A Samsung 5 évet ad a Blu-ray formátumnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
furcsa
lehet téged kielégít, de én inkább alszom 1 jót a buszon (már ha olyan hosszú az út hogy beleférne egy 45 perces sorozat epizód), minthogy egy kis tenyérnyi szaron nézzek vmit...
de ízlések és ficamok 😊
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Ha neked 5 éve van íród, az nem 2-2,5 évvel a megjelenése után volt. DVD tudtommal 97 környéke óta van publikus forgalomban. Én az elsõ DVD meghajtómat 98-ban vettem, akkoriban igencsak durva áron (50 ezer körül ha minden igaz), de az még csak olvasó volt (Toshiba). Egyébként többek között azért is barom drága volt akkoriban a DVD, mert szinte minden meghajtót csak MPEG2 dekóder kártyával egybecsomagolva lehetett kapni (akkoriban még a gépeknek nem ártott egy kis plusz kakaó, ma már ez vicc). Én azért tudtam beszerezni ilyen "olcsón", mert az enyém csak maga a meghajtó volt, nem járt hozzá kártya. Írón éveken keresztül nem is mertem álmodni, mert tényleg több százezer forintokba kerültek. Nagyjából 5-6 évvel ezelõtt kezdett barátságossá válni az írók ára, ez igaz, akkoriban vettem én is a sajátomat. De ha emlékezetem nem csal, még akkor is csak egyrétegû írók voltak. Egyébként elég hosszú idõn keresztülk nem is láttam rendes DVD írót, hanem csak DVD-RAM-ot. Manapság már ezt se használják túl sokan.
Tény, hogy a Playstation2 megjelenése sokat lendített a formátum népszerûségén amikor a gép megjelent, de ettõl függetlenül a DVD megjelenését nem lehet a PS2 megjelenéséhez kötni, van köztük pár év.
Most ehhez képest a Bluray ára egész barátságosan alakul. Majdnem két éves a formátum és már lehet emberi áron írót is kapni. Ehhez képest a DVD-nél erre 5-6 évet kellett várni.
A technikai cuccok elég tetemes része csak parasztvakítás a szememben vagy csak a technikai sznobok veszik vagy csak rákényszerítenek, hogy az vedd még, ha nem is az kell pontosan. Pl.: Mp3 playerem szarrá ment és léptem nyomon vidólejátszós Mp4 playert akarnak rámsózni mondván, hogy húúúúúúúúúúúúú ez már vidit is játszik le. És? Ki az a marha aki egy 4x3 cm-es képernyõn akar videózni? Valahol meg kéne találni az épeszûséget a mittomén milyen húdeszeupernagy HD és a röhejes kis képernyõ között. Csupa felesleges funkcióval nyomnak tele mindent, de ami benne van és számora basic az meg hajlamosak eltolni. <#falbav>#falbav>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
a dvdnél se konkurencia se konzol nem volt
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Ez erosen fugg a tomorites minosegetol es a lejatszo altal hasznalt interpolacios alogritmustol. Mondom mindezt egy 1200p-s kijelzot hasznalva filmnezesre. A bluray-el igazabol az a baj, hogy nem tudjak sem olcsobbra sem tartosabbra megcsinalni, mint egy atlagos magneses adathordozot. Ha vegre kezdenek elterjedni a 3d-s matrixot hasznalo rom chipek, akkor valoszinuleg azt fogok venni. (az egyszer irhato rom chipek nagy elonye, hogy cellameretuk es aruk egy flash cella toredeke es egy kalapacs vagy eros gamma sugarzas kivetelevel semmi nem tudja tonkretenni oket) Optikai formatumnak meg ott vannak a holografikus tarolok, de abban az esetben meg elonyosebb lenne korong helyett valami mas geometriat hasznalni. (pl. gomb vagy kocka)
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A
A DVD dragabb volt mint a BD es eleg sok idobe tellt mire elterjedt, a BD eddig gyorsabb.. nezz utana, de igy van.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
a lektöbb embernek nem akkora áttörés mivel tökéletesen kielégíti az 5.1-es hang és a 720*576-os felbontás ami egy 102 cm körüli lcd-én még bõven élvezhetõ.
Szerintem !!!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
kb 10 évre elõre szerintem nem nagyon lehet megjósolni, h mi lesz az elektronika világában, túlságosan gyorsan fejlõdik minden ahhoz.
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
A
A DVD viszonylag elég hamar lett mindennapos, mikor 20 ezer forintért vettem CD írót rá egy évvel ugyanannyiért vettem meg az elsõ DVD írómat. Ehhez képest BD van 2 éve, még mindig 60 ezer forint az író, és egy dual layer BD lemez drágább mint egy DVD író... ezzel semmi gondom nem lenne, ha a cikk nem azt a hírt tartalmazná hogy 5 év és a BD-nek satu ... errõl ennyit!