Egy böngésző a Google-től.
  • Ability
    Persze, egyéni vélemény volt, de kinek mi a fapados? Nekem a FireFox undorító, gusztustalan, kényelmetlen felülete, a marha lassú indulás, a gép felzabálása, a weboldalak betöltése és scriptek lassú futása jobban irritál. És nem is gondolom, hogy egy Chrome kevesebbet tudott volna mondjuk a 3-as kiadások óta. Az vizony tény, hogy gyakorlatilag alig lehet valamit beállítani rajta, mondjuk úgy, hogy a testreszabás korlátoltabb még most is, de egyébként mindenben jobb. Nekem az extension-ök sosem voltak szükségesek, most meg már ez is van. Az Opera lágy görgetéséhez meg a FF alapból beépített (pluszként kiemelt!) funkciója annyira szánalamasan gagyi volt, hogy eszméletlen. Chrome-ben egy szemét JS végzi az egészet és az szebbet, jobb teljesítményt produkál. De hozzáteszem, hogy az Opera ebben még mindig felülmúlhatatlan pl.

De amúgy szeretem a Firefoxot, nincs vele baj, fejlesztőeszköznek szinte nincs is jobb nála, amúgy egy jó böngésző, csak vannak _számomra_ irritáló dolgai. Ezért ez nem általánosítás, hanem személyes vélemény. Mint ahogy mindig is megvolt minden böngésző pro/kontra tulajdonsága, igazából nem létezik legjobb, csak igények szerinti legjobb. Opera pl. egy példakép, most már kezd lecsúszni, de majd tudom, hogy szépen megint feljönnek és nagyot, innovatívat alkotnak. FF esetén hatalmas támogatás és közösség van mögötte, ez is egyfajta példakép.