Egy böngésző a Google-től.
-
Szóval új infó: a malware protection szűrőlista lokálisan tárolódik a gépen, és nem real-time online ellenőrzi.
Mardel: őszintén? Engem nem érdekel. Ma már nem nem pénz kérdése a nagy memória kapacitás. Mellesleg oké, lehet tényleg használt annyit (push-notification mellett el tudom képzelni pl. egy Gmail checker-nél), de akkor nézz már meg egy youtube videót. Aztán nézd meg újra úgy, hogy letiltod a flash-t. Youtube is nagyon erősen javascript függő. Persze az erőforrásigény jobban mutatkozik akkor, ha valami folyamatosan fut a háttérben. Na most a fenti listában alig 1-2 ilyen bővítmény van.
ui.: persze nekem aztán mindegy, hogy ki hogyan akarja használni a böngészőjét. :] Csak kimondottan lassítani nem fog, max. kivételes esetekben és akkor is oldalbetöltés terén. Ha már be van töltve, utána a scriptek, css transzformáció ugyan olyan gyors marad, csak az ilyen tartalomszűrők lassíthatnak. De azoknak sem szabadna. A memóriahasználat lehetséges melléktermék, nem mondom hogy nem, de az átlag számára negatív hatása nincs a bővítményeknek.