igy van.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szerintem a dvd minõség még nagyon sokáig megfelelõ minõség a vhs után
a lektöbb embernek nem akkora áttörés mivel tökéletesen kielégíti az 5.1-es hang és a 720*576-os felbontás ami egy 102 cm körüli lcd-én még bõven élvezhetõ.
Szerintem !!!
hdo
LOL, hát persze!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

5c0rp330n
tévedés. a dvd drágább volt a maga korában, mint a bd. ha te 1 évvel rá ugyanannyiért vettél dvd írót, mint korábban cd írót, az csak 1 dolgot jelenthet: a cd író árával átbasztak 😊

hdo
Ha itt az általam említett 10 évre célzol akkor félreértettél. Lehet hogy pár éven belül megszûnik a támogatottsága, azonban a tárolókapacitása a következõ 10 évre valószínûleg elég lesz otthon készült személyes tartalmak tárolására/archiválására - még a legtöbb esetben akkor is ha addigra HDTV minõségû videokamerák is lesznek, egy családi videó nem jellemzõ hogy túlzottan hosszú.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hdo
Nem a playstation döntötte el, hanem a húzóneve a Sony. Sony-Phillips együttmûködésbõl született a CD és azóta is a Sony-nak van a legnagyobb beleszólása abba hogy melyik korong terjedjen el, nem nagyon tudnak rossz lóra tenni, mert hiába elõnytelenebb a saját formátumuk - HDDVD-ben több fantáziát láttam - a Sony akkoris Sony, túl nagy név.

Sadun Tryst
a blu-ray szerintem 2-3 éven belül lesz igazán elterjedt, utána pedig legalább lesz 5 éve amíg tényleg az elsõ számú adathordozó lesz. bár az is megeshet h a HD technológia gyors terjedésével a blu-ray nem fog majd lépést tartani és akkor tényleg egy új formátumra lesz szükség.
kb 10 évre elõre szerintem nem nagyon lehet megjósolni, h mi lesz az elektronika világában, túlságosan gyorsan fejlõdik minden ahhoz.

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

zola2000
Hát eddig mindíg az éppen aktuális playstation döntötte el, hogy mi lesz a következõ optikai formátum, szerintem ha 2012be elkezdenek terjedni a 4k-s kivetítõk (azért kivetítõ, mert akkor mehet egy üres falrészre az adás), aztán jön a playstation 4, ami egy új 1000 gigás fizikai formátummal jön ki, akkor az lesz a bd utódja.

A

hdo
Végszóra: jelenleg 2 ezer forint egy sima egyrétegû 2x-esen írható BD-R, aminek 25GB a kapacitása ... tehát egy csomag 20 ezer forint, ennyi pénzért veszek a mobil rackembe egy 750 gigás minõségi samsung winchestert, ami akárhogy is nézzük 3x akkora kapacitás. Tehát otthoni írásra egyáltalán nem érdemes venni BD lemezt, az ember vesz magának egy BD olvasót amibe megveszi a HD felbontású mûsoros DVD-t aztán csókolom!

hdo
Talán mert van 4,3 GB-nál nagyobb fájlom?

A DVD viszonylag elég hamar lett mindennapos, mikor 20 ezer forintért vettem CD írót rá egy évvel ugyanannyiért vettem meg az elsõ DVD írómat. Ehhez képest BD van 2 éve, még mindig 60 ezer forint az író, és egy dual layer BD lemez drágább mint egy DVD író... ezzel semmi gondom nem lenne, ha a cikk nem azt a hírt tartalmazná hogy 5 év és a BD-nek satu ... errõl ennyit!

még mindig böszme drága? miért a dvd talán 1 hét után lett mindennapos, vagy mi? amúgy meg ha drágának találod, akkor miért pont dual layer dvd-ig sikerült eljutni, ami 2-3-szor drágább mint két darab üres egyrétegû?

hdo
Nem, a szöveg arról szól hogy azt feltételezik hogy 5 év múlva kezdik el egyre ritkábban használni ... azért a floppy se tûnt el olyan hamar ... Otthoni rögzítésre 10 éve még ilyen statisztikák mellett is lesz, csak kiadni nem nagyon fognak rá dolgokat. 😛 Amúgy én dual layer DVD mellett megálltam, valahogy éreztem hogy ez az össze-vissza baromkodás újabb lemezekkel holtvágány lesz ... HDDVD már megbukott, most a blu-ray jön, elég hamar ahhoz képest hogy még mindig böszme drága mind az író mind az üres korong ... gratulálok a fejlesztõknek!

Szóval akkor felesleges kiírnom a képeket, filmeket Blu-ray re mert 5 év múlva már a meghajtókat olyan ritkán fogjuk használni mint ma a Floppy meghajtókat?
← ElőzőOldal 2 / 2