Egy böngésző a Google-től.
  • Ability
    Noscript: Nem tudom már mi a neve, nem használtam, csak úgy rémlik mintha láttam volna valahol. Egyébként pedig a beállítások alatt globálisan le tudod tiltani a Javascriptet, illetve kivételeket tudsz létrehozni.

Windows XP: nem intenek be nekik, de pár kényelmi/működési/biztonságtechnikai megoldás csak Vista/Win7 alatt lehetséges. Ergó fejlett operációs rendszereken a Chrome erősebb, gyorsabb, biztonságosabb. Ettől függetlenül ugyan úgy kijönnek a frissítések és az új verziók, de az XP kezd egyre jobban háttérbe szorulni minden programnál, és ez jól is van így.

Flash: a Flash-sel sok a bosszúság, de el kell ismerni, hogy egyelőre szükség van rá. Egyébként tele van biztonsági résekkel, illetve a teljesítménye is elég gyér. Elmondható összvéleményként, hogya Flash-ben hatalmas lehetőségek lennének, de az Adobe eddig nem nagyon igyekezett ezeket kiaknázni. Talán majd most fogja.

Privát üzi: ha blokkolod a Flasht és a Javascriptet attól még nem lesz biztonságosabb a böngésződ. Esetleg csökkentheti a rizikófaktort, de olyan ez mint holtnak a csók, minden böngésző alatt. Egyébként a Javascriptes történést nem magára a megfertőzésre használják fel, hanem a "terjesztésre". Láthatatlanul a háttérben nyit egy kapcsolatot valamilyen 3. fél felé, de a megfertőzés lehetősége nem ehhez köthető. Egyébként nyomd fel a Win7-et, megszabadulnál ettől a sok paranoid képzelgéstől, Win7-re én még vírusírtót sem teszek. Tűzfalat sem, jó a beépített.